A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Karácsonyi céges bulik – zöldben

Írta: Okos Anna 2021. december 17., 16:38
Értékelés:
(0 szavazat)

Idén talán már késő, de jövőre még lehet zöld az év végi céges buli. A CSR gondol a fenntarthatóságra is.

A vállalati karácsonyi bulik időszakát kezdjük, amikor a hosszú, munkával töltött év után a cégek jól tartják a munkavállalóikat, hogy legyen egy kis leeresztés a stresszes napok után. Ilyenkor sok cég nem kíméli a költségeket és hatalmas dekorációval, óriási partival mutatja meg a munkatársainak a megbecsülését. Azok a cégek azonban, amik komolyan gondolják a vállalati közösségi felelősségvállalást, fenntartható módon ünneplik meg az év végét. Ezeket érdemes átgondolni, ha a céged csatlakozna hozzájuk.A nyomtatott meghívók digitálisra cserélése apróság, de így is sokat tettünk a fenntartható buliért.

Kezdd a meghívókkal!

A papír alapú meghívók és karácsonyi köszöntők rengeteg pénzt emésztenek fel – és ezzel együtt rengeteg papírt, nyomdafestéket, postaköltséget is. Mindezt azért a fél percért, amit a címzettek eltöltenek a meghívó és karácsonyi köszöntő elolvasásával.

Kezdd a fenntarthatóságot digitális meghívókkal és köszöntők küldésével! Töredékáron készülnek, rendkívül kreatív ötletekre adnak lehetőséget, és a törlés gombbal nyomtalanul, szennyezés nélkül eltűnnek az éterben.

Karácsonyi teríték újragondolva

A puccos, eldobható papírtányér és műanyag pohár helyett válasszátok inkább a normál tányérokat és poharakat! Hiába lesznek jó esetben az eldobható készletek újrahasznosítva, az előállításukhoz használt energiaforrások így is veszendőbe mennek. Nem beszélve arról, hogy a következő összejövetel alkalmával újabb beruházásra lesz szükség, ami aztán újabb szeméthalmokat jelent.

A normál tányérok ezzel szemben korlátlanul újra használhatóak, és bevethetőek bármelyik következő buli alkalmával.

A dekorációt se fújjuk fel!

A lufi még mindig a legkedveltebb bulidekoráció – és egyben az egyik legkörnyezetszennyezőbb is. Ha ki is bírják a lufik a buli végéig, tovább nem fog tartani a életük, csak az ünnepi este végéig. Érdemes alaposan átgondolni a fenntartható dekorációt, akár növények, fenyőágak, örökzöldek segítségével, akár olyan dekor elemekkel, amiket többször is fel lehet használni. Két-három szett váltogatásával, vagy keverésével mindig új dekorációt tehetünk fel.A karácsonyi dekoráció is egy este után a kukában végzi, érdemes újrahasználhatókra váltani.

Ne menjen kárba az étel!

Korábban már írtunk róla, milyen komoly problémát jelent a világban az élelmiszer pazarlás, és nincs ez másképpen a céges bulik terülj asztalkám jellegű felszolgálásakor sem. Néhány egyszerű ötlet segíthet ezen változtatni:

  • A szervírozott menü helyett érdemes kézzel ehető falatkás ételeket bekészíteni, amiből mindenki annyit vesz, amennyire szüksége van. Fogyasztásukhoz elegendő szalvétákat kikészíteni, nem kell mindenhez külön tányér és evőeszköz.
  • Szintén jó ötlet lehet olyan ételeket felszolgálni, amik helyi termelőktől származó alapanyagokból készülnek. Ezzel egyszerre támogatjuk a helyi közösséget és óvjuk meg a földet a szállítás során történő környezetkárosító hatásoktól.
  • A maradékokra számítva egyeztessünk előre a helyi jótékonysági szervezetekkel, és adjuk át a megmaradt, de fogyasztható ételeket a rászorulóknak.

Ami a legfontosabb

A fenntarthatóságot szem előtt tartó céges bulik szervezése jóval több előkészülést igényel, de akár egyetlen ilyen buli is rendkívül sokat tehet a környezetünkért és a földért. Idén már késő, de jövőre érdemes ilyen szemmel nézve készülni a jól megérdemelt ünneplésre.