Tájékoztatjuk, hogy az ONEY Magyarország Zrt. 2023.09.01-jétől üzleti tevékenységét megszünteti.

Az alábbi elérhetőségeken tud velünk kapcsolatba lépni:

Telefonos elérhetőség: 06-1-776-7045

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben érhető el:

Hétfő: 10:00 – 12:00
Kedd: 10:00 – 12:00
Szerda: 10:00 – 12:00
Csütörtök: 10:00 – 12:00
Péntek 10:00 – 12:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy élő hitelkártya, személyi kölcsön vagy áruhitel szerződéssel kapcsolatban a Magyar Cetelem Zrt. ügyfélszolgálata tud segítséget nyújtani a 06-1-458-6070-es telefonszámon, vagy a https://cetelem.hu/cetelem/kapcsolat oldalon keresztül.

Követeléskezeléssel kapcsolatos kérdése esetén kérjük, hogy forduljon az illetékes követeléskezelő partnerünkhöz az alábbi elérhetőségeken:

MKK Zrt.: +36 1 346 3760

Intrum Zrt.: +36 1 459 9496,

EOS Zrt.: +36 1 885 0100,

phonemailmap

Így változhat idén a nyaralás

Lassan indul a COVID utáni első igazi nyaralási szezon, de van pár dolog, ami nagy változásokat hozhat. Mire számíthatunk idén?

Idén március elején történelmi csúcsot döntött a forint-euró árfolyam, ez pedig jelentős hatással van a nyaralások árára is. Az infláció emellett szintén rég óta nem látott szinteket ért el, így hát nem csoda, ha idén mindenki drágább és kevesebb nyaralásra számít. A szakemberek azonban ezzel nem teljesen értenek egyet.

A belföldi turizmus kevésbé sínylette meg a COVID hatásait, de így is veszteségeket szenvedett.Végre utazni szeretnénk

Két évvel ezelőtt a COVID letarolta a turizmust. A külföldi piac 30, belföldi piac 10 évet lépett vissza bevételek szempontjából. A 2019-es évben jóval többen nyaraltak külföldön, mint előtte bármikor és a belföldi turizmus is szépen teljesített. Egy évvel később azonban a folyamatos és kiszámíthatatlan lezárásoknak is köszönhetően óriásit esett a turizmusból élők bevétele, mi pedig itthon ragadtunk.

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége InfoRádiónak adott interjújából az derül ki, hogy idénre jelentős javulást várnak. Annak ellenére, hogy a foglalási szezon kezdete magasságában kitört orosz-ukrán háború rányomta a bélyegét a foglalások számára, a trend hamarosan ismét megfordult. Minden jel azt mutatja, hogy a hosszú lezárások után a pénzügyi nehézségek ellenére is végre nagyon szeretnénk utazni.

 

 

Tartják magukat a népszerű úticélok

Úgy tűnik Horvátország idén is rendkívül népszerű nyaralóhely lesz a magyaroknak, ahová sokan közvetlenül foglalnak a helyi szállásadóknál az online közvetítő platformok igénybevételével. Hasonlóan népszerű idén is Egyiptom, Görögország, Törökország, Olaszország, Spanyolország és Tunézia is.

A jelenlegi foglalási trendek azt mutatják, hogy idén az utazók száma elérheti az utolsó COVID előtti „békebeli” évében látott szezon négyötödét is. A pozitív trendeket támasztja alá, hogy a két évvel ezelőtti heti 6 tengerparti charterjárat száma idén közel hétszeresére is növekedett.

A szakemberek hozzávetőlegesen 10% körüli drágulást várnak a külföldi nyaralások árában. Ha a korábban félretett pénz esetleg nem fedezi a drágulást, egy rugalmas szabad felhasználású személyi kölcsön remek áthidaló megoldás lehet.

A belföldi turizmus nyerhetA mediterrán régió országai továbbra is a legnépszerűbb úticélok között szerepelnek.

A hazai szállásadók már a COVID első két évében is sokat nyertek a lezárt határokkal, mert aki utazni szeretett volna, annak meg kellett elégednie a hazai úticélokkal. A magas Euró és a szomszédunkban zajló háború hatására ugyanakkor tovább növekedhet azoknak a száma, akik idén is inkább belföldön mennek nyaralni. Éppen ezért a belföldi turizmus a magas infláció ellenére is nagy nyertese lehet az idei évnek.

Új trendek vannak születőben

A COVID emellett újfajta trendeket is elindított a nyaralók körében. A korábban nem túl vonzó magyar úticélok jóval divatosabbak lettek, és sokan tudatosan akarják támogatni a belföldi és helyi kultúrát. Fontos szempontnak érezzük emellett azt is, hogy a külföldi nyaralások óriási karbon lábnyomát csökkentsük, ami újabb szempont a belföldi turizmus mellett.

Sokan kedvelték meg és tették szokásukká a rövid egészség és wellness utak, hétvégék igénybevételét. Egy másik jelentős trend, hogy a pihentető nyaralás mellett sokan keresnek egyedi élményeket, programokat, amik kiszakítanak a megszokott hétköznapokból.