A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • A CSR nem játék – vagy mégis lehet az?
  Írta: Okos Anna, 2021. november 26., 15:34
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  A CSR nem játék – vagy mégis lehet az?

  A vállalati társadalmi felelősségvállalásról sok dolog eszünkbe jut, de a játék nem tartozik ezek közé. Pedig játékosan még a CSR tevékenységek is jóval hatékonyabbak lehetnek.

  Tovább...
  Címkék: életmód

A jövőben a fizetés csak egy szavadba kerül

Írta: Okos Anna 2021. október 08., 14:14
Értékelés:
(0 szavazat)

A fintech cégek elképesztő újdonságokkal állnak elő, hogy a pénzügyeink intézését segítsék. Az egyik legfrissebb megoldásuk a hang aktivált fizetés.

A hang vezérelt asszisztensek már évek óta velünk vannakKorábban írtunk már az olyan fintech megoldásokról, mint a digitális pénztárca, vagy a pénzügyek átláthatóságát segítő költségkövető appok, ám a fintechben mindig van új a nap alatt. Szeptemberben indult útnak az az új szolgáltatás az egyik európai fintech cégnél, aminek a segítségével tényleg csak egy szavadba kerül a fizetés.

Mi az a hang aktivált fizetés?

A hang vezérelt műveletek nem jelentenek újdonságot. Hosszú évek óta velünk van Siri, Alexa és különféle hang vezérelt asszisztens társaik, aki kérésünkre kikeresi a legközelebbi éttermet, megnézi, meddig van nyitva a bolt, vagy akár az élet nagy kérdéseiről mereng, mint például, hogy mit főzzünk ma ebédre?

A hang vezérelt műveletek a pénzvilágban sem jelentenek teljes újdonságot, ugyanakkor a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fejlődésével olyan új applikációk jelennek meg, amik még kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a pénzügyeink intézését. Ezek egyike a hang aktivált fizetés.

Hogyan működik?

A hangaktivált fizetést Európában elsőként egy VibePay nevű, közösségi fizetési szolgáltatásokat nyújtó fintech cég indította el. A tranzakció magánemberek bankszámlái között történik. Kérni és indítani is lehet fizetést szóbeli paranccsal, az átutalás pedig azonnal átmegy, teljesen költségmentesen.

A szolgáltatást a cég először az Apple telefonokon futó iOS alapú Siri applikációval indította el, de a  jövőben bővíteni kívánja a palettát, hogy minél több felhasználó számára tegye elérhetővé a hang alapú fizetést.

A VibePay innovációja a nyílt bankolást kihasználva teszi lehetővé, hogy a felhasználók összekapcsolják a bankszámlájukat az applikációval, miután a bankjuk már előzetesenA hang alapú fizetés biztonságát a nagy bankokat is tömörítő angol FCA garantálja. engedélyezte annak használatát. A cég a legtöbb angol bankkal már leszerződött, és az 58 ezer pénzintézetet tömörítő angol Financial Conduct Authority ellenőrzése alá tartozik, ami garantálja a pénzügyi tranzakciók biztonságát.

És ez még nem minden!

A cég a felhasználói igényekre válaszul fejlesztette ki a szolgáltatást, de nem áll meg itt. Még idén bemutatják a szolgáltatás Pro verzióját, ami lehetővé teszi cégek számára is, hogy kapcsolatba lépjenek a felhasználókkal új platformot teremtve ezáltal a vásárló és a szolgáltató közötti interakciókra.

Merre visz a jövő?

A hang aktivált szolgáltatások palettája egyre színesebb és szélesebb körű. Ezen belül a különféle hang aktivált fizetési módok is egyre népszerűbbek. A hang aktivált szolgáltatásokat használók több mint egy negyede már aktívan használja a hang aktivált fizetési lehetőséget az Egyesült Államokban és az új szolgáltatók segítségével várhatóan Európa is felzárkózik az új trendekhez.

A hang alapú fizetés az egyik legforróbb téma a fintech szektorban. A felhasználók oldaláról is nő a nyomás és a bankok is egyre inkább felismerik, hogy ez a szolgáltatás kényelmesebbé, egyszerűbbé és olcsóbbá tudja tenni a jövő pénzügyeinek intézését. Aki nem nyit ebbe az irányba, menthetetlenül lemarad, és az egyre élesedő pénzintézeti versenyben ezt nem engedhetik meg maguknak a szolgáltatók.