A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Költségcsökkentő trükkök a karácsonyhoz

Írta: Okos Anna 2019. december 20., 09:40
Értékelés:
(0 szavazat)

Sokakkal előfordul, hogy az ünnepek küszöbén már elapadnak a pénzügyi forrásai. Te is vettél már elhamarkodottan pár igen drága ajándékot? Esetleg beruháztál egy szuper síútba, és ezért már nem tudsz olyan szép körítést adni az ünnepeknek?

A karácsony az emberek többségében ellenállhatatlan vásárlási vágyat ébreszt, a csillagokat is lehozzák az égről szeretteiknek, és versengenek a rokonsággal, ki vesz nagyobb ajándékot a gyerekeknek. Ki ezért, ki azért lépi túl a pénzügyi kereteit. Pedig a kedves gesztusok, a személyre szóló ajándékok, az élmények jobban megmaradnak, mint egy-egy ‘húzós’ árú ajándék.

Az alábbi tippekkel kicsit lefaraghatsz a költségeidből, anélkül, hogy az ünnep kevésbé fényes lenne.

Idő és figyelem ajándékba

ajándék lehet a macskafelvigyázás isÓriási trend - egyelőre még inkább külföldön -, hogy nem egy megszokott tárgyi ajándékkal lepik meg a másikat, melyeket ugye mi is tudnánk sorolni: képes album, drága lexikon, nyakkendő, edénykészlet, karácsonyi pulcsi, zokni és pizsama, exkluzív csokoládé és társaik. Vagy éppen ki ne találkozott volna azzal, hogy a rokonságban valaki egy whiskyvel lepett meg egy férfi rokont, pusztán a hagyományok jegyében, miközben az illető nem is iszik alkoholt? A közhelyes ajándékoktól, amik nem okoznak igazi örömet, érdemes elkanyarodni affelé, hogy olyan dolgokat adsz, amik tényleg a megajádékozottról szólnak. Ezek lehetnek akár teljesen költség mentesek is. Például az ‘apa-lánya nap’ felnőttkorban is szívmelengető élmény. Ha kevés időt tudsz együtt tölteni családtagjaiddal, anyukádnak, testvérednek, a nagyinak adhatsz akár egy együttes befizetett alkalmat is ajándékba, például egy koncertre, egy szabadulószobába. Ha a kedvesed odavan a hőlégballonozásért, ne egy újabb drága parfümöt csomagolj be, hanem szerezz neki jegyet rá! Sokkal nagyobb odafigyelésről tanuskodik, ha mondjuk - érdeklődés szerint - egy felnőtt festő tanfolyamra, vagy programozói kurzusra fizeted be szerettedet, mintha lekapsz valamit a polcról a boltban. Akár az is ajándék lehet, hogy elintézel valamit az autóval kapcsolatban (pl. olajcserét), amit a másik nem tud, nem szeret intézni. Ugyanígy adhatod az idődet ajándékba szabadon beváltható gyerekfelvigyázásra! Nincs kisgyerekes anyuka, aki ne ugrálna ettől örömében. Persze érdemes vigyázni, ne eröltessünk rá a másikra olyat, amit igazából mi tartunk hasznosnak. Egy plasztikai sebészet beutaló vagy egy csontkovács kezelés ajándékba nem mindenkinek csodás meglepetés. És még egy apróság: a kicsik sajnos annyira nem hatódnak meg az élmény ajándéktól, ők a kézzelfogható meglepetéseket szeretik. De egy saját készítésű tárggyal őket is elvarázsolhatod!

karácsonyfaSaját süti, saját dekoráció

Vagyonokat lehet költeni a csodásnál csodásabb asztaldíszekre, ünnepi étkészletekre, futófényekre és ezer másra az ünnepekkor. Sokmindent viszont magad is elkészíthetsz, és ez a sötét téli estéken igazából remek szórakozás. A neten megszámlálhatatlan ötletet találsz saját készítésű, DIY ajándékokra, díszekre, dekorációkra. A mézeskalács karácsonyfadíszek például nagyon hangulatosak, miközben fillérekbe kerülnek. És ki ne lenne kiváncsi arra, milyen a házilag elkészített szaloncukor? Bár nagy kísértés, hogy egyre több mindent - bejglit, halászlét - megvásárolj az ünnepi estéhez, ezzel a lehetőséggel akkor érdemes élni, ha tényleg semmi időd nincs ünnepek körül. Sokkal érdekesebb, viccesebb és maradandóbb közös élmény, ha otthon főzőcskéztek karácsonykor. Mindez persze akkor vicces, ha nem egy ember - a háziasszony - sürgölődik a konyhában.

Lehetőleg ne a családtól kérj kölcsön

Előfordulhat, hogy annyira elfogy a pénzed, hogy támogatásra szorulsz. Nem igazán menő a családtagoktól kérni arra egy kis pluszt, hogy a famíliának ajándékot vegyél, intézd ezt inkább diszkréten! A személyi kölcsönök ma már tényleg nagyon kedvezőek, és rugalmasan alakíthatóak az igényeidre. A gondtalan karácsonyhoz hozzájárulhat egy bankkölcsön, és az, ha okosan bánsz a pénzeddel az ünnepek körül.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok