A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Eszik vagy isszák: mi az a CSR?
  Írta: Okos Anna, 2021. április 16., 09:43
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Eszik vagy isszák: mi az a CSR?

  A magyar nyelvben is egyre gyakrabban kerül elő, de a CSR, azaz a vállalati társadalmi felelősségvállalás jelentése még elég homályos. Mi ez valójában, miért kell a cégeknek ezzel foglalkozni és hogyan is néz ki a CSR a hétköznapokban?

  Tovább...
  Címkék: életmód

Fedezd fel Magyarország 6 látványosságát!

Írta: Okos Anna 2018. május 30., 10:24
Értékelés:
(1 értékelés)


A jó idő és a közelgő nyár hangulata szinte mindenkiben felébreszti a benne rejlő felfedezőt. Nem kell azonban messzire menni, ha szemkápráztató, különleges látványosságokat szeretnél megcsodálni. Adunk néhány tippet, merre vedd az irányt Magyarországon!

A belföldi kalandozások nem csak pénztárcakímélőbb megoldásnak bizonyulnak, mint a drága külföldi nyaralások, de a könnyebben elérhető úti célok a rövidebb utazás miatt sok időt is megtakarítanak az itthon nyaralóknak. Ezáltal a belföldi pihenés lényegében hosszabb és teljesebb is lehet, amely nem csak a párjukkal, barátaikkal utazóknak kedvez, hanem a kisgyermekkel kirándulóknak, nyaralóknak is. Ha te is szeretnéd megspórolni a költséges repülőjáratok vagy a külföldi autópálya matricák borsos díját, szemezgess a következő 6 belföldi úti cél közül egy (hosszú)hétvégére vagy akár hosszabb időre is!

fedezd fel magyarorszag 6 latvanyossagat sas hegy1. Sas-hegy - Ha Budapest környékén maradnál...

Rövidebb kirándulás esetén érdemes ellátogatni a budapesti kirándulóhelyek közül Sas-hegyre, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba. A közel 1 km-es tanösvény a legkisebbeknek is teljesíthető távolság, nem jelent gondot sem babakocsi, sem kerekesszék használata, ráadásul izgalmas geológiai formák, különleges növények, a csodás természet vár felfedezésre. Tudtad, hogy a hegy gyomrában található a szeizmológiai obszervatórium, amely a földmozgásokat monitorozza?

2. Bakony-Balaton Geopark - Járj hajdani vulkánok nyomában!

“Egy geoparkban számos olyan földtani, felszínalaktani értéket találunk, amely tudományos és oktatási jelentősége, ritkasága, valamint esztétikai értéke miatt egyaránt kiemelkedő” - olvashatjuk a Bakony-Balaton Geopark honlapján. A Bakony-Balaton Geopark 2012-óta része az Európai Geopark Hálózatnak, amely bizonyítja, hogy természeti kincseivel méltó a legkülönlegesebb kirándulóhelyek sorába. Izgalmas túrák, geológiai és botanikai tanösvény várja az ide látogatót egy csodás földtani kincsekkel szegélyezett 4 km hosszú útvonalon. Természetjárók egyik kedvence lehet!


fedezd fel magyarorszag 6 latvanyossagat szomolyai kaptarkovek

 

3. Szomolyai kaptárkövek - Túra misztikus tájakon

Szomolyától nyugatra, a Bükkalján vezet egy rendkívüli tanösvény, amelyet különleges kaptárkövek szegélyeznek és amely néprajzi, történeti és régészeti értéket is képvisel.

A kúp alakú kőtornyok, sziklaképződmények a Vén-hegy lankáján állnak és különleges varázs lengi körbe őket, köszönhetően azoknak a legendáknak, amelyek arról mesélnek, hogyan véstek fülkéket beléjük a régi korok titokzatos emberei.

 

fedezd fel magyarorszag 6 latvanyossagat cuha volgy

 

4. Cuha-völgy - Vadregényes terep a Bakonyban

Az ország egyik legismertebb szurdokaként számon tartott Cuha-völgy Zirc és Bakonyszentlászló között húzódik a Bakonyban.

Fehér mészkősziklák, rejtelmes erdő a Cuha-patak mentén, csodás élővilág és kis nosztalgiavonat kápráztatja el a túrázókat. Ha már itt jársz, ne hagyd ki a közelben található, lenyűgöző Likas-követ sem!

 

fedezd fel magyarorszag 6 latvanyossagat megyer hegyi tengerszem

 

5. Megyer-hegyi “tengerszem” a Zempléni-hegyégben

A Sárospatak közelében található (a túra is innen indul) szokatlan látnivaló igazi különlegesség a Zempléni-hegységben. A nevétől eltérően nem a természet, hanem emberi kéz alkotta a Megyer-hegyen, ugyanis a “tengerszem” valójában a 15. század óta itt található malomkőbánya fejtési gödrében összegyűlt csapadékvíz.
A különös tó legmélyebb pontján 6,5 méteres, a sziklák helyenként 70 méterrel tornyosulnak fölé.

 

 

6. Kazári eróziós tufafelszín - Holdbéli táj Nógrád megyében

fedezd fel magyarorszag 6 latvanyossagat kazari erozios tufa felszin

Ez a különleges táj - amelyhez hasonló vidék legközelebb Törökországban, Kappadókiában található - 20 millió évvel ezelőtti robbanásos vulkáni tevékenység során jött létre. A kiszórt törmelékből vastag riolittufa-réteg képződött, amelyet a csapadék eróziója formált rendkívül változatosra. A Kazár településtől 2.5 km, Salgótarjántól 7 km-re található képződményt csak száraz időben látogasd meg, mert esőben nagyon csúszik, ilyenkor ráadásul kárt tehetsz a képződményben is!

Ha számodra is fontos, hogy az ezekhez hasonló belföldi túrák megválasztásakor is ügyelj a takarékosságra, akkor készülj fel alaposan! Ne hagyd otthon az Auchan kártyádat se, amellyel fizetéskor bizalompontokat gyűjthetsz (legyen szó a nyaraláshoz szükséges bevásárlásról vagy a szálláshelyen történő fizetésről), de akár egy váratlan kiadás esetében is számíthatsz rá. Bízunk benne, hogy a fenti csodás úti célokkal és a megfelelő előkészületekkel nem csak pénztárcabarát módon töltöd majd az idődet, de elképesztő élményekkel leszel gazdagabb. Ha te is hiszel az utazók mantrájában hogy “az utazás az egyetlen dolog, amire költesz, mégis gazdagabb leszel tőle”, akkor ne tartsd magadban inspiráló túratippjeidet! Oszd meg velünk Facebook oldalunkon, hiszen sok más természeti kincsünk van, amelyet érdemes legalább egyszer felfedezni!

 

Források:
http://www.origo.hu/utazas/magyarorszag/20150706-megmutatjuk-magyarorszag-rejtett-termeszeti-csodait.html
http://itthon.hu/uti-tippek/-/article/14015/20-termeszeti-latnivalo-magyarorszagon

Képek forrása:www.bnpi.hu, www.bmtb.hu, www.gotokaj.hu, www.kirandulastippek.hu

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok