A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Jöjjön minden, ami zöld!

Írta: Okos Anna 2020. április 03., 15:50
Értékelés:
(0 szavazat)

Egy hónapja itt a naptári tavasz, de még csak most érünk oda, hogy kezd igazán melegedni az idő. Most még nincs itt az ideje, hogy kint élvezzük a napsütést, de már sokan vágyunk a zöldre. A zöld dolgok, a virágok, növények, mindig az újrakezdést, az életet és az egészséget jelentik. Nem csoda, ha a tél elmúltával már nagyon vágyunk mindenre, ami zöld. Ha nem tudsz a zöldbe menni, akkor hozd el magadnak a zöldeket!

Könnyebb a helyzete azoknak, akik kertes házban laknak, mert már elkezdhetik ültetni a kiskertbe a növényeket. Még azok is jó helyzetben vannak, akiknek erkélyes a lakása, hiszen akár két négyzetméteren is dzsungelt lehet varázsolni. De mit tegyenek, akik apró lakásban, erkély nélkül maradnak? Nekik sem kell kétségbe esni, mert három remek ötletet hoztunk, amik szemet, szívet és gyomrot is gyönyörködtetnek.

 

CsírákA csírákat otthon is könnyű nevelni, és kiváló étrend kiegészítő zöldek a mindennapokban.

A világ legegyszerűbb és legtáplálóbb zöldjei a csírák. Korábban már írtunk róla, hogy fantasztikus forrást nyújtanak a télvégi vitaminéhség enyhítésére, remek forrásai a nyomelemeknek és igen könnyen emészthetőek. Kiválóan fel tudják dobni a limitált étrendet, ha a választási lehetőségeink csökkennek.

Fontos, hogy csak étkezési célra szánt maggal dolgozz, mert a szabadföldbe szánt magokat sokszor vonják be vegyszerekkel, amik mérgezőek lehetnek, ha még csíra állapotban fogyasztanád a növényt.

Vannak kimondottan csíráztatásra szánt edényekfolyamatosan párologjon és nedvesen tartsa a magokatTűző nap ne érjeEgyszerre mindig csak egy picit csíráztass, mert hűtőben is csak néhány napig állnak el a csírák

Saláták

Kellemes meglepetés, hogy salátát is lehet balkonládában nevelni, és még sok energiát sem igényel. A rukkola különösen igénytelen és rendkívül sokféle módon felhasználható a szendvicsektől a pizzán át a salátákig. Ez a fajta saláta kiválóan viseli a sötétebb helyeket is, minimális a tápanyag igénye. Csak arra figyeljünk, hogy elegendő vizet kapjon és ne szedjük túl a növényt. Ha szakaszosan vetjük, folyamatosan lesz salátánk, később pedig saját magát ülteti a növény, ha megvárjuk a magtokokat.

Tépősalátákat szintén lehet balkonládába vetni, csak kicsit macerásabbak. Ezek a saláták kiválóan elviselik, hogy időnként néhány levelüket letépkedjük és új hajtásokat hoznak helyette, de mindig hagyni kell 4-5 levelet, aztán hagyni pihenni a növényt néhány hétig. A magok hűvösebb időben, de napfényen csíráznak jól és fontos a folyamatos nedvesen tartásuk. Ne várjunk olyan hatalmas növényeket, mint az áruházakban, de arra tökéletesen elegendő lesz, hogy néhányszor jót együnk belőle. Addig pedig szemet és szívet gyönyörködtető, ahogy fejlődik a növény.

 

  

VirágokA petúniák remekül bírják akár a legforróbb balkonládákat is és fantasztikus illatuk van.

Utoljára hagytuk a legszebbet: ültessünk virágot! Tehetjük balkonládába, vagy kaspóba, de akár nagyobb méretű tejfölös vödörbe is, mindenhol gyönyörű lesz, és hoz egy kis tavaszt, zöldet és színt a mindennapjainkba.

 

Az árvácskák jól érzik magukat a legnaposabb balkonokon is, amíg nagy forróság nem lesz, és tüneményes virágukkal mindenkit mosolyra fakasztanak. A petúnia ezzel szemben még a legnagyobb nyári meleget is kiválóan bírja, esténként pedig, mikor a nyitott ablakon beáramlik édeskés, fűszeres illata, olyan, mintha egy kert közepén üldögélnél. A cserjés margitvirág pedig kicsit olyan, mint a mini margaréta, csak sokkal szívósabb, így sokáig díszíti majd az ablakot.

Tévénézés helyett foglalkozz növényekkel! Sokszorosan meghálálják a törődést színükkel, illatukkal, és még ehetsz is egy jót belőlük.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok