A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • A spórolásban hűséges társad a költségkövető app
  Írta: Okos Anna, 2021. május 07., 10:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  A spórolásban hűséges társad a költségkövető app

  A fintech a spórolásban is támogat, méghozzá nem is akárhogy. Az új költségkövető appok a költéseid mellett a számlákra és bizonylatokra is emlékeznek és megmutatják, hol kell visszafognod magad a költésben, hogy elérd a céljaidat. Ezeket nézzük át fintech sorozatunk 3. részében.

  Tovább...

Itt vannak a fogyasztóbarát személyi kölcsönök!

Írta: Okos Anna 2021. április 01., 16:35
Értékelés:
(0 szavazat)

Óriási változást hoz 2021-ben a személyi kölcsönöknél a fogyasztóbarát kondíciók bevezetése. Mit jelent ez és miért jó nekünk, ha jó?

A fogyasztóbarát hitelek kritériumait az igénylők érdekei szerint szabályozta az állam.Idén januártól nyílt meg a lehetőség a bankok előtt, hogy minősített fogyasztóbarát személyi kölcsönt nyújtsanak az igénylőknek. Eddig 6 pénzintézet hitelterméke kapta meg a jegybanktól a minősítést, és öt bank már folyósítja is a hiteleket. Röviden átnézzük, hogy mik a fogyasztóbarát személyi hitelek és mit kell tudni róla.

 Miért született?

Alapvetően a fogyasztóbarát személyi kölcsönök kritériumának kidolgozását az vezette, hogy a személyi kölcsön piacot az igénylők érdekei szerint szabályozzák. Ez praktikusan olcsóbb, gyorsabb és áttekinthetőbb feltételeket kínáló hiteltermékeket jelent.

 

 Milyen feltételekkel?

 • Kiszámítható: A fogyasztóbarát személyi kölcsönt maximum 7 évre lehet igényelni, a futamidő alatt végig fix kamattal. Nincs trükközés a később bekért papírokkal: egy ellenőrző listát kap az igénylő az összes szükséges dokumentumról. Az ajánlat 3 napig él és a bank köteles az ajánlatban megadott feltételekkel szerződést kötni.
 • Olcsó: A személyi hitelek díját kamatplafonnal igyekeznek lenyomni, és a folyósítási díjat a hitelösszeg 0,75%-ában maximálták, de online igénylés esetén még ez sem számítható fel.
 • Kényelmes: Július 1-től bárki teljesen online igényelheti, jelenleg csak a meglévő banki ügyfelekre vonatkozik ez a kritérium.
 • Gyors: A kérelem beérkezése után pozitív elbírálás esetén 3 munkanap alatt folyósítania kell a banknak. Online igényléskor ez 2 munkanapra csökken.

Miben verhetetlen?

A fogyasztóbarát személyi kölcsönök egyik legerősebb pozitívuma, hogy kötelező az árajánlat. Ez nem tűnik nagy dolognak, de általános gyakorlat volt korábban többféle hitelterméknél, hogy az igénylésnél ad egy ajánlatot aA fogyasztóbarát személyi hiteleket július 1-től bárki igényelheti teljes online ügyintézéssel. bank, de a szerződéskötéskor már más kondíciók vannak életben. Erre többé nincs lehetőség. Az elhúzott és kiszámíthatatlanná váló hiteligénylési folyamatot küszöböli ki az ellenőrző lista is.

A másik óriási előny a . Meglévő feltételek mellett akár 48 órán belül is pénzhez lehet jutni, és mint tudjuk, .

Most akkor tényleg jobb?

Érdemei elismerése mellett azt kell mondjuk, hogy attól függ. Azok a bankok, amelyek megszerezték a fogyasztóbarát minősítést a személyi hitelükre, a korábbi termékeiknél jobb feltételekkel nyújtják ezeket a hiteleket. Ez ugyanakkor nem jelent átütő különbséget, csupán néhány tízezer forintot a teljes futamidő alatt. Emellett pedig jelenleg vannak olyan hagyományos személyi kölcsönök, amik bizonyos feltételek mellett akár több, mint százezer forinttal is olcsóbbak lehetnek.

A teljesen online igénylés lehetősége is elérhető egyes bankoknál hagyományos személyi hitelek esetén is, tehát ez sem hozott olyan előnyt, amit csak a fogyasztóbarát hitel tud adni.

Mit tartsunk szem előtt?

A fogyasztóbarát személyi hitelek picit megkavarták az állóvizet és bizonyos esetekben jobb feltételeket biztosítanak az igénylőnek. Ugyanakkor nincsenek egységes feltételek sem bankok között, de még bankon belül sem. Más a felvehető hitel maximális mértéke, van, ahol nincs folyósítási jutalék magasabb a kamat, más a minimum nettó fizetés, de még az életkori elvárás is.

A legfontosabb, hogy tájékozódj és a saját adottságaidnak leginkább megfelelő hitelterméket válaszd. Vannak kiváló hitelkalkulátorok a neten, amik pontos képet adnak az egyes hitelek feltételeiről, használd őket és válassz okosan!

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok