Tájékoztatjuk, hogy az ONEY Magyarország Zrt. 2023.09.01-jétől üzleti tevékenységét megszünteti.

Az alábbi elérhetőségeken tud velünk kapcsolatba lépni:

Telefonos elérhetőség: 06-1-776-7045

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben érhető el:

Hétfő: 10:00 – 12:00
Kedd: 10:00 – 12:00
Szerda: 10:00 – 12:00
Csütörtök: 10:00 – 12:00
Péntek 10:00 – 12:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy élő hitelkártya, személyi kölcsön vagy áruhitel szerződéssel kapcsolatban a Magyar Cetelem Zrt. ügyfélszolgálata tud segítséget nyújtani a 06-1-458-6070-es telefonszámon, vagy a https://cetelem.hu/cetelem/kapcsolat oldalon keresztül.

Követeléskezeléssel kapcsolatos kérdése esetén kérjük, hogy forduljon az illetékes követeléskezelő partnerünkhöz az alábbi elérhetőségeken:

MKK Zrt.: +36 1 346 3760

Intrum Zrt.: +36 1 459 9496,

EOS Zrt.: +36 1 885 0100,

phonemailmap

Ezért annyira fontos a munka és magánélet egyensúlya

A munka és magánélet egyensúlyának megteremtésére nyáron is fontos figyelni. Miért számít ez ennyire és mi segíthet az egyensúly megóvásában?

A nagyvállalatoknál és multiknál dolgozók pontosan tudják, mit jelent a havi és negyedéves zárás. Ilyenkor óriási hajtás van, hogy a kitűzött célok teljesüljenek, mert ebből lesz a bónusz és a nyaralás ára. A folyamatos pörgés egyenes út a kiégéshez, ami után nehéz talpra állni, mégis sokan nehezen teremtenek egyensúlyt munka és magánélet között. Éppen ezért egyre több cég számára az egyik legfontosabb vállalati társadalmi felelősségvállalás ennek az egyensúlynak a megteremtése. Persze nem szívbéli jóságból.

Azok az emberek, akiknek egyensúlyban van az élete, jóval produktívabbak a munkahelyükön is.Miért fontos a cégednek a te egyensúlyod?

A modern vállalatirányítás már értékként kezeli a munkavállalóit és arra törekszik, hogy fejlessze és megóvja őket. Egy új munkavállaló betanítása kutatások szerint akár tízszer annyiba kerül, mint a régi munkaerő megtartása. Éppen ezért nem csoda, hogy a CSR munkavállalói ágában egyre erősebben jelenik meg a törekvés a dolgozók jóllétének támogatására.

A munkahelyi kiégés nyomán ugyanis radikálisan csökken a teljesítőképesség, fellép az érdektelenség, ami pedig a munka minőségének rovására megy. Ennek megelőzéseként, valamint annak érdekében, hogy egy pozitív munkakörnyezet kialakításával elősegítse az értékes munkaerő megtartását, sok cég már tudatosan figyel a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésére. Ennek példái lehetnek az éves plusz szabadnapok, amiket kötelezően ki kell venni, vagy olyan társas programok, amik a munkavállalók kikapcsolódását segítik.

Mi van, ha elveszted az egyensúlyt?

A kiégés jóval több, mint fáradtság. Már 1974-ben definiálták, mint olyan fizikai, érzelmi és mentális kimerülést, ami hosszútávú, nagyfokú terhelések következtében lép fel. A kiégés, amellett, hogy a munkavégzőképességre komoly hatással van, hosszútávú fizikai problémákat is okozhat, de kihat a kapcsolatainkra és az életminőségünkre is. Érdemes hát óvatosan bánni vele és segítséget kérni, ha úgy érezzük, minket is fenyeget.

Van segítség!A munka és magánélet egyensúlya felett már jogi szabályozások is őrködnek az EU-ban.

Amellett, hogy jó tudni, hol húzzuk meg a határokat, és mikor érdemes esetleg akár pszichológus segítségét is kérni, fontos azzal is tisztában lenni, hogy a munka és magánélet egyensúlyára jogi keretek is vigyáznak.

A 2017-ben meghirdetett Szociális Jogok Európai Pillérének részeként 2019. júniusában az EU elfogadott egy irányelvet, aminek egyik része a tisztességes munkafeltételek megkövetelése. Ezen belül fogalmazták meg a munka és magánélet egyensúlyának fontosságát. A direktívát három éven belül, azaz idén nyárig, minden EU tagországnak a tagállami szintű jogszabályozásában is meg kell jelentetnie.  

A tagállamok pedig valóban komolyan veszik a kérdést – még direktíva nélkül is. Ennek egy szép példája a Szlovéniában kezdeményezett Family Friendly Enterprise, azaz Családbarát Vállalat tanúsítvány, ami azt mutatja meg, hogy egy cég mennyire van elköteleződve munkatársai életében a munka és magánélet egyensúlya mellett.

Vigyázzunk magunkra és ne csak a nyaralás alatt próbáljuk meg elengedni a munkahelyi stresszt. Ha másképp nem megy, váltsunk olyan munkahelyre, ami jobban tiszteli a magánéletünket.