A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Három biztosítás, amit érdemes fizetni

Írta: Okos Anna 2020. október 16., 09:51
Értékelés:
(0 szavazat)

Az erősödő második hullám sajnos nem csak az egészségünket veszélyezteti. Sokak pénzügyi helyzete ingott meg, mikor a vírusválság okozta gazdasági satufék miatt a megélhetése veszélybe került. Mutatunk három olyan, kevéssé ismert biztosítást, ami segít tervezni a tervezhetetlent.

Lassan már tíz hónapja, hogy az életünk a feje tetejére állt és soha nem látott nehézségekkel kell szembenéznünk minden nap. Hogy mit tartogat a holnap, még a jósok sem tudják, ezért érdemes megpróbálni felkészülni a váratlan helyzetekre. Ilyenkor érdemes életbiztosítást kötni, vagy rendelkezni a tulajdonunkban lévő értéktárgyakról, hogy ne legyen kapkodás, ha beüt a baj.

Bizonytalan időkben a pénzügyek rendbetételének is nagyobb jelentősége van. Ennek egyik része, hogy bebiztosítsuk magunkat és családunkat a nem várt kiadásokra, vagy éppen keresetkiesésre. Hoztunk három biztosítást, amit érdemes megkötni, mert nem kerül vagyonokba, viszont biztos hálót nyújt a bajban.

A hitelfedezeti biztosítás megoldás, hogy ne kerüljünk hátralékba akkor sem, ha nem tudunk fizetni.

Hitelfedezeti biztosítás

A hitelfedezeti biztosítás abban az esetben jelent életmentő segítséget, ha fennálló hitelünket bármilyen okból nem tudnánk törleszteni. Sokféle hiteltermék létezik az egyszerű hitelkártyától a kisebb-nagyobb áruhitelig, személyi kölcsönig, vagy az általában sokmilliós jelzáloghitelekig. Ha ledönt minket a vírus és nem tudunk dolgozni, a hitelfedezeti biztosítás életbe lép és automatikusan átveszi a törlesztő részletek fizetését, amíg keresőképességünk helyre nem áll. Ugyanez történik abban az esetben is, ha elveszítjük az állásunkat, de ebben az esetben csak a hitelfizetésről van le a gond.

 

Jövedelemkiesés elleni biztosítás

Ez a biztosítási termék egyáltalán nem új, már bő másfél évtizede jelen van a biztosítási piacon, ám békeidőben, mikor a gazdaság jól szalad, kevesek gondoltak rá, hogy megkössék. Népszerűsége azonban a jelenlegi bizonytalan helyzetben óriásit nőtt – nem véletlenül.

Idén már eddig is tízezrek veszítették el az állásukat. Az ő megélhetésük megtakarítások, vagy egy támogató családi háló hiányában komoly veszélybe került, és nem tudni, még hol áll meg a gazdasági recesszió. A jövedelemkiesés elleni biztosítást kifejezetten az olyan helyzetekre találták ki, amikor áthidaló megoldásra van szükségünk, hogy átvészeljünk néhány nehéz hónapot.

Egy költséges nagy háztartási gép pótlása komoly probléma lehet, ha nem vagyunk hitelképesek.

 

Kiterjesztett garancia

Talán meglepő, hogy ide soroltuk a kiterjesztett garanciát, pedig lényegében ebben az esetben is egy biztosításról van szó. Korábban már részletesen írtunk róla, hogy miért érdemes kiterjesztett garanciát vásárolni, de a jelenlegi helyzet még aktuálisabbá tette a témát.

A kiterjesztett garancia esetében a törvényi szabályozás által alapból biztosított garancia és jótállás meghosszabbításaként további garanciális éveket vásárolunk. Tudva, hogy egy hűtő, vagy mosógép árát a legtöbb család csak hitelből tudja kigazdálkodni, a kiterjesztett garancia szinte kötelező. A bankok igen óvatosak a személyi kölcsönök és áruhitelek kihelyezésével, hiszen az emberek megélhetése jelenleg akkor sem garantált, ha sokéves munkaviszonyt tudnak felmutatni. Amennyiben egy-egy drágább nagy háztartási gép elromlik, nincs hová fordulnunk, ha nem vagyunk hitelképesek. Erre a problémára nyújt remek megoldást a kiterjesztett garancia, ami néhány ezer forint ellenében akár további három évre leveszi a gondot a vállunkról. Kis befektetés, de nagy segítség lehet.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok