A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Év végi fogadalmak kicsit másképp

Írta: Okos Anna 2021. december 30., 10:46
Értékelés:
(0 szavazat)

Fogyókúra és egészséges életmód mellett a pénzügyeiddel kapcsolatos fogadalmakról se feledkezz meg szilveszterkor!

Közeleg az év utolsó napja, ami az év végi fogadalmak időszaka. Ilyenkor sokan megfogadjuk, hogy leadunk pár kilót, egészségesebben fogunk élni, vagy befejezzük az online tanfolyamot, amit két éve elkezdtünk. Van azonban egy év végi fogadalom, ami jó hasznunkra lehet jövőre és utána is, ez pedig nem más, mint hogy tudatosabban foglalkozunk a pénzügyeinkkel.

A legkifizetődőbb év végi fogadalomA pénzügyeink kézben tartásával boldogabb, nyugodtabb lehet a saját és családunk jövője.

Ha szeretnél egy olyan fogadalmat tenni, ami hosszú távon változtatja meg az életed pozitív irányban, akkor a leghasznosabb a „kezembe veszem a pénzügyeim irányítását” lehet. Legtöbben akkor szembesülünk ennek a döntésnek a valódi súlyával és hozadékával, amikor aktívan elkezdünk foglalkozni a pénzügyeinkkel.

Az év során sok fontos témáról írtunk már, így most csak egy rövid listát adunk arról, amivel a legfontosabb és a leginkább érdemes foglalkozni.

Vedd kezedbe a pénzügyeket!

A tudatos pénzügyek nem a befektetéseknél, hanem a költségek követésénél és tervezésénél kezdődnek. Még akkor is lehet optimalizálni a kiadásaidat, ha úgy érzed, józan módon költesz és takarékosan élsz. Hatalmas segítséget nyújtanak a költségkövető applikációk, amik megmutatják a lehetséges lyukakat, ahol kiszökik olyan pénz, ami a zsebedben maradhatna.

Lehet az a karantén alatt megszeretett étel házhozszállítás, vagy egy bankváltás a banki költségek optimalizálása érdekében, a kiadásaid optimalizálása sokféle formában történhet. Ehhez azonban látnod kell, mire költesz és pontosan ezt adják neked a költségkövető appok.

Foglalkozz a nyugdíjjal!

Remek év végi fogadalom, hogy jövőre elkezdjük a gyerekek pénzügyi biztonságát építeni.Húszévesen még olyan távolinak tűnik a nyugdíj, hogy nincs a prioritási lista élén, pedig minél korábban kezdesz vele foglalkozni, annál kisebb erőfeszítéssel tudod magadnak biztosítani a kényelmes nyugdíjas éveket. Ha viszont már a negyvenes éveidben jársz, akkor nincs vesztegetni való idő, a nyugdíj az egyik legfontosabb pénzügyi célod legyen.

A nyugdíj célú megtakarítások sokfélék és kortól, anyagi lehetőségektől függően más lesz a számodra ideális. Érdemes szakember tanácsát kérni, és több, egymástól független forrásból tájékozódni, hogy valóban hiteles és független képet kapj a lehetőségeidről.

Gondolj a gyerekekre!

Ha még nincsenek, de tervezitek a családalapítást, már akkor is érdemes lehet készülni a gyerekek anyagi biztonságának megteremtésére. Ha pedig már vannak lurkók, akkor annál fontosabb, hogy apró lépésekben, a családi költségvetés terhelése nélkül tudj számukra biztosítani egy gondtalanabb életkezdést. Az idő neked dolgozik, ha korán kezded – és ellened, ha halogatod.

 Érezd magad jól!

A pénzügyek komoly dolgok és még komolyabb a kihatásuk az életedre, de ez nem jelenti azt, hogy egy kis humort és szórakozást ne lehetne belecsempészni. Korábban írtunk a játékos pénzügyekről, amik segítenek, hogy akkor is megtartsuk a lendületet, ha már éppen nyűggé válna a feladat. A lényeg, hogy bármilyen apró lépésekben, de kitartóan foglalkozz a pénzügyeiddel és a munkádnak nem marad el a jutalma.

Boldog új évet kívánunk és sikeres pénzügyeket 2022-ben is!