A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

A legjobb úticélok az ünnepekre Neked

Írta: Okos Anna 2019. december 13., 13:24
Értékelés:
(0 szavazat)

Karácsonykor mindenki szeretne egy kicsit ünnepelni, átélni valami csodásat, és ilyenkor sokan kimozdulnak otthonról. A közelben, anyagilag is elérhetően rendkívüli célpontokat találhatsz - ezekből ajánlunk egy párat.

A hagyományos, rokonokhoz tett látogatások mellett elmehetsz családoddal, pároddal, barátaiddal olyan helyekre, amelyek ilyenkor mutatják meg legszebb arcukat. Pihenj, lazíts egy kicsit, hiszen december 24-től vége a karácsony előtti rohanásnak - tölts emlékezetes pillanatokat a szeretteiddel!

 

Egy karácsonyi klasszikus - a wellnessezés

Ha dermesztő a fagy, és kint minden havas, sokan élnek a finnek megoldásával, és bemenekülnek egy szaunába. A wellnessfürdők - nem véletlenül - tömve vannak a téli szünet időszaka alatt. A szállókba érdemes időben helyet kell foglalnod - például Hévízen rengetegen szánjunk időt a kikapcsolódásraszilvesztereznek. Egy hazai tipp élményfürdőzésre a győri fürdő, ahol termálfürdőzni éppúgy lehet, mint vizicsúzdázni. A helyszín a város központjában van, a Rába tőszomszédságában, így gyönyörű környezetben ejtőzhetsz. Ha valami extrémebbre vágysz, és kicsit többet költenél is arra, hogy kiruccanj a határon túlra, Ausztria keleti részében megcsodálhatod a Bad Blamauban található spa-t és hotelt. A világon sehol máshol nem találsz ilyen fürdőt, ezt ugyanis Hundertwasser tervezte, és épp olyan meglepő, mint egy modern festmény. Költséghatékonyan fürdőznél? Akár egy vonatjegy és egy belépő árából kipróbálhatod a tatai szaunát, ahol festői környezetben, a város szélén levő strandon, nyitott medencékkel rendelkező szaunában edződhetsz.

Biztos van olyan sport, amit nem próbáltál

Vannak dolgok, amiket csak télen lehet csinálni, hacsak nem az Alpok az otthonunk: ezek a téli sportok. Igazán hangulatos korcsolyázni a szabad ég alatt, és nem csak a Városligetben lehet ezt tenni, hanem akár a Balatonon is. Persze csak ha hivatalosan is engedélyezett, mert kellően befagyott a tó. Aki résztvett a Balaton-átcsúszáson, idén is bizonyára drukkol a mínuszoknak, hogy elég vastag legyen a jég. Természetes tavon csak ott és akkor korcsolyázz, ha biztosan stabil a jégtakaró. Van egy olyan téli testedzés is, amihez a fővárost sem kell elhagyni. Biztos láttad már a sportot, ahol kefélgetik a jeget egy nagy korong körül. Élőben mindez sokkal izgalmasabb! Az ország egyetlen curling pályája a Susulyka utcában van, és hetente egyszer bárki belekóstolhat ebbe a sportágba, amelyben egyébként mi magyarok igen sikeresek vagyunk világviszonylatban.

Kirándulni télen is lehet

mesés téli tájHidegben is ugyanúgy vár a Badacsony, a Börzsöny, vagy a Szentendrei-sziget. Ne felejts el télen is kimozdulni! Ha az összes pénzed karácsonyi ajándékokra költötted, így szinte ingyen jól érezheted magad.A téli sétáknál - és éppúgy a sítúráknál - a siker kulcsa a téliesített öltözet, hiszen ahogy a norvégok mondják, nincs hideg, csak nem megfelelő ruha. Ha beruháznál egy több éven át kitartó téli szettbe, akkor érdemes áruhitelt igénybe venned.

Adventi vásárok és szabadtéri szilveszteri bulik

Néha télen már úgy érezzük, nem is látunk embert, olyan sokat melegedünk otthon. Érdemes kilátogatni szabadtéri rendezvényekre, inni egy fűszeres forralt bort, meghallgatni egy-egy karácsonyi kórust. Igazi élmény a Bazilika tornyába felmászni, és megcsodálni a főváros legklasszikusabb adventi vásárát odafentről. Lefelé érdemes igyekezni, télen a torony fél 5-kor zár. Sokan kilátogatnak a bécsi adventi vásárba, ami szintén emlékezetes program, ám arra figyelj oda, hogy az osztrák főváros fagyosabb tud lenni télen, mint a mi városaink.

Élményvonatozás havas tájon

Van, akinek a fényvillamos is tökéletes program, de aki többre vágyik, az kipróbálhatja az adventi, karácsonyi élményvonatokat. Egynapos program keretében adventkor kiutazhatsz nosztalgiavonattal Nagyváradra. Egy másik nagy klasszikus pedig az élményvonatozás terén az ausztriai Semmeringbe tett út - ez utóbbi ideális kaland, ha nem vagy tériszonyos.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok