A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Egyél kevesebb húst – jó okod van rá!
  Írta: Okos Anna, 2020. július 03., 11:24
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Egyél kevesebb húst – jó okod van rá!

  Alig néhány hete közvetlen közelről tapasztaltuk meg a bőrünkön, hogy milyen az, mikor a természet teljes erőből visszaüt. Az emberiség erős jelzést kapott, hogy csökkentse a tempót és próbálja fenntartható mederbe terelni az életvitelét. A jelenlegi szélcsend azonban nem azt jelenti, hogy túljutottunk a viharon, hanem azt, hogy a közepén ülünk, így nem árt résen lenni. Néhányan azonban még ennél is jobban kongatják a vészharangot.

  Tovább...
  Címkék: életmód

Kerti party, okosan, 4 tippel

Írta: Okos Anna 2019. július 25., 10:02
Értékelés:
(0 szavazat)

Benned is felmerült már, hogyan lehet egyszerre spórolni és felhőtlenül szórakozni? Ha ügyes vagy, a nyári grill party éppen ilyen alkalom: érezd jól magad költséghatékonyan a barátaiddal! Olvasd el 4 tippünket és megtudhatod, hogyan hozhatjátok össze olcsón a kerti party-t!

 A baráti találkozók legfontosabb összetevői a résztvevők: nélkülük még a legjobb kerti party sem az igazi! Ha a társaság adott, akkor a pénz csak másodlagos; a következő néhány trükkel ugyanis olcsón és időhatékonyan megszervezhetitek a nyár legütősebb grill party-ját. Tarts velünk és készítsd elő a terepet!

party a kertben

Kérjétek kölcsön a grilleszközöket!

A kerti party-k egyik legjobb része a készülődés. Ilyenkor hajlamosak vagyunk túlköltekezni és nagy lendülettel belevetni magunkat a vásárlásba. Érdemes azonban átgondolni, mi az, amire valójában szükség van: egy-egy alkalom miatt például nem ajánlott komplett grill eszközkészlet megvásárlása. Kérd kölcsön valakitől a grillezőt, hiszen nagy valószínűséggel találsz használható darabot a baráti körben, de akár még a szomszédtól is elkérheted. 

 

Vásároljatok be közösen!

Ahhoz, hogy zavartalan legyen az élmény, mindenből a megfelelő mennyiséget kell bevásárolnotok, legyen szó faszénről vagy az ételek alapanyagairól, italokról. Számoljátok ki az egy főre jutó alapanyaghányadot és így induljatok bevásárolni. Figyeljétek az akciókat is! Írjatok bevásárlólistát és készítsétek elő a kuponokat, a hűségkártyákat is! A végösszeget osszátok el egyenlő arányban. 

 

Mindenki készüljön néhány finomsággal!

Nem szükségszerű, hogy közösen induljatok bevásárló körútra. Az is jó megoldás lehet, ha mindenki felkészül a saját fogyasztásának megfelelően és így hoz a grill party-ra megfelelő mennyiségű ételt, italt. Ha megkívánnátok egy kis desszertet a főfogások után, jobban jártok, ha előre elkészítitek, mintha boltban vásárolnátok meg. Egy-egy könnyű sütemény gyorsan és egyszerűen elkészíthető otthon, fillérekből megvan, ráadásul finom és tudod, hogy milyen alapanyagok kerültek bele. Ugyanez vonatkozik a salátákra, házi limonádékra, jeges kávékra és sorolhatnánk az alternatívákat. 

 

Rendrakás közösenkoccintás a kerti party n

Ha nem csak a kiadásokon szeretnétek spórolni, hanem a takarításra szánt időn is, akkor érdemes előre felosztani a teendőket, hogy közösen újra helyre állítsátok a kertet, megtisztítsátok a grilleszközöket. Vannak praktikák, amelyekkel könnyebb a rendrakás: ha például eldobható, műanyag étkészletet használtok (bár környezetvédelmi szempontok miatt mi ezt nem ajánljuk - de mit szólnátok papírtányérhoz?). Ha már a party közben is odafigyeltek a rendrakásra, sokkal egyszerűbb dolgotok lesz a végén. Helyezzetek ki szemetes zsákot, gyűjtsétek a szemetet szelektíven! Egy-egy étkezés után szánjatok pár percet az evőeszközök gyors beáztatására/elmosogatására. 

Ha betartjátok a fentieket, bármikor kedvező áron szervezhettek egy remek kert party-t. Amennyiben jóval nagyszabásúbb rendezvényre vágytok, akkor körültekintő spórolással, illetve akár rugalmas pénzügyi segítséggel egy hatalmas buli előtt sincs akadály. Bárhogyan is dönts, ne feledd, hogy a party fénypontját nem a tökéletes részletek, hanem a szuper hangulat határozza meg.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok