A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Eszik vagy isszák: mi az a CSR?
  Írta: Okos Anna, 2021. április 16., 09:43
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Eszik vagy isszák: mi az a CSR?

  A magyar nyelvben is egyre gyakrabban kerül elő, de a CSR, azaz a vállalati társadalmi felelősségvállalás jelentése még elég homályos. Mi ez valójában, miért kell a cégeknek ezzel foglalkozni és hogyan is néz ki a CSR a hétköznapokban?

  Tovább...
  Címkék: életmód

Itt a grillszezon, de milyen grillezővel?

Írta: Okos Anna 2018. június 08., 14:07
Értékelés:
(1 értékelés)


Faszenes grill, gázgrill vagy elektromos? Ha nehezebb állást foglalnod a grillező kiválasztásával kapcsolatban, mint eldöntened, hogy hány főre teríts a grill vacsorához, tudj meg többet az egyes grillezők előnyeiről és hátrányairól!

Szereted a füstös ízt, de nincs kedved hosszan takarítani? Precíz, gyors és kezdőknek is megfelelő megoldást keresel? Igazi nosztalgikus sütögetős hangulatra vágysz, kerül, amibe kerül? Bármi legyen is az elképzelésed a grillezésről, napjaink bőséges kínálatában biztosan megtalálod, amit keresel. Bátran kezdd el összeállítani a vendéglistát és kitalálni a menüt, mert már nem kell sok ahhoz, hogy kiderüljön, milyen típusú grillező ideális a számodra: sorra vettük az előnyöket és a hátrányokat!

itt a grillszezon grillezo 420x280Faszenes grill - A hagyományok tisztelőinek

Klasszikus grillezés a hagyományok tisztelőinek. Ha te is keresed gyermekkorod családi összejöveteleinek hangulatát, ha örömmel emlékezel a kempingezések élményeire és mindezek mellett vágysz a pattogó tűz melegére a szabad ég alatt, megvan a megfelelő megoldás. Egy faszenes grillezővel pompás illatok és ízek, zamatok várnak rád - feltéve, ha kedveled a füstös ízvilágot, amelyet a három grillező típus közül a faszenes modellek tudnak csak megteremteni. Ezek a grillezők ár-érték arányban is kedvezőbbek a további két típusnál, így ha nem akarsz túl sokat költeni, ezt javasoljuk neked.
Persze ebben az esetben is igaz a mondás, valamit valamiért: a faszenes modellek lassabban beizzíthatók, így időigényesebb a sütési folyamat, ráadásul a hőmérséklet szabályozása is nagyobb gyakorlatot igényel. Számolj azzal is, hogy takarítani sem kifejezetten egyszerű utána, mert a környezetben minden textília kormos és füstös marad.Mondjuk ez is hozzátartozik az élményhez!

 

itt a grillszezon husok 420x280Gázgrill - Az amerikaik kedvence

Gyors, precíz és pontos sütést ígér az amerikaiak kedvenc eszköze, a gázgrill. Felsorolt előnyei egyben a hátrányai is lehetnek, hiszen egyes vélemények szerint így elvész a tűzön sütögetés eredeti varázsa. Ebben van némi igazság, de ennek ellenére nem véletlenül örvend nagy népszerűségnek. Előnyei közé sorolható, hogy nem csak gyorsabban készülnek benne az ételek, mint faszenes grillben, de tisztább és kényelmesebb megoldást kínál az előzőnél.
Ez persze egyben azt is jelenti, hogy annak, aki ezt választja, le kell mondani a füstös ízről, hiszen füst a használat során nem képződik. Akkor lehet ez ideális, ha nem a kert közepén szeretnél grillezni, hanem mondjuk a teraszon, ahol a szomszédokat zavarhatja a füst. További előnyei között szerepel, hogy kezdők számára is nagyobb magabiztossággal használható, mert nem igényel tűzrakási tapasztalatot és a hőfokszabályozó is a segítségükre van. Hátrányai között említhető, hogy drágább, mint a faszenes grill, illetve mivel gázpalack szükséges a működéséhez, ügyelni kell rá, hogy az ne fogyjon ki a legfontosabb pillanatokban.

 

itt a grillszezon elektromos 420x280Elektromos grill - Kisebb társaságnak, gyorsan sütve

Az elektromos grill nagyon hasonló a gázgrillhez minden tekintetben, kivéve azt, hogy elektromos árammal működik, így a működéséhez szükséges egy konnektor a közelben (vagy rengeteg hosszabbító). Emiatt sajnos nem megfelelő kempingezés során, amelyben mind a faszenes, mind a gázgrill remekel. Az előbbiekkel ellentétben viszont ez bármelyik évszakban előkapható, hiszen használható a lakásban is. Funkcióit tekintve az elektromos grill különösen gyors, szinte azonnal felmelegszik és nem csak extra rövid idő alatt készülhet el általa az étel, de a finomságok melegen tartására is kiválóan alkalmas.
A gázgrillhez hasonlóan tiszta és kényelmes megoldás, a bevonata nagyon könnyen tisztítható, nem igényel különösebb előkészületet. Hátránya, hogy a végeredmény nem jár se hagyományos sütögetős hangulattal, se füstös ízzel, valamint mérete miatt gyakran csak egy-két főt tud egyszerre kiszolgálni, ami nem teszi alkalmassá nagyobb társaságok számára, igazi grill vagy BBQ party esetén.

 

itt a grillszezon zoldsegek 420x280

 

Mielőtt meghoznád a nagy döntést, javasoljuk, hogy mérlegeld a fentiek mellett a következőket:

● Milyen méret ideális számodra?
● Hová tudod elhelyezni használat során és azután?
● Hány embert szeretnél egyszerre ellátni?
● Milyen gyakorisággal használnád?
● Fontos-e a könnyű takaríthatóság?

 

 

 

Ha ezek alapján sikerült kiválasztanod a számodra nyerő típust, már csak a vásárlás és az élvezetek vannak hátra. Mindkettőben nagy segítség lehet az Auchan kártyád, amely bármilyen nem várt költség esetén a hasznodra válik. Tudj meg többet a kedvező részletekről és bizalompontokról és add meg a módját: csapj egy jó bulit a barátaiddal!

 

 

 

 

 

 

Képek forrása:www.pexels.com

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok