A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Egy napon, a GAFAM saját bankot nyit majd

Írta: Okos Anna 2020. március 05., 10:16
Értékelés:
(0 szavazat)

Csillapíthatatlan éhségében a GAFAM lassan mindent elnyel, ami lehet jó vagy rossz is nekünk. De ki vagy mi is az a GAFAM? Ha még nem találkoztál ezzel a névvel, akkor kapaszkodj, mert hajmeresztő utazás következik!

A digitális óriásvállalatok alapjaiban formálták át mindennapjainkat, és most a bankok következnek.A GAFAM, azaz a Google, Apple, Facebook, Amazon és Microsoft az az öt digitális óriásvállalat, ami olyan befolyással van mindennapjainkra, mint előtte még senki. A szórakoztatás, a kereskedelem, a biztosítás, a kommunikáció és egészségügy után szinte természetes, hogy ezek a cégek a pénzügyi szektor irányába fordulnak majd. Az sem lehetetlen, hogy a GAFAM még az idén saját bankot nyit. A jelek arra mutatnak, hogy ezek a digitális és adat óriások egyesítik erőiket, hogy meghódítsák a pénzvilágot. Ha a súlyos érveket nézzük, és azt az egyszerű tényt, hogy ezek a cégek eddig is felforgatták az ismert világrendet, jogos a kérdés, hogy ez lehetőséget vagy veszélyt jelent-e majd a jövőnkre nézve. Talán mindkettőt.

Mikor jön a Google Bank?

Már megerősítették a hírt, hogy az ALPHABET, ami a Google és a hozzá tartozó cégek anyavállalata, már idén elkezdi megtenni a banknyitáshoz szükséges lépéseket. A házon belül CACHE név alatt futó új cég lehetővé teszi majd, hogy felhasználói a hagyományos bankszámlához hasonló igazi számlát nyissanak. A Google nem aprózza el, mert az induláshoz a CITIGROUP hálózatát szemelte ki partnerként, ami az USA egyik legnagyobb befektetési bankja.

 

A GAFAM mindenkinél jobban érti a felhasználóitA GAFAM alapelve az ügyfélközpontú ökoszisztéma, aminek célja, hogy vásárlásra bírja az embereket.

A jövőbeni felhasználók természetesen a Google eszközök segítségével, például a Google Pay-en keresztül tudják majd kezelni a számlájukat. A többi GAFAM is hasonló fizetési appokat készít. Facebook a sereghajtó a Facebook Pay applikációjával. Az alapelvek azonban mindig azonosak: létrehozni egy ügyfélközpontú ökoszisztémát, motiválni a felhasználók tranzakcióit és tükörsima utat biztosítani minden felhasználónak a vásárlásig.

Az Amazon sem maradhat ki a sorból

Az Amazon korábban már belépett a biztosítási és egészségügyi piacra, valamint a bank szektorba is saját hitelkártyájával. Most azonban már saját bankszámlával is kacérkodik, amit óriási várakozás övez, hiszen alig néhány év alatt Jeff Bezos cége 100 millió előfizető számára tette magát nélkülözhetetlenné. Az Amazon Prime szolgáltatása, ami a fizikai kiszállításon túl zene és videó szolgáltatást is végez az Amazon felhasználóknak, remek ugródeszkát kínál ennek az új szolgáltatásnak a bevezetésére.

Mit látunk a jövőben?

Nagy kérdés azonban, hogy mindezek fenyegetést vagy lehetőséget jelentenek-e a már meglévő bankok számára? A válasz egyelőre az, hogy lehetőséget, hiszen a GAFAM jelenleg ezekre a bankokra támaszkodik a szolgáltatásai elindításához. Mindaddig így is marad ez, amíg el nem érik a pontot, míg megszabadulhatnak a mankóiktól. A GAFAM nemrég harapott egy szép szeletet a biztosítási piacból, és most a pénzügyi és bankszektor felé kacsingat. Figyelembe véve a vásárlói élményről szóló páratlan tudásukat, akár érdekessé is tehetik a bankok ügyfelekért folytatott játszmáit a jövőben. Hacsak a bankvilág legfontosabb szereplői nem szedik össze magukat, hogy jobban beintegrálják jelenlétüket az emberek mindennapi életébe és kicsit ember- és ügyfélközpontúbb szolgáltatásokat nyújtsanak.

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok