A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Egyszerűbben is vásárolhatsz karácsonyi ajándékot

Írta: Okos Anna 2019. december 05., 11:05
Értékelés:
(0 szavazat)

Beköszöntött a december, és rohamléptekkel közelednek az ünnepek. Ilyenkor mindenki egy kicsit időhiánnyal küzd. Mit tehetsz, hogy praktikusan, problémamentesen készülj a karácsonyra? Okos ötletnek tűnik a netről rendelni ajándékokat.

online ajándékA felmérések szerint az emberek jelentős része aggódik a kiadások miatt karácsonykor, és a gyerekes szülők 54 %-a érzi úgy, többet kell költenie, mint szeretne. A másik jellemző probléma ilyenkor, ami miatt lehet, hogy te is úgy rogysz a fa alá december 24-én, hogy semmi mást nem szeretnél, mint pihenni - ahelyett, hogy belecsapnál a családdal közös ünneplésbe - , az ‘ünnepi’ stressz. Kapkodás, tömeg, parkolóhely keresés, üzletekbe való telefonálgatás, csomagolópapír-keresés, főzés a vendégekre az utolsó pillanatokban. Nem lenne jobb ebben az évben kisimultan, derűsen tölteni az év végét, és szeretteinkre koncentrálni? A netes vásárlás alkalmas arra, hogy jelentősen limitálja ezeket a problémákat.

Hogy miért?

 

Olcsóbban jössz ki a webáruházakban

 A neten általában kedvezőbbek az árak, és igen sok online kuponakció, leárazás segít, hogy pénzügyi kereteid közt tudj maradni. Ám arra vigyázni kell, hogyha a minél olcsóbb vétel miatt a világ túlsó feléről rendelsz, azt november közepén kell megejtened, vagy pedig elég stresszes lesz a karácsony. Egyrészt a nagy webáruházak vannak elhavazva év végén, másrészt a postások túlterheltek ugyanígy.

Tumultus a neten is van

Decemberben már érdemes magad bebiztosítani az ellen, hogy mondjuk január 2-án fusson be a csomag. Menj helybe az áruért, vagy küldesd csomagpontra, esetleg szállíttasd ki magadnak adott dátumra szerződő futárcéggel. Mindenképpen egyeztess az eladóval és a szállítókkal - ha ezt külön cég intézi - , hogy biztosan befut-e úgy az ajándék, hogy még be tudd csomagolni és a fa alá tenni. Ha még épp idejében ülsz le összekattingatni az ajándékokat, akkor viszont rengeteg időt, energiát spórolsz, a már említett pénzzel egyetemben. Hiszen amit a boltban vennél szeretteidnek, azt általában nem a sarki közértben találod meg, hanem el kell menned egy speciális üzletbe: sportáru nagykereskedésbe a város szélén, művészellátóba, delikáteszbe... Ha pedig plázában vásárolsz, hatalmas tömeggel kell számolnod. Ki ne ismerné a látványt, amikor Bronz-, Ezüst- és Aranyvasárnapkor a parkolóházakra kikerül a ‘megtelt’ tábla, és kígyózó sorok állnak a könyvesbolt kasszája előtt?

Amire nem árt figyelnedA netes rendelésnek is megvannak a szabályai

Akár neten, akár ‘offline’ vásárolsz ajándékot, mindig számolj azzal, hogy lehet, hogy vissza kell cserélni az árut, tehát tedd el a bizonylatot. Lehet, hogy a nagymamád allergiás a fémre, amiből az ékszer készült, amit választottál neki. Lehet, hogy unokatestvéred gyerekei már nem 5 évesek, hanem 9 - nehéz ezeket a dolgokat követni -, és nem örülnek annyira a hintalónak, amit vettél. Ám a jobb webáruházakban és üzletekben le lehet vásárolni a visszavitt árucikkek értékét. Vigyázz az adataid biztonságára a karácsonyi forgatagban és kapkodásban is. Ennek első lépése az, hogy ne vásárolj olyan névtelen webshopból, ahol a fizetéshez meg kell adnod az összes adatodat. Sokkal praktikusabban tudsz utalni a PayPal szolgáltatásával, így nem kell egy idegen helyen megadnod a kártyaszámod, biztonsági kódod, hanem csak a PayPal neved és jelszavadat. Arra is ügyelj, hogy ingyenes wifit használva ne vásárolj online, így sose add meg a kártya adataidat. A hotspotok, ingyenes wifik ki is jelzik, hogy nem garantálják adataid biztonságát, és ez nem véletlen. Emellett van valami, amit jobb, ha kihagysz: ezek a kihagyhatatlan ajánlatok. Az ismeretlen, arctalan weboldalakon kínált, ingyenes ajándékkal ‘felturbózott’ ajánlatokra, melyekből már csak pár darab van, mondj nemet, így megmenekülsz a spamektől. 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok