A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Egy napon majd virtuális bankkártyával fizetünk

Írta: Okos Anna 2021. január 22., 09:45
Értékelés:
(0 szavazat)

Egyre terjed a bankkártyás fizetés és ezt a trendet a Covid válság is segítette. Magyarországon megemelték a kód nélküli fizetési határt és sok helyen eltörölték a minimum fizetési határt. Emellett nagy vívmány, hogy idén január elsejétől minden boltnak biztosítania kell valamilyen elektronikus fizetési módot.

Ennek ellenére a kártyákkal kapcsolatos félelmek nem csitulnak, hiszen a lopás és hacker támadások napi problémát jelentenek. Ezt elégelte meg néhány bank, ami bevezette a virtuális bankkártyát, vagy e-kártyát. Lehet, hogy ezek az egyszer használatos virtuális fizetési eszközök jelentik majd a műanyag bankkártyák végét?

A virtuális bankkártya egy egyszer használatos fizetési eszköz internetes vásárláshoz.

Mi az a virtuális bankkártya?

Mint a neve is mutatja, a virtuális bankkártya egy digitális fizetési módszer, ami lehetővé teszi, hogy az interneten vásárolj egy tényleges bankkártya számának megadása nélkül. Az elv egyszerű: létre kell hozni egy digitális kártyát a megadott kreditlimittel. Minden ilyen kártyának egyedi száma van, amit a kereskedőnek megküldenek. Csalás, hacker támadás, vagy adathalászat esetén a bankszámládhoz nem tudnak hozzáférni.

Az e-kártyák jelenleg bankoknál és neo-bankoknál érhetőek el. Van olyan bank, mint például a Manager One, ami kifejezetten az e-kártya technológiával próbál belépni a banki piacra.

 

Vállalati e-kártyák

A Manager One bank platformot 2017-ben hozták létre kifejezetten üzleti felhasználóknak. Az online bank egy egész sor szolgáltatást kínál vállalati ügyfeleknek, amelyek között megtalálható az intelligens kiadási jelentés, a távoli kiadási engedélyezés ország, időzóna, de akár még kereskedő szerint is és korlátlan számú virtuális bankkártya.

Van olyan bank, ami kifejezetten vállalati ügyfeleknek kínál virtuális bankkártyát.

Kétfajta kártyát kínálnak. Az egyik az egyszer használatos kártya, ami kimondottan adott kiadásokra vagy tranzakciók kiegyenlítésére való, és remekül használható például előfizetések, vagy nagyösszegű fizetések esetén. A másik a fizetési korláttal ellátott kártyák, amik funkciójukat vesztik, mikor a limit lefogy a kártyáról. Ez a két megoldás ultra biztonságos, olyannyira, hogy a létük már azt is megkérdőjelezi, szükségünk van-e még fizikai kártyákra.

 

Helyettesíthetik-e a virtuális kártyák az igazit?

A virtuális kártyáknak még van hová fejlődniük. Az e-kártyák kiválóan funkcionálnak tervezett tranzakcióknál, de a korlátaik megmutatkoznak, mikor hirtelen vagy nem tervezett módon vásárlunk, egyszerűen azért, mert használat előtt létre kell őket hozni.

A másik rendezendő kérdés a státusz. Egy bankkártya sokat elmond a használójáról. A neo-bankok és új pénzügyi szereplők nem véletlenül gondoltak arra is, hogy fantáziadús, technikai és etikai dizájnt kapjon a kártya, elősegítve ezzel, hogy minél több táskába és tárcába bekerüljenek.

 

A lényeg

A fizetési módok folyamatosan változnak és fejlődnek, és ez alól a bankkártyák sem jelentenek kivételt. Megjelentek a virtuális kártyák és az egyszer használatos kártyák a piacon, hogy növeljék a biztonságunkat és felvegyék a harcot a hackerekkel.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok