A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Kuponnal vásárolni nem mindig spórolás

Írta: Okos Anna 2020. október 09., 11:26
Értékelés:
(0 szavazat)

 

Bónusz Brigád csődje ráirányította a figyelmet az elmúlt évtized alatt Magyarországon felfutott kupon bizniszre. Bár a Bónusz Brigád volt az abszolút piacvezető, mellette rengeteg más, kisebb cég is működött és működik még mindig. A tavasszal beköszöntött vírusválság azonban véget vetett a cég piacuralmának és megmutatta a kuponbiznisszel kapcsolatos problémákat.

 

Mindenki üzlete a kupon

A kuponozás más országban is bevált dolog, de Amerikában fejlesztették tökélyre. Sokan vásárolnak rendszeresen a napilapokban vagy magazinokban megjelenő különféle kuponokkal bármit a fogkrémtől kezdve a szőrtelenítő készülékekig, mert a cégek időnként valóban hatalmas kedvezménnyel teszik lehetővé a vásárlást. Amerikából indultak útra a kifejezeten kuponos vásárlást biztosító weboldalak is.

A kuponos vásárlást Amerikában fejlesztették tökélyre és innen indultak útra a kupon oldalak is.Alapvetően az elgondolás egyszerű: . A vásárlók olcsón jutnak olyan termékekhez és szolgáltatásokhoz, amit akár meg sem tudtak volna engedni maguknak, a cég forgalmat generál és új vásárlókat szerez, a kuponos oldal pedig egy kisebb részesedésért biztosítja a háttér infrastruktúrát.

Eddig nem is lenne baj, de mint a csődeljárás során kiderült, a Bónusz Brigád felelőtlenül kezelte a beérkezett pénzeket, nem különítette el a partnerek részét és egy idő után már a bevételekből finanszírozta az újabb vásárlások értékét. A végeredmény 1,4 milliárd forint kár mind partnerek, mind pedig vásárlók felé.

 

Az ajánlatokkal is baj volt

A Bónusz Brigád bukása nélkül is voltak már elégedetlenkedő hangok korábban. Sokan kifogásolták, hogy az oldalon meghirdetett árak nem feleltek meg a valóságnak. Erről ugyan a platform nem tehetett, de az oldalon hirdető partnerek is sokat trükköztek azzal, hogy magasabb árat jelöltek meg eredeti árként, mint az a valóságban volt, hogy a diszkonttal a valós árhoz, vagy kicsivel az alá vigyék az ajánlatban szereplő árakat.

Sokszor előfordult az is, hogy egy egyszerű kereséssel ugyanazt a terméket vagy szolgáltatást megtaláltad máshol diszkont nélkül alacsonyabb áron. Ezzel együtt azonban még mindig hallatlan népszerűségnek örvendtek – és örvendenek még mindig – a kuponos oldalak, hiszen vannak valóban jó ajánlatok is, és persze hiszékeny vásárlók.

 

Ha mindenképpen kupon kell

Vásárlás előtt mindig érdemes kicsit tájékozódni különösen, ha nagyobb értékű dologról, például egy utazásról vagy egy háztartási gépről van szó. Ezt számtalan árösszehasonlító oldal is támogatja, de a Google keresője is úgy van felépítve, hogy a találati lista elején felhozza az aktuálisan legkedvezőbb ajánlatokat.

A vásárlás előtti tájékozódásban segítenek az árösszehasonlító oldalak és Google kereső.

Ha mindenképpen kuponnal szeretnél vásárolni, természetesen arra is van még mindig bőségesen lehetőséged, és nem csak kuponoldalon. Az utóbbi években rendkívüli módon kinőtte magát két női magazin által indított kuponos akció, amivel akár boltban, akár online tudsz komoly kedvezményekkel vásárolni. Vannak cégek által közvetlenül kibocsátott kuponok is, amiket például egy telefonos társasággal folytatott együttműködés keretében nyújtanak, és a sort még folytathatnánk. Érdemes hát tájékozódni.

 

Kupon nélkül is lehet jól járni

Nem kell hozzá kupon, hogy jól járj a vásárlásnál. Kuponnal az új termékekhez tudsz olcsóbban hozzájutni, de számtalan olyan hely létezik, ahol használtan tudsz töredékárért vásárolni olyan termékeket, amik még tökéletesen funkcionálisak és talán csak azért kerültek a piacra, mert megunták őket. Ilyen lehet a használtruha boltoktól kezdve a használt háztartási gépeket áruló boltokon át a különféle online piacokig sok forrás. Ezek nem csupán költségkímélő, hanem környezettudatos választást is jelentenek, mert a kidobástól óvsz meg a vásárlásoddal még használható és értékes termékeket.

Érdemes megfontoltan vásárolni és tudatos döntéseket hozni akárhonnan vásárlunk, mert a pénztárcánk mellett a bolygónkra is hatása van minden egyes vásárlási döntésünknek.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok