Nyomtatás

Izgalmas időtöltések a karácsonyi szünetre fillérekből

Írta: Okos Anna 2020. december 18., 14:44
Értékelés:
(0 szavazat)

Nemsokára kitör a téliszünet, sőt, sok helyen a vírus miatti lezárások okán hamarabb is kezdődik. Sok család a tévé előtt ragad, pedig van száz másik dolog is, ami ingyenes vagy fillérekbe kerül és négy fal között is élvezhető.

Karácsony körül általában több szabadideje van a felnőtteknek és a gyerekeknek is. A leggyakrabban ilyenkor a tévé előtt ragadunk, mert nem jut jobb ötlet eszünkbe. Idén a vírus miatti korlátozások is igen szűk határt szabnak annak, hogy barátokkal, családtagokkal töltsük az időt, így érdemes néhány új ötlet után nézni a szabadidő eltöltésére. A héten olyan ötletekkel készültünk, amik fillérekbe kerülnek, de minőségi időtöltést garantálnak akár egyedül, akár családdal vagy.

 

Társasjáték kölcsönzés

A társasjáték az egyik legősibb és legnépszerűbb időtöltés, ha két vagy több ember összejön. Lehet az sakk, kártya, vagy ki nevet a végén, de akár a mostanában népszerű Monopoly bármelyik változata. A társasjáték összehozza az embereket, szórakoztat, megnevettet – csupa olyan dolgot ad, amire nagy szükségünk van egy ilyen nehéz év után.

A társasjáték az egyik legősibb és legnépszerűbb időtöltés, ha összejön a család és a baráti kör.Egy gond van a társasjátékokkal: igen sokba kerülnek. Ha nincs a családban még a gyerekektől visszamaradt táblás játék vagy kártyacsomag, akkor költséges lehet rá beruházni. Ugyanakkor a társasjáték az egész családnak lehet ajándék, így még akkor is megéri, ha költeni kell rá. De mi van, ha költeni sem kell?

Hallottál már róla, hogy társasjátékot is lehet kölcsönözni? Vannak cégek, ahol ki tudod kölcsönözni a táblás játékokat és különféle társasjátékokat a teljes ár töredékéért. Ha megtetszett a játék, akkor meg is tudod vásárolni, ha pedig mást próbálnál ki, akkor kölcsönözd ki a következőt!

 

Egy könyv mindig jó ötlet

Az olvasás a világ élményeinek és tudásának teljes tárát megnyitja előtted. Nem csoda, hogy mióta világ a világ, a könyv az egyik első dolog, ami után nyúlunk üres óráinkban. Igazi varázsa van annak az érzésnek, mikor először nyitsz ki egy frissen nyomtatott könyvet, vagy éppen egy több évtizede a polcon pihenő könyv lapjait forgatod. Ugyanakkor nagyot változott a könyvkiadás is, és már egyre több kiadvány érhető el digitálisan is.

Digitális könyveket és kiadványokat már számtalan könyvtárban elérhetsz teljesen ingyenesen.

A digitális kiadványok két óriási előnye, hogy azonnal hozzájutsz és olvashatod is, és ehhez még otthonról sem kell elmenned. Az elmúlt években számtalan könyvtár tett elérhetővé könyveket digitalizált formában, ahol szinte bármit megtalálsz. Ilyen az Országos Széchenyi Könyvtár, a Magyar Elektronikus Könyvtár, ha magyarul olvasnál, de vannak olyan ínyencségek is, mint például a NASA médiatára, hogy csak egyet említsünk. A szó legszorosabb értelmében megszűntek a korlátok, csak egy kis kutakodás kell és szinte bármilyen anyagot el tudsz olvasni otthonról, a biztonságos és kényelmes fotelodból. A legszebb, hogy sok esetben tagsági díjat sem kell fizetned, mint a könyvtárakban, sőt, legtöbb esetben még regisztrálni sem kell, azonnal elérhetőek a tartalmak.

A könyvek olvasásához még e-book olvasót sem kell venned, hiszen egy számítógépen, laptopon vagy tableten ugyanúgy élvezhetőek ezek a kiadványok, mint egy Kindle olvasón.

 

Menj múzeumba – a neten!

A Magyar Nemzeti Múzeum óriási energiákat fektetett a gyűjteményeinek digitálisan elérhetővé tételébe. Az egyik legfrissebb újdonsága a Seuso kincsek virtuális tárlata, amihez még tárlatvezetést is kérhetsz, ha regisztrálsz. Így olyan közelségből és szögekből nézheted meg ezeket a páratlan kincseket, mintha a kezedbe foghatnál minden darabot. Erre még a múzeumban sem lenne lehetőséged, érdemes hát kipróbálni.

Ha még ennél is különlegesebbre vágysz, látogass el mondjuk az Uffizi képtárba, ahol számtalan műremeket csodálhatsz meg nagyfelbontásban, szinte testközelből.

Ez csak két példa az interneten elérhető számtalan múzeum felbecsülhetetlen értékű gyűjteménye közül, amit bármikor, bárhonnan, azonnal élvezhetsz – teljesen ingyenesen. Egy kis kutatással még számtalan ilyen fantasztikus lehetőséget találsz. Jó szórakozást!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok