A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Karrierváltás okosan

Írta: Okos Anna 2019. október 04., 09:39
Értékelés:
(0 szavazat)

Benned is felmerült már, hogy ahelyett, hogy minden reggel kilenc órakor leülsz, beállsz a helyedre a munkahelyen, saját vállalkozásban kellene csillogtatnod a tehetségedet? Esetleg megméretnéd magad a munkaerőpiacon, és új lehetőségek után néznél? Alábbi tippjeink segítenek, hogy jól járj minden téren.

Egy saját pékségben dolgoznál?A váltás sokszor fejben dől el: ha nem hiszed el, hogy egy jó ötlettel és sok munkával, ügyes együttműködésekkel Te magad is alapíthatnál egy céget, és akár havi egymillió forintot kereshetnél, akkor először el kell hinned. Ma már, amikor bárki indíthat egy webshopot, és rengeteg más ‘drótvázra’, félkész alapra felhúzható online vállalkozás elindítható, valójában nem nehéz felülmúlni az alkalmazotti keresetet. De hogy eleinte kevés munkád lesz, főleg amíg beletanulsz, azt senki sem ígéri! Akár a neten is utána kereshetsz a most éppen sikervárományos területeknek. Az biztos például, hogy minden olyan vállalkozás, ahol jótékonykodás is szerepel a tevékenységek között, nagyobb figyelemre tarthat igényt.

Túl idős vagy a váltáshoz?
Az ember csak akkor túl öreg, ha úgy érzi. Ne gondold azt, hogy azért, mert a szülinapi tortádon negyven, ötven vagy hatvan gyertya van, már nem versenyezhetsz az ‘ifjú titánokkal’. Sokan érzik úgy, mindenről lekéstek, de ha benned van a késztetés, hogy valamivel foglalkozz, akkor érdemes egy próbát tenni. Amennyiben egy ismeretlen terület érdekel - legyen az a coaching, vagy éppen a gin főzés - akkor eleinte a meglevő munkád mellett kezdj el ismereteket szerezni, kapcsolatokat építeni. A hidakat felégetni ráérsz akkor is, ha rájöttél, tényleg tudnád ezt reggeltől estig csinálni, és reálisan pénz is van benne.

Ne ugorj fejest az ismeretlenbe

A legjobb az a feladat, amit akár ingyen is csinálnál. Ám sokan járnak úgy be a munkahelyükre, hogy alig várják a hétvégét. Váratlan döntéssel azonban nem érdemes felmondani, még akkor sem, ha a munkaerőpiac most eléggé azÉrdemes tanácsadóval beszélni álláskeresők kezére játszik. Lehet, hogy sok üres pozíció van, de előfordulhat, hogy Neked olyan preferenciáid vannak - például egy kis faluban laksz -, amelyek leszűkítik a lehetőségeidet, és hónapokba telik megtalálni az igazi lehetőséget. Fontos tehát, legyen félretett pénzed, amikor megszövegezed a felmondó levelet. Amennyiben új vállalkozást indítasz, jó tudni, az induló kisvállalkozásokkal úgy szokás számolni, az első egy évben nem termelnek bevételt. Azaz legyen erre az időre a saját fennmaradásodra pénzed éppúgy, mint arra, hogy a cégbe ‘beleinjekciózd’ a megfelelő tőkét, kifizesd az alkalmazottakat, alvállalkozókat. Természetesen egy személyi kölcsön támogatást jelenthet, ha megszorulsz anyagilag, de ne feledd, itt számolnod kell majd a törlesztőrészletekkel. Ha pedig adósságaid halmozódnak fel, akkor is van segítség, az adósságcsökkentő kölcsön formájában.

 

Új terület? A tanácsadás aranyat érhet

A kezdő vállalkozók számára nagyon jól jön, ha leülnek egy tanácsadóval, például egy profi könyvelővel beszélni. Azt nagyjából mindenki tudja, hogy többféle adózás közül lehet választani, de hogy melyik a legelőnyösebb, azt érdemes egy jó szakemberrel megbeszélni.Ha a karrierlétrán szeretnél emelkedni egy másik cégnél, vagy a jelenlegi szerepkörödből másra váltanál, akkor segíthet egy coach. Melletted áll, ha bizonytalan vagy abban, hogy be tudod, tudnád-e tölteni az új pozíciód, segít megtanítani, amit szemléletben, kommunikációban és más téren is tudnod kell. Lehet, hogy csak azt tudod, váltani szeretnél, de nem tudod, mit is csinálnál. Ma már vannak life coachok, akik a magánéletben éppúgy segítenek, mint a karrierépítésben. De egy jó pszichológus, vagy egy tapasztalt barát, aki jól ismer Téged, éppúgy támogathat az előrelépésben. A férfiak nehezebben fordulnak máshoz ilyen helyzetekben, de érdemes adni egy esélyt a potenciális tanácsadóknak, ha tényleg tovább akarsz lépni!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok