A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Egy napon a divatot az MI diktálhatja

Írta: Okos Anna 2020. július 17., 09:18
Értékelés:
(0 szavazat)

A mesterséges intelligencia (MI) nyilvánvalóan nem ismer határokat. A viselkedés és érzelmek elemzése után már felruházták a fantázia erejével is. Mára képessé vált arra, hogy a semmiből generáljon képeket emberekről, helyekről, de még termékekről is. Fogyasztói és kereskedői álmok válhatnak valóra.

MI a kereskedelem szolgálatában

Webes ajánlatok testre szabása, hangvezérlésű vásárlások, vásárlói mozgás és érzelmek figyelése a boltban – ezek mind olyan szolgáltatások, amikkel az MI már szerves részévé vált a vásárlók követésének az elmúlt évek alatt. Ez a trend pedig nem fordul meg egyhamar, hiszen a nagy tech óriáscégek, mint a Google, Apple, Facebook Amazon és Microsoft (együttesen csak GAFAM) folyamatosan a határokat feszegetik, Amazon és Alibaba pedig vezetik a trendet.

Mikor az MI megtalálja, amit keresel

Képzeld csak el, milyen lenne, ha kint mászkálsz a városban és meglátsz valakinél egy táskát, vagy cipőt, ami megtetszik, de nem ismered fel a márkáját. Nehéz, ha nem lehetetlen feladat később megtalálni a terméket úgy, hogy beírod a keresőbe: „laza zöld sportcipő”, vagy „csinos kék táska” – hacsak nem fényképezted  le. A kép alapján hasonló termék keresése segíthet.

Már elérhető a funkció, ami segít, hogy kép alapján is megtaláljunk egy terméketAz Alibaba fejlesztette ki azt a bővítményt, amit a keresődhöz adva megtalálhatod a terméket, vagy valami hasonlót az Alibaba oldalán. Az MI, ami a funkciót hajtja, a másodperc tört része alatt képes azonosítani a terméket a képen, felmérni a tulajdonságait és az oldal többmillió terméke és boltja között megkeresni a terméket. A bővítményre hamar rátaláltak a divatrajongók mellett a drop shipping cégek üzemeltetői is, akik a segítségével hatékonyan kereshetik a legfrissebb trendeket és a legjobb árakat. De mi van akkor, ha az álomtermék még nem létezik? 

 

Mi lenne, ha az MI létre tudná hozni a terméket, amire mindig is vártál?

Álmodtál már valaha egy kabátról unikornis fejjel, vagy a neveddel a hátán nagy, fényes betűkkel? Vagy kerestél már sima, egyszerű fekete nadrágot, ami tökéletesen áll slim és normál verzióban is? Az Amazon tudja a választ! Jeff Bezo cége most is az élen jár és kifejlesztett egy olyan MI applikációt, ami képes leírás alapján képeket létrehozni. A célja, hogy segítse a vásárló keresését azáltal, hogy vizuálisan megjeleníti a terméket, amit keres. 

A megoldás alapja a GAN  (generative adversarial network), két mesterséges intelligencia rendszert versenyeztet, amik két technológiát ötvöznek: az egyik már létező termékeket keres, a másik pedig létrehozza azokat. Jelenleg a technológia csak nadrágokat és rövidnadrágokat tud kreálni, valamint a színeiket és a nemet tudja változtatni, de a jövőben új elemekkel gazdagodhat. Elképzelhető, hogy az internetes keresések nagyságrendje alapján az MI akár személyre szabott gyártást is elindíthat és ezzel korábban nem látott termékeket és trendeket hoz létre. Az MI szintet léphet és akár a jövő tervezőjévé válhat, aki soha nem fogy majd ki az ötletekből. Az MI gondolatot még nem olvas, de leírás alapján elkészíti a képet arról, amit keresel

Ami a lényeg

A vizuális MI technológia folyamatos fejlesztésével a kereskedelmi óriások egyre könnyebbé teszik a vásárlást világszerte, de a fejlesztéseikkel a drop shipping platformok használatát is nagyban megkönnyítik. Ezzel pedig egyaránt nyernek a kereskedők és a vásárlók is.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok