A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?
  Írta: Okos Anna, 2020. szeptember 18., 10:23
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?

  Ha személyi kölcsönre gondolunk, a leggyakrabban autóvásárlás vagy felújítás jut eszünkbe. Az elmúlt években igen népszerű lett kölcsönökből finanszírozni egy-egy költségesebb külföldi nyaralást. Természetesen ez sem az ördögtől való dolog, de a jelenlegi gazdasági környezetben érdemes inkább óvatosan bánni a kölcsönfelvételek céljaival. A továbbtanulás lehet olyan cél, amire a jelen körülmények között is érdemes lehet kölcsönt felvenni, de nem mindegy hogyan.

  Tovább...

Bababarát otthon - A biztonság az első

Írta: Okos Anna 2017. november 09., 17:26
Értékelés:
(1 értékelés)

Anyai vagy apai örömök elé nézel? Biztosan tudod, hogy a felhőtlen boldogság mellett rengeteg kihívás és nehézség is vár majd új családotokra, különösen az első gyerek érkezésekor. A rokonok és a barátok gyakran egymásnak ellentmondó tanácsai mellett jó egy objektív listát is kéznél tartani: hogy segíthessünk neked, most összegyűjtöttünk néhány kisebb-nagyobb beruházást, amivel érdemes kalkulálnod ahhoz, hogy biztonságos és kényelmes otthont alakíthass ki. Babapercek az Oney-val!

anya apa jon a baba 420x270

Bababarát otthon = biztonságos környezet

Szerezz be vakdugókat a konnektorokba, sarokvédőket az asztalokhoz, a lépcsők mindkét végét lásd el biztonsági ráccsal. Ezzel máris nagyban csökkentetted a lakás kockázatait. Az olyan bútorokat, tárgyakat (pl. állólámpa), amelyek nem állnak elég stabilan, jobb, ha átmenetileg eltávolítod. Apróság, de arra is érdemes odafigyelned, hogy a függöny és a redőny zsinórja ne legyen elérhető magasságban, hiszen a gyerkőc könnyen leránthatja.

Hol aludjon a baba?

Az első kérdések között merül fel általában, hogy szükség van-e már a legelején önálló gyerekszoba berendezésére, hiszen ez nem olcsó mulatság. A legtöbben azonban már a gyerkőc születése előtt szeretnek erre felkészülni - lelki szemeid előtt talán már te is látod, ahogyan legnagyobb meghatottságodban rózsaszínre vagy éppen kékre fested a falakat.

A végső döntés előtt azonban érdemes sok szempontot figyelembe venned. A szakértők körében megoszlanak a vélemények a szülők ágyában, az apa és az anya közötti alvás tekintetében, hiszen kockázatos lehet a pici számára (fulladásveszély), de az állandó kis potyautas a szülők kapcsolatának intimitására is negatív hatással lehet. Hosszútávon a helyzet mindhármótoknak kényelmetlen lesz, de persze ha úgy alakul, alkalmanként nem kifogásolható. Fontos észben tartani a legnagyobb rajongásban is, hogy szülői teendőid ellátásához neked is kielégítő pihenésre van szükséged. Azt megjósolni, hogy a gyerek a hétalvók, vagy az éjjeli baglyok táborába fog-e tartozni, sajnos nem lehet, így lehetőségeidhez mérten javasolt egy különálló kis kuckó berendezése a számára.

jon a baba keszulodes Oney 420x270A babasarok közvetlenül a szülői hálószobában kialakított kis “birodalom”, amely általában egy rácsos kiságyból és fiókos pelenkázóból áll. A piacon már vannak úgynevezett kombi ágyak is, amelyek egyesítik a rácsos kiságyat a pelenkázóasztallal, sőt, a gyerek növekedésével ifjúsági ággyá is alakíthatóak. Az ilyen, ringatásra is alkalmas bútorok persze nem tartoznak az olcsó termékek közé, de egyszeri vétellel sok-sok évig el lehet feledkezni az ágy kérdésköréről. 

A gurulós bölcső szintén okos kellék, extrém esetben pedig akár egyedi ágykeretet is készíttethetsz, az anyai oldalon kialakított kis félszigettel, úgynevezett “babaöböllel”.

A babasarok és a különálló gyerekszoba helyett adódik még egy köztes megoldás is: gondoltál már arra, hogy egy harmonikaajtóval válassz le egy kis részt a hálószobából? Így a baba külön “térben” alszik és kevésbé zavarjátok egymást, de mégis könnyebb felkapni az etetéshez, mintha a lakás másik felébe kellene éjszaka átbotorkálnod. Ennek a feltétele többek között az, hogy a szülői hálószoba tágas legyen.

Gyerekbarát fürdőszoba

A vizes helyiségekben a elcsúszás megakadályozása a legfontosabb feladat, és persze az, hogy a különböző vegyszerek, kozmetikumok minél nehezebben hozzáférhető helyre kerüljenek. Előbbire egy csúszásgátlóval felszerelt fürdőkád, zuhanyzó vagy egy babatartó, utóbbira pedig jól zárható (gyerekzáras) szekrények beszerzése a megoldás. Ne felejtsd a toalettet is zárhatóvá tenni! Bababiztos kilincssel és zárral megakadályozhatod, hogy a baba kellemetlen meglepetéseket okozzon neked és kárt tegyen a testi épségében.

Pénzügyi segítség babaváróknak

Az első hónapok, sőt évek nyugalma különösen fontos a kisgyerekek fejlődése szempontjából, de az egész család kiegyensúlyozottabb, ha minden szükséges kellék, berendezés és bútor rendelkezésre áll a kihívásokkal teli mindennapokhoz.

Ha a nyugalmatok mindennél előbbre való, akkor vedd igénybe időben az Oney forint alapú, szabadon felhasználható személyi kölcsönét. A fix törlesztőrészletnek hála az anyagi tervezés lehetősége garantált, az igénylést pedig kényelmesen, akár otthon laptopról vagy okostelefonról is intézheted. Kapcsolj időben, hogy kisbabád érkezése előtt mindenetek meglegyen, amire csak szükségetek van!

 

Forrás:pexels.com

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok