A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • A spórolásban hűséges társad a költségkövető app
  Írta: Okos Anna, 2021. május 07., 10:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  A spórolásban hűséges társad a költségkövető app

  A fintech a spórolásban is támogat, méghozzá nem is akárhogy. Az új költségkövető appok a költéseid mellett a számlákra és bizonylatokra is emlékeznek és megmutatják, hol kell visszafognod magad a költésben, hogy elérd a céljaidat. Ezeket nézzük át fintech sorozatunk 3. részében.

  Tovább...

A jövő pénztárcája digitális

Írta: Okos Anna 2021. április 23., 14:48
Értékelés:
(0 szavazat)

Az egyik leggyorsabban fejlődő és terjedő fintech megoldás a digital wallet, azaz a digitális pénztárca. Fintech sorozatunk második részéből megtudhatod, mi ez és miért érdemes használni.

A tavalyi év számtalan új fizetési újdonsággal lepett meg minket. Bevezették az azonnali fizetést és elérhetővé vált a másodlagos azonosítók segítségével történő fizetés. Arról már kevesebb szó esett, hogy mindeközben egyre gyorsabban terjed a digitális pénztárca alkalmazások használata hazánkban. Körbejárjuk, mi az a digitális pénztárca, mit érdemes róla tudni és hogyan könnyíti meg a mindennapi fizetéseket.

Mi az a digitális pénztárca?

A digitális pénztárca egy mobilfizetéses fintech megoldás, aminek segítségével jóval nagyobb biztonsággal és kényelemben tudjuk intézni a tranzakciókat akár interneten, akár érintőkártyás terminálon történik a fizetés.

A digitális pénztárcával a mobiloddal fizetsz teljesen érintésmentesen értékhatár nélkül.Hogyan működik a digitális pénztárca?

A digitális pénztárca használatához a mobiltelefonunkra letöltött applikációba kell rögzítenünk a bankkártya adatainkat. Az adatok alapján az applikáció minden egyes fizetéskor egy egyszer használatos digitális kártyát generál. Ennek adatait kommunikálja a fizetési terminál felé egy token segítségével és ezzel végzi el a fizetést.

Az adatok kommunikációját az úgynevezett NFC technológia teszi lehetővé, ami rádióhullámok segítségével visz át digitális adatokat maximum 20 centi távolságban két készülék között. Ehhez sem internetre, sem érintkezésre nincs szükség.

 

 

Teljes biztonság

A digitális pénztárcával való fizetés minden szempontból az egyik legbiztonságosabb fizetési megoldás. Mivel a valódi kártyád adatai csak az applikációban vannak meg és a mobil csak egy tokent kommunikál a POS terminál felé, a visszaélésekre vagy a kártya adatainak ellopására fizetéskor nincs lehetőség.

A digitális pénztárcával és egyéb mobil fizetési megoldásokkal való fizetés másik óriási előnye az érintésmentesség. Míg a kártyás fizetéskor be kell ütnünk a kártya kódját egy olyan készüléken, amit előttünk már több ezer ember összetapogatott, addig a mobilfizetésnél semmiféle érintkezés nincs. Egyszerűen csak a terminál fölé tartjuk a mobilt és a készülék érintésmentesen kommunikál a terminállal – 15.000 forintos fizetési limit felett is.

Milyen lehetőségek érhetőek el hazánkban?A digitális pénztárcával QR kóddal is fizethetsz akár boltban, akár csekket fizetnél.

Tavaly ősztől a Paypal mellett már a Google Pay applikációja is elérhető, ám jelenleg a legtöbb lehetőséget még mindig a SimplePay alkalmazás nyújtja.

A SimplePay alkalmazásába bármilyen bank kártyája rögzíthető, ami után az teljes értékű digitális pénztárcaként funkcionálhat. Az internetes és POS terminálos fizetés mellett többek között hűségkártyák rögzítésére is lehetőség van, de beszállókártyák vagy mozijegyek is tárolhatóak. Egy másik remek funkciója a QR kód alapú fizetés, ami elérhető webshopos fizetésnél és csekk befizetésénél is.

A SimplePay Android és iOS rendszeren is fut, és az NFC technológia már szinte minden modernebb telefonban rendelkezésre áll. Érdemes vele élni, mert nem csak megkönnyíti, de jóval biztonságosabbá teszi a mindennapi fizetések folyamatát.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok