A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?
  Írta: Okos Anna, 2020. szeptember 18., 10:23
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?

  Ha személyi kölcsönre gondolunk, a leggyakrabban autóvásárlás vagy felújítás jut eszünkbe. Az elmúlt években igen népszerű lett kölcsönökből finanszírozni egy-egy költségesebb külföldi nyaralást. Természetesen ez sem az ördögtől való dolog, de a jelenlegi gazdasági környezetben érdemes inkább óvatosan bánni a kölcsönfelvételek céljaival. A továbbtanulás lehet olyan cél, amire a jelen körülmények között is érdemes lehet kölcsönt felvenni, de nem mindegy hogyan.

  Tovább...

5 helyzet, amikor megéri személyi kölcsönt választanod

Írta: Okos Anna 2019. június 13., 13:14
Értékelés:
(0 szavazat)

Álmaid megvalósításához kevés egy jó ötlet, ha nem társul mellé valódi lehetőség: a személyi kölcsön éppen ebben segítheted neked, hiszen olyan pénzügyi segítséget jelent, amelyre rövid időn belül is építkezhetsz. Akár szó szerint? Tarts velünk, mert bemutatunk 5 olyan szituációt, amely során hasznodra lehet egy megbízható személyi kölcsön!

Ha a személyi kölcsön számodra egyfajta negatív csengésű kifejezés, akkor ideje - a megfelelő tudatosság mellett persze - átgondolni a benne rejlő lehetőségeket. Persze csak akkor, ha nem áll rendelkezésedre az az összeg, amely előrelendíthetné az életedet: legyen szó egy fontos utazásról, a tanulmányaidról, esetleg lakásfelújításról vagy autóvásárlásról és sorolhatnánk. Na de melyek azok a szituációk, amikor megfontolandó személyi kölcsön felvétele?

1. Segítség, szülők leszünk! - Családtervezés

Nincs is szebb pillanat egy pár életében, mint amikor megérkezik a várva-várt gyermekáldás. És persze nincs is nagyobb izgalom annál, mint amikor a hír váratlanul érkezik! Bárhogyan is alakuljon az élet, mindig van lehetőség arra, hogy megoldást találj a felmerülő nehézségekre - különösen akkor, ha azok anyagi vonzatúak. Nagyon fontos, hogy egy őszinte párkapcsolatban ne legyen tabutéma a pénz és ha családtervezés előtt álltok, készüljetek fel hónapról-hónapra a megváltozott élethelyzetre. Ha egy kis extra segítségre van szükségetek váratlan kiadások miatt, akkor olyan szabad felhasználású személyi kölcsönt érdemes választanotok, amely a teljes futamidő alatt fix törlesztőrészlet garantált, valamint forint alapú, így nem kell aggódnotok az árfolyamkockázat miatt.

2. Otthon, édes otthon! - Lakásvásárlás vagy -felújításHa lakásvásárlás vagy albérlet keresés előtt vagy, a személyi kölcsön segíthet áthidalni az anyagi nehézségeket!

Régóta szemezel egy új függönnyel vagy akár konyhabútorral? A nagyobb lakásfelújítások komoly  anyagi terhet róhatnak a családi kasszára, így érdemes mérlegelni, vajon biztosan eljött-e az ideje a költséges cserének. Ha nem tudod apránként megvalósítani a terveidet, akkor előbb-utóbb döntést kell hoznod: belevágsz-e a procedúrába vagy elfelejted a felújított lakásról szőtt álmaidat. Vagy úgy egyáltalán, magát a lakást felejted el, hiszen a lakásárak napjainkban az egekbe szöktek, ahogyan az albérlők kiadásai is…

Amennyiben mégis szeretnéd saját lakásba fektetni a pénzed, akkor egy jelentős összeggel kell nekivágnod a lakásvásárlásnak. Ezt egyedül biztosan csak lassan tudod összekuporgatni, így akár le is maradhatsz a legjobb vételről… Egy megbízható személyi kölcsön azonban rejtett díjak és költségek nélkül, sőt kezes és ingatlanfedezet nélkül is megoldást nyújthat számodra.

3. Négy keréken sokkal szabadabb - Autóvásárlás

Az autó kérdés rendkívül megosztó manapság. Mielőtt kocsit vásárolnál, gondold végig, hogy valóban szükséged van-e rá. Számolnod kell a fenntartási költségekkel, a különböző adóterhekkel, valamint még a környezetszennyezés veszélyeivel is. Ha mégis elengedhetetlen számodra, hogy négy keréken ródd az utakat, akkor érdemes hibrid járművet vásárolnod, amennyiben megteheted. Nem csak rengeteg pénzt spórolhatsz meg általa hosszú távon, de a környezetet is jobban kíméled. Mindez persze nem két fillér… Egy ilyen tudatosságot igénylő döntésben jó partnered lehet a megfelelő személyi kölcsön, amely maximálisan igazodik az igényeidhez: a választható hitelösszeg 400 000 Ft és akár 9 900 000 Ft között személyre szabható.

4. Az egészség az első! - Orvosi kezelés

Mindannyian örülnénk neki, ha az egészség olyan alapállapot lenne, melyért nem kell megküzdeni. Sok esetben azonban nem ez a helyzet. Igaz a mondás, hogy az egészség a legdrágább kincsünk, amelyért áldozatokat kell hozni - anyagi értelemben is. Sportolj, étkezz egészségesen, de ha probléma üti fel a fejét, mindenképp fordulj orvoshoz! Egy kivizsgálást se halogass pénzügyi kifogások mögé bújva! Legyen szó fogorvosi kezelésről vagy más vizsgálatról, ne hagyd ki! Törekedj rá, hogy bizonyos spórolási tippeket követve elkülönítsd fizetésed 10%-át, amellyel aranytartalékot képezhetsz: olyan váratlan helyzetekben mint egy betegség, valóban aranyat ér! Ha mégis beütött a baj, válaszd az Oney szabadon felhasználható személyi kölcsönét, amelyhez nem szükséges számlanyitás vagy jövedelem átutalás, illetve kényelmesen igényelhető (telefonon, interneten, személyesen az Auchan Pénzügyi Sarkokban).

 

Ha orvosi vizsgálat előtt állsz, ne halogasd az anyagiakra hivatkozva! 5. Tanulni a legjobb befektetés - Tanulmányok

“Az iskolai képzés hozzásegít ahhoz, hogy megélj. Az önmagad képzése hozzásegít ahhoz, hogy gazdag legyél.” - idézhetnénk az amerikai vállalkozó és motivációs előadót, Jim Rohnt. Egyetértünk ezzel a gondolattal, hiszen életed legjobb befektetése, ha önmagadba invesztálsz. Különösen igaz ez akkor, ha olyan tanulmányokat folytatsz és képzéseket végzel, amelyek megalapozzák későbbi megélhetésedet és hivatástudattal töltenek el. Éppen ezért legyen bármilyen költséges a képzés, ha valóban hiszel magadban, ne hagyd, hogy a pénz hiánya az utadba álljon! Amennyiben nem áll rendelkezésedre elegendő összeg a tandíjhoz, tanulmányi úthoz vagy egyéb fontos lépcsőfok eléréséhez a karrieredben, válassz személyi kölcsönt akár 3 millió forintig, akár 60 hónapos futamidővel!

 

Bárhogyan is dönts, ne felejtsd, hogy mindig van megoldás az anyagi nehézségekre! Tekints ezekre a helyzetekre lehetőségként és próbatételként! Így a végén nagy eséllyel siker koronázza majd a befektetett energiát és időt, amelyet értékes tapasztalatok tesznek igazán hasznossá. Legyél elég bátor ahhoz, hogy meghozd a döntést: rugaszkodj el a pénzügyi sztereotípiáktól és tudj meg minél több részletet az Oney kínálta lehetőségekről!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok