A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

4 elképesztő úti cél igazi felfedezőknek

Írta: Okos Anna 2017. november 02., 13:26
Értékelés:
(6 szavazat)

Tárgyak helyett élményeket szerezni, melyek egy életre megváltoztatják a világlátásodat: ezek az élet igazi értékei! Most mutatunk 4 elképesztő úti célt, amelytől szíved szerint azonnal pakolni kezdenéd a bőröndödet. Nem kell, hogy mindez álom maradjon!

Manarola, OlaszországKülönböző kultúrákat megismerni, lélegzetelállító helyszíneket bejárni, megtapasztalni a világ sokszínűségét mind olyan dolgok, amelyeket nem tehetsz meg a monitor mögött, a kényelmes gurulós székedben ülve. Ki kell lépned a komfortzónádból, hogy teret engedj a benned lakó felfedezőnek, aki nem hagy nyugodni, amikor olyan képeket látsz a neten, mint Manarola.

Biztosan észrevetted a környezetedben is, hogy egyre nő azoknak a száma, akik bele mernek vágni hátizsákos nagy kalandokba, vagy nyáron különleges úti célokat választanak az utazás helyszínéül. Az idegen kultúrákban alámerülve szerzett tapasztalatok felbecsülhetetlenek, a sok-sok izgatott pillanatot pedig egyszerűen nem lehet pénzre váltani, miközben a költségek tekintetében tudod, hogy megfontolt döntéseket kell hoznod. Van megoldás.

 

 Utazz, amennyit csak bírsz!

A messzi földre szervezett, csoportos kalandtúrák és a többemeletes óceánjárók egyeduralma után a Couchsurfing és az Airbnb fémjelezte, alacsonyabb büdzsére szabott turizmus az, ami széles körűen elérhetővé tette a világjárást. A szállás/repülőjegy-összehasonlító oldalak elterjedésével pedig minden eddiginél biztonságosabban és az épp legkedvezőbb ajánlattal élve fedezheted fel a nagyvilágot. Persze ha nagyszabású útitervvel készülsz, mert rájöttél, hogy a pisai ferde toronyon vagy a London Toweren kívül is van élet, akkor nagyobb kerettel kell számolnod. No, de az anyagiakról később - előtte nézd meg az év négy legkülönlegesebb desztinációját! Ne feledd, ahhoz, hogy valóra válthasd, előtte meg kell álmodnod!

 

peru 420x270

1. Choquequirao, Peru

Az Apurimac-völgy mélyén megbújó Choquequirao a konkvisztádorok által utoljára elfoglalt telephelyként vonult be a történelembe. 

Peru “elveszett városaként” emlegetett csúcs tulajdonképpen a Machu Pichu hasonmása, kistestvéreként is tekinthetünk rá. Habár a turizmus már ezt a célpontot is kezdi felfedezni magának, a turistaáradat szerencsére még nem számottevő, ami annak is köszönhető, hogy Machu Pichu után több mint 200 évvel később kezdték meg Choquequirao feltárását. 

Azoknak érdemes ide ellátogatniuk, akik a dél-amerikai történelmet fárasztó tolakodás és zavaró vakuvillogások nélkül szeretnék magukba szívni.

 

taranaki uj zeland

2. Taranaki, Új-Zéland

Taranaki térségéről úgy tartják, hogy csak azok a turisták keverednek arrafelé, akik eltévedtek. Ez a vicc nem légből kapott, hiszen a statisztikák szerint az Új-Zélandba látogatók mindössze 2%-a köt ki Taranakiban - ám ez nem jelenti azt, hogy akár kulturális, akár szabadidős látnivalókból szűkös lenne a kínálat, sőt.

A régió és mottója pontosan ebből a “számkivetettségből” kovácsol előnyt - a célpont mesebeli elhelyezkedésből pedig a helyi művészek, galériák is szívesen merítenek inspirációt. 

Az Egmont Nemzeti Parkból induló felfedezőtúrán résztvevők egyetlen nap alatt érhetnek fel a vulkáni tevékenységéről híres hegycsúcsra, türkizben csillogó hegyi tavak mentén.

 

Tuamotu Francia Polinezia Oney 600x385

 
3. Tuamotu, Francia Polinézia

Hunyd le a szemed és próbálj meg nem azonnal elaludni. Helyette inkább képzeld el, hogy frissen és kipihenten érkezel egy korallszigetre, melyet a kék összes árnyalatában egyszerre játszó lagúna övez.

Tuamotu apró szigetek tökéletes körgyűrűje, melyet zátonyok és kócos kókuszpálmák kereteznek. 78 darab kisebb nagyobb atolból áll ez a paradicsomi környezet. Tuamotu egy kiváló terep a sznorkelezésre, vagy a búvárkodásra. Mindamellett hogy hihetetlenül gyönyörű hely, izgalmas is hiszen ha szerencsés vagy, akár gyöngyöt is találhatsz! A vizi kalandok után pedig ha megszomjazol friss zöld kókusszal enyhítheted szomjúságodat a beachen. 

Érzed már a homokot a talpad alatt?


georgia beach 420x270 4. Georgia állam partjai - Egyesült Államok

“Szavannával” nem csak Afrikában találkozhatsz. Az USA déli részén fekvő Savannah városa tölgyfákkal övezett, 19. századi villáknak és persze nyüzsgő éttermeknek ad otthont. A legtöbb látogató általában eddig jut el a felfedezésben, és nem indul tovább, hogy megismerje Georgia állam másik arcát: a kanyargós utcákat, történelmi emlékeket rejtő városokat és a környék vadregényes szigeteit.

Tudtad, hogy az új Baywatch mozit pontosan itt, Georgia óceánpartján forgatták? Érdemes tehát még azelőtt ide látogatnod, mielőtt turisták tömegei lepnék el ezt a különleges, még egyediségét őrző térséget.

 

 

Világutazók pénzügyi megoldásai

Van, aki vagyont gyűjtöget, kocsit vesz és kényelmesebb otthonról álmodik. És itt vagy Te, a leendő világutazó, akit az élményei és az emlékei örökké fiatalon tartanak. Bökj a térképre, és indulj - az anyagi helyzetedtől függően akár autóstoppal, akár luxus óceánjáróval. Ugyan az utazás tekintetében meghatározó az anyagi helyzeted, de nem mindent eldöntő. A megoldás közelebb van mint gondolnád, hiszen az Oney mindkét fajta életstílusban támogatást nyújthat számodra: a szabadon felhasználható személyi kölcsön felvételénél ugyanis nincs megkötés: a folyósított összeget bármire költheted. Ismerd meg az oney.hu ajánlatait, és a kalkulátor segítségével válaszd ki azt az összeget, amelynek törlesztője belefér a havi büdzsédbe. Lehet, hogy álmaid dél-amerikai felfedezőtúrájához jönne jól egy kis anyagi támogatás, de elképzelhető, hogy a nászutadat szeretnéd feledhetetlenné tenni egy kis kiegészítéssel a francia polinéz környezetben: bárhogyan is legyen, felelős hitelfelvétellel egyensúlyt hozhatsz létre igényeid és lehetőségeid között, amelyek legnagyobb álmaid pillérei. Ideje belevágni életed egyik legnagyobb kalandjába! Csomagolod már azt a bőröndöt?

 

 

Forrás: pexels.com, porthole.hu, pixabay.com, boldognapot.hu, freeimages.com

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok