A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Hogy állsz a lakásfelújítással?
  Írta: Okos Anna, 2021. július 30., 09:43
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Hogy állsz a lakásfelújítással?

  Fél évvel az 50%-os állami támogatású lakásfelújítás indulása után íme egy gyors statisztikai körkép, hogy hányan igényeltek támogatást, valamint mik a legfontosabb változások a szabályozásban.

  Tovább...

Élmények költséghatékonyan - ez a last minute

Írta: Okos Anna 2019. augusztus 09., 12:55
Értékelés:
(0 szavazat)

‘Legendás’ kifejezés a last minute, és ez voltaképpen egy olyan megoldás, amivel mindenki jól jár. Az utazást szervezők azért, mert a különböző okokból el nem kelt útjaikra az utolsó pillanatban is találnak vevőt. Az utazó, azaz Te pedig rengeteget nyersz így anyagilag. 

A pénzügyi tényezőktől eltekintve is jól jöhetsz ki egy ilyen úttal - talán még jobb is így utazni, mintha március óta készülődnél a nyaralásodra. Ez egy igazi nyár végi vagy akár ősz eleji ajándék!

Mit nevezünk last minute útnak hivatalosan? Azt az engedményes árú nyaralást, amit legfeljebb 3-4 héttel az indulási időpont előtt hirdetnek meg, és ami előzőleg drágábban volt elérhető. Ám sokszor a last minute kifejezéssel jelzik általában, hogy rendhagyó áron érhető el az adott lehetőség.

Hogy találjuk meg álmaink nyaralását ‘jóárasítva’?

A hagyományos ajánlatokon túl ma már a közösségi médiában is felbukkanhat egy-egy ajánlat, így érdemes kedvenc szállásaink, utazási irodáink oldalát követni, hogy az akciós lehetőségekről értesüljünk. 

Gyerekekkel előnyösebb a kedvező árú utazás

Kiknek a legjobb?

Akkor járunk jól, ha nem ódzkodunk az olcsóbban kapható dolgoktól, és nem ragaszkodunk az ‘exkluzív’ árazáshoz. Attól ugyanis, mert last minute utat foglalunk, nem lesz a szolgáltatás minősége is leértékelve. A szállodapincérek ugyanolyan kedvesek lesznek, a gyerekek éppúgy kapnak ajándék fagyit a bárban, a nap pedig éppolyan szépen megy le a tengeren esténként, mintha teljes árú vakációt élveznénk. Éppen csak - például - három csillagos hotel helyett négy csillagosat élvezhetünk, az előbbi áráért. Akkor vagyunk ideális közönség ezekhez a lehetőségekhez, ha rugalmasan gondolkodunk, illetve az életmódunk is kissé flexibilis. Ha figyeljük a last minute utakat, akkor nem lőhetjük be, hogy Rodoszra vagy éppen Havannába mennénk baráti áron augusztusban. Ezekhez ugyanis nagy szerencse kell, de amennyiben megelégedünk mondjuk egy Földközi-tengeri, vagy éppen görög célponttal, akkor jó eséllyel hamarosan last minute nyaraláson találjuk magunkat. Konkrét időponthoz se ragaszkodjunk, nem egyszerű ugyanis például augusztus 15 és 22 között számunkra ideális utat kifogni. Ha kedvezményesen szeretnénk nyaralni, várjunk a munkahelyünkön a szabadságunk időpontjának a bejelentésével - hiszen valószínűleg két héttel előre fogjuk csak tudni, hogy csomagolhatunk.

Óvatosan a szállással 

Ha szuper az ár, akkor már minden mindegy, és lehetnek bármilyenek a körülmények? Nem biztos, hogy megéri így gondolkodni. Másként fogjuk látni, amint például két forgalmas diszkó közt levő hotelben próbálunk elaludni. A hasonló áron kínált szálláshelyek közt hatalmas különbségek lehetnek.Mi a megoldás? Nézzünk gondosan utána a hotelnek, panziónak, akár a véleményekre is keressünk rá az adott szállásokkal kapcsolatban.Itt meg kell jegyezni, hogy a legnépszerűbb úticél ajánló és minősítő weboldalakat kevésbé érdemes alapul venni, mivel közismert véleményformálóként sokan a turizmus területén tevékenykedők közül megtöltik ‘spontán’ pozitív beszámolókkal. 

 A nyaraláshoz kapcsolatos hirtelen döntésekhez persze megfelelő anyagi háttér is szükséges. Jó, ha valamennyire kitaláljuk, mennyiért utaznánk last minute megoldással. Akár Velencébe kimondottan érdemes nem a főszezonban menniszemélyi kölcsönt is vehetünk fel, hogy bármikor bukkan fel, könnyedén befizessük a szükséges összeget. 

A komfortzónából való kilépés diszkrét bája 

Akik mindig a jól bevált utat követik, és saját elképzeléseikhez ragaszkodnak, azok mindig ugyanazt fogják megtapasztalni. Mindig ugyanazzal a légitársasággal utazunk? Ha elengedjük ezirányú elköteleződésünket, még lehet éppolyan jó a vakációnk. Továbbá, ha nem egy társasággal utazunk oda és vissza, akkor több pénz marad a számlánkon is.Azt gondoljuk, hogy a vízparthoz öt percen belül kell legyen a szállásunk ahhoz, hogy a nyaralásunk csodás legyen? Lehet, hogy a forgalmas strandoktól távol, például egy dombos kertvárosi részen békés, paradicsomi helyen pihenhetünk.

 

Nyárutó és ősz - a legjobb időpontok

Sokan azt gondolják, akkor kell nyaralni menni, amikor mindenki más. Ám nem fogunk egyedül csellengeni a kihalt parton, ha egy üdülőövezetbe főszezonon kívül utazunk. Tavasszal és ősszel még a hazánkhoz közel eső országokban is lehet csodás, vakációhoz méltó időjárás. És azt fogjuk tapasztalni, nem fogynak el a napernyők, mire leérünk a strandra. Spanyolország délebbi részein pedig még akár novemberben is bemehetünk a tengerbe. Idehaza pedig ősszel is gyönyörű a Balaton partja, vagy éppen a Balaton-felvidék: ha netán nem tudunk bemenni a vízbe, akkor is biciklizhetünk, túrázhatunk, járhatjuk a borpincéket. Az ország többi része - az Őrségtől Szarvason át Tatáig - szintén csodás helyszín a főszezonon kívüli pihenésre.