Tájékoztatjuk, hogy az ONEY Magyarország Zrt. 2023.09.01-jétől üzleti tevékenységét megszünteti.

Az alábbi elérhetőségeken tud velünk kapcsolatba lépni:

Telefonos elérhetőség: 06-1-776-7045

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben érhető el:

Hétfő: 10:00 – 12:00
Kedd: 10:00 – 12:00
Szerda: 10:00 – 12:00
Csütörtök: 10:00 – 12:00
Péntek 10:00 – 12:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy élő hitelkártya, személyi kölcsön vagy áruhitel szerződéssel kapcsolatban a Magyar Cetelem Zrt. ügyfélszolgálata tud segítséget nyújtani a 06-1-458-6070-es telefonszámon, vagy a https://cetelem.hu/cetelem/kapcsolat oldalon keresztül.

Követeléskezeléssel kapcsolatos kérdése esetén kérjük, hogy forduljon az illetékes követeléskezelő partnerünkhöz az alábbi elérhetőségeken:

MKK Zrt.: +36 1 346 3760

Intrum Zrt.: +36 1 459 9496,

EOS Zrt.: +36 1 885 0100,

phonemailmap

Az 50/30/20 szabály, amely megváltoztatja az anyagi helyzetedet

Egyik napról a másikra éltél eddig? Esetleg igyekeztél spórolni ugyan, de nehezedre esett számottevő tartalékot képezni? Félretettél pénzt, de nem eleget? Bárhogyan is legyen, ezzel az egyszerű 50/30/20 szabállyal megreformálhatod a pénzügyi szokásaidat!

Ne vessz el a pénzügyeid útvesztőjében! Fogadd meg ezt a népszerű pénzügyi tanácsot és spórolási technikát, hogy jusson is, maradjon is mindenre! Kezdhetjük? Ne aggódj, egyszerűbb lesz, mint gondolnád!

Mi az az 50/30/20 szabály?

Takaríts meg sok forintot a helyes spórolási technikával!Az 50/30/20 szabály egy méltán népszerű spórolási technika, sőt stratégia, ha úgy tetszik. A szabály nevében található számok azt jelzik, hogy milyen arányban érdemes költened bizonyos területekre az életedben ahhoz, hogy az anyagi körülményeid fenntarthatók legyenek, valamint képes legyél tartalékot képezni, mely bármilyen pénzügyi vészhelyzetben nagy hasznodra válik. Tarts velünk és fedezd fel a pénzügyi szakértők által is javasolt technikát!

Az 50/30/20 szabály első eleme az “50”, amely a havi fix kiadásaidra vonatkozik. Ilyen a lakásbérlés, rezsi, bármilyen törlesztőrészlet, biztosítások, közlekedéssel, autóval kapcsolatos kiadások és sorolhatnánk. A szabály szerint a bevételed, fizetésed 50 százalékába bele kell férnie havi kiadásaidnak. Ha ezen felül költesz a fentiekre, akkor anyagi helyzetedhez képest túlköltekezel, ami keresztülhúzhatja megtakarítási céljaidat.

 

A “30” valójában 30 százalékot jelent és ez fedi le a változó kiadásaidat. Minden olyan költés ide tartozik, amely nem havi rendszerességű, vagy ha az is, változó összegű kiadást jelent. Ilyen lehet a bevásárlás, az olyan szolgáltatások igénybevétele mint a fodrász, kozmetikus, esetleg egy fogászati kezelés vagy akár a hétvégi programok, a szórakozás, a hobbid, stb. A szabály értelmében tehát ezekre a dolgokra maximum a fizetésed 30 százalékát érdemes elköltened, hogy a fennmaradó 20 százalékot okosan használhasd fel.

A “20”, azaz a bevételed 20 százaléka pedig az az összeg, amit a fizetésed után érdemes félretenned havonta. Ez képezi majd az aranytartalékodat, legyen az nyugdíj-megtakarítás vagy bármi olyan befektetés, amellyel a jövődre készülsz fel. Egy olyan “védett” összegről, biztonsági tartalékról van szó, melyhez alap esetben nem szabad hozzányúlnod. Egyes Sok kicsi sokra megy! Ha okosan spórolsz, komoly anyagi tartalékot halmozhatsz fel.  megközelítések szerint akkor sem jársz rosszul, ha a fizetésed 10 százalékát takarítod meg havonta, de nyilván minél magasabb ez az összeg, annál jobb.

 

Az 50/30/20 szabály nem kínál univerzális megoldást mindenki számára, hiszen rengeteg dolog befolyásolja azt, hogy kinek milyen arányosítás felel meg vagy egyáltalán valósítható meg az életében. Sok múlik a fizetésen és a lakhatási költségeken és egyéb egyedi tényezőkön. Csüggedni nem érdemes azonban, hiszen a megtakarítást már egészen kis összeggel is érdemes elkezdeni. A legfontosabb, hogy kialakuljon egyfajta pénzügyi tudatosság és tisztánlátás a saját pénzügyeinkkel kapcsolatban. E nélkül nem tudunk kellően megfontolt döntést hozni, legyen szó megtakarításról vagy akár személyi kölcsön felvételéről. Ne feledd, elkezdeni sohasem késő; ne halogasd a szemléletváltást, fogj hozzá már ma!