Tájékoztatjuk, hogy az ONEY Magyarország Zrt. 2023.09.01-jétől üzleti tevékenységét megszünteti.

Az alábbi elérhetőségeken tud velünk kapcsolatba lépni:

Telefonos elérhetőség: 06-1-776-7045

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben érhető el:

Hétfő: 10:00 – 12:00
Kedd: 10:00 – 12:00
Szerda: 10:00 – 12:00
Csütörtök: 10:00 – 12:00
Péntek 10:00 – 12:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy élő hitelkártya, személyi kölcsön vagy áruhitel szerződéssel kapcsolatban a Magyar Cetelem Zrt. ügyfélszolgálata tud segítséget nyújtani a 06-1-458-6070-es telefonszámon, vagy a https://cetelem.hu/cetelem/kapcsolat oldalon keresztül.

Követeléskezeléssel kapcsolatos kérdése esetén kérjük, hogy forduljon az illetékes követeléskezelő partnerünkhöz az alábbi elérhetőségeken:

MKK Zrt.: +36 1 346 3760

Intrum Zrt.: +36 1 459 9496,

EOS Zrt.: +36 1 885 0100,

phonemailmap

A legfontosabb újévi fogadalmak

Új év, új élet. Vajon mit szeretünk a leginkább megfogadni Újévkor és mi az, amit sokkal fontosabb lenne megígérni magunknak?

Mindenki tesz újévi fogadalmakat, még azok is, akik megfogadják, hogy nem tesznek újévi fogadalmat. Az év átfordulása tiszta lapot hoz mindenkinek, így ilyenkor könnyebb olyan vállalásokat tenni, amik munkával vagy áldozattal járnak. Nem csoda hát, hogy most van itt a fogadalmak ideje. Bár mindannyiunk életében más a fontossági sorrend, vannak olyan fogadalmak, amik rendkívül népszerűek.

Megmutatjuk, hogy mik a legnépszerűbb fogadalmak a világban és mire érdemes figyelni az új évben.

A legnépszerűbb fogadalmakAz egészségesebb étkezés a világon a legnépszerűbb újévi fogadalmak közé tartozik.

Az Egyesült Államokban a Statista.com, Angliában pedig a YouGov végzett tavaly év végén felmérést. Mindkét országban a fogadalmak toplistájának élén az egészségesebb életmód áll, ezen belül a legtöbben a több mozgást, az egészségesebb étrendet és a fogyást fogadták meg. Meglepő módon azonban jóval hátrébb kerül az alkoholról és a cigarettáról való leszokás, amit a válaszadók alig 8%-a ígért meg magának.

Mindkét országban hasonlóan a negyedik helyen áll a megtakarítások növelésére vonatkozó fogadalom. A YouGov úgy találta, hogy jelentősen nőtt azoknak az aránya, akik takarékoskodásba kezdenének az új évben. A korábbi 30% helyett 41% válaszolta, hogy növeli a megtakarításait, és ez az arány Amerikában is hasonló.

A válaszadók szintén közel 40% válaszolta, hogy a családdal és barátokkal szeretne több időt eltölteni.

Amit mindenkinek érdemes megfogadni

kep2 5Természetesen az egészség a legfontosabb, és a felmérések tükrözik, hogy ezzel tisztában is vagyunk. Nem csoda azonban, hogy rögtön ezt követően a legtöbbek számára a következő cél a pénzügyi biztonság megteremtése.

Ebben a tekintetben sokat javult a magyarok helyzete az elmúlt években. A tavaly év végén publikált Eurostat felmérés azt mutatja, hogy a magyar lakosság megtakarítási rátája nagyot ugrott. Az átlagos 17,4%-os megtakarítási rátával már az európai országok első harmadába tartozunk és a magyaroknál egyedül a görögök tudtak csak nagyobb arányban megtakarítani az elmúlt évben. Az MNB adatai szintén azt mutatják, hogy csúcson vannak a magyar lakosság megtakarításai.

Ez a kép bizakodásra adhat okot, de sajnos a statisztikának van egy másik olvasata is, mindez ugyanis csak az átlag. Ebben benne van a lakosság 20%-a, ami a megtakarítások háromnegyedét birtokolja, míg a lakosság fennmaradó része a megtakarításoknak mindössze 25%-án osztozik.

Az Ipsos felmérése szerint a lakosság több, mint harmada csak egyetlen hónapra elegendő tartalékkal rendelkezik. 23% tudna 3 hónapig megélni jövedelem nélkül és további 28% bírná fél évig a megtakarításaiból. Bíztató jel ugyanakkor, hogy a magyarok 33%-a rendszeresen takarékoskodik és további 27% tesz félre alkalmi jelleggel.

Mindez azt mutatja, hogy magyarok pénzügyi tudatossága sokat javult az elmúlt években. A rendkívüli gazdasági környezet azonban további óvatosságra int. Érdemes hát a megtakarítások növelésére és a pénzügyek tudatosabb kezelésére vonatkozó fogadalmakat még előrébb sorolni az újévi fogadalmak listáján.