A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Egy napon busásan megtérül majd a hulladékgazdálkodás
  Írta: Okos Anna, 2020. október 22., 15:32
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Egy napon busásan megtérül majd a hulladékgazdálkodás

  A hulladék kezelése egyes társadalmaknak problémát jelent, míg máshol egy nem elhanyagolható bevételi forrást teremt. Így van ez Indiában is, ahol a hulladékgyűjtés és -válogatás emberek millióinak egyetlen megélhetését jelenti. Egy start-up azt tűzte ki céljául, hogy tisztességesebbé és hatékonyabbá tegye ezt a munkát.

  Tovább...

A legjobb újévi fogadalom: tudatosság!

Írta: Okos Anna 2018. december 21., 08:11
Értékelés:
(0 szavazat)

Rohamtempóban közeledik az év vége. A karácsonyi sürgés-forgásban is érdemes hangsúlyt fektetni a tudatosságra és nem csak az ajándékok megvásárlása során, hanem a minőségi idő eltöltésében és az újévi fogadalmak megalapozásában is. Te már kitaláltad, miként fogsz az új év megtervezéséhez?

Ha te is örömmel vágsz bele a következő esztendő feltérképezésébe és megtervezésébe, célszerű elhatároznod magadat abban, hogy milyen szempontokra építve indulsz neki 2019-nek. Új év, új élet? Ha szeretnél változtatni régi szokásaidon és a lehető leghatékonyabban meghatározni és teljesíteni a soron következő célokat, egy varázsszót tarts szem előtt: ez pedig a tudatosság.  

A szabadidőd tudatos tervezése - Láss világot okosan!

 

Számtalan utazás terve motoszkál a fejedben, de még nem valósítottad meg őket? Ne hagyd, hogy az álmaid tervek maradjanak! Vágj bele tudatosan és szervezetten, hogy költségkímélő módon valósíthatsd meg utazási céljaidat!

Szeretnél többet utazni 2019-ben? Mutatunk egy trükköt, amellyel tudatosabb lehet a szervezés!

Készíts magadnak egy listát, amelyben összegyűjtöd a következő évre vonatkozó úti céljaidat. Hagyatkozz a vágyaidra és vegyél bele minden olyan desztinációt, amelyet régóta szeretnél felfedezni! Foglald bele az érveidet is, ügyelve arra, hogy miért fontos számodra, hogy ellátogathass a helyszínre, milyen nevezetességeket szeretnél megtekinteni és így tovább. Ha ezzel megvagy, priorizáld őket különböző szempontok szerint: írd meg külön listában, mit és mikor szeretnél felkeresni (melyik évszakban, milyen sorrendben). Készíts egy másik felsorolást is, amelyben a jelenlegi és a várható anyagi helyzeted, lehetőségeid szerint csoportosítod őket. Ennek függvényében is érdemes lehet rendszerezni a helyszíneket: melyek a legdrágább, legköltségesebben elérhető terveid? Melyek a legkisebb anyagi befektetéssel megvalósítható utazásaid? Ha ezeket tervszerűen látod magad előtt, már sokat tettél azért, hogy lásd, mit, mikorra érdemes ütemezned. Ha például minden vágyad, hogy eljuss egy másik kontinensre, érdemes a jövő év második felére időzítened, így aprénként megtervezheted az erre való gyűjtés, megtakarítás lépcsőit és felállíthatsz a megvalósítására egy komplett pénzügyi tervet is. Arról nem is szólva, hogy az utazás költségein is rengeteg spórolhatsz, ha hosszú távra előretervezel és időben megveszed a repjegyet.

Tartsd szem előtt a pénzügyi céljaidat!

 

A pénzügyi tudatosság a terveid megvalósításának egyik legfontosabb eleme, persze csak az elhatározásod és a kitartásod után :-) Ahhoz, hogy megfelelően tervezhess előre, ismerned kell az anyagiakkal kapcsolatos szokásaidat, fel kell ismerned a rád jellemző pénzköltési rutin hibáit is: impulzus vásárló vagy? Nem tudsz elmenni vásárlás nélkül a leárazásokat, akciókat hirdető feliratok mellett? Gyakran többet költesz, mint amennyi a havi kereted?

Tudatosság az élet minden területén? Inspirálódj és légy kreatív, válts életmódot az új évben!Ha nagyobb kiadás előtt állsz, jól jöhet egy tervezhető, megbízható, szabad felhasználású személyi kölcsön, de a megoldás kulcsa a pénzügyi tudatosságban rejlik. Miután feltérképezted a saját viselkedésedet, ismered a saját gyengepontjaidat, jöhet az átgondolt, lépcsőzetes változtatás! Ehhez nagyszerű segítséget kínálnak a pénzügyi tervező applikációk okostelefonra, de még a hagyományos kockás füzet-ceruza megoldással is javíthatsz a tudatosságodon. Vezesd a költéseidet különböző pénzügyi kategóriákban (háztartási pénz, lakbér, rezsiköltség, közlekedés kiadásai, személyes szükségletek, stb.). Ebből világosan látni fogod, mely területen vagy hajlamos túlságosan sokat költeni, ami rávezethet arra, hogy ezt az évet már okosabban tervezd meg.  

Tervezd meg az életmódváltást - Sportolj, élj egészségesen!

 

Ép testben ép lélek! Ha eddig nem tetted, idén mindenképp változtass és iktass be a hétköznapjaidba és az egyik hétvégi napra is egy kevés mozgást. Ha nehéz az első lépés, kezdd azzal, hogy januárban minden nap ügyelsz arra, hogy legalább 10.000 lépést megteszel, ugyanis a kutatások szerint legalább ennyi szükséges ahhoz, hogy egészséges maradj hosszú távon is. Ha azonban elhatároztad magad a teljes életmódváltás mellett, kövesd figyelemmel a lakóhelyed vagy munkahelyed környékén elérhető sportolási lehetőségeket, konditermeket, mert sokan kedvezményes bérlettel várják a sportolni vágyókat. Érdemes élned a SZÉP kártyában rejlő lehetőségekkel is. Ha ugyanis rendelkezel ilyen munkáltatói támogatással, cafateriával, akkor a szabadidő zsebben található összegből finanszírozhatod a belépőket, sportbérleteket. Arra mindig ügyelj, hogy a vonatkozó határidőig felhasználd a rendelkezésedre álló összeget! Ha szeretnéd a fejlődésedet mérni és motivációként használni, szerezz be egy jó okostelefon applikációt, amelyek között sok ingyenes megoldást is találsz. Ebben a cikkünkben a sport témakörön kívül is ajánlunk néhány figyelemreméltó appot, amelyek a segítségedre lesznek az újévi céljaid betartásához. Ha jól gazdálkodsz az időddel, akár idén már el is kezdheted! ;-)

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok