A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Eszik vagy isszák: mi az a CSR?
  Írta: Okos Anna, 2021. április 16., 09:43
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Eszik vagy isszák: mi az a CSR?

  A magyar nyelvben is egyre gyakrabban kerül elő, de a CSR, azaz a vállalati társadalmi felelősségvállalás jelentése még elég homályos. Mi ez valójában, miért kell a cégeknek ezzel foglalkozni és hogyan is néz ki a CSR a hétköznapokban?

  Tovább...
  Címkék: életmód

Létezik-e passzív jövedelem?

Írta: Okos Anna 2021. február 26., 09:40
Értékelés:
(0 szavazat)

Mindenki álma, hogy munka nélkül éljen meg, de csak kevesen tudják ezt megvalósítani. Mi az a passzív jövedelem és hogyan segíthet hozzá ehhez az álomhoz?

Néhány évvel ezelőtt a Profession végzett egy reprezentatív kutatást 1500 fő bevonásával a magyarok tudásáról a passzív jövedelemmel kapcsolatban. A felmérésből kiderül, hogy a megkérdezettek bő fele tisztában van azzal, hogy mi is a passzív jövedelem, sőt, egyharmaduk elméleti szinten foglalkozik is a kérdéssel. Ezeknek az embereknek azonban töredéke szerez ténylegesen bevételt passzív jövedelmi forrásból. De mi is az a passzív jövedelem és tényleg ilyen nehéz elérni?

A passzív jövedelemről a lakosság fele hallott, de csak egy töredékük szerez így bevételt.A passzív jövedelem fogalma

Sokszor úgy definiálják a passzív jövedelmet, hogy akkor is keresel pénzt, ha éppen alszol. Ez azonban kicsit misztifikálja a passzív jövedelem fogalmát és félrevezető is. A másik megközelítés, hogy az egyszer elvégzett munkáért többször kapsz pénzt, és ez közelebb visz a lényeghez.

Pénzt csak befektetésből tudsz csinálni. A legtöbbször pénzt kell befektetned, más esetben pedig időt és energiát. Ez a befektetés lesz az, ami később akkor is pénzt termel neked, amikor alszol.

Fontos azonban, hogy a passzivitás relatív, mert valamennyi munkát, foglalkozást mindenféle befektetés igényel, így teljesen passzív jövedelem nem létezik. Ami nem mindegy, az a munka mennyisége.

 

Passzív jövedelemforrások

Ez alapján talán úgy tűnik, hogy passzív jövedelem csak a gazdagok számára adatik meg, pedig valamilyen passzív jövedelemforrást sokan tudnak, vagy tudnának maguknak felépíteni. Vegyük sorra a leggyakoribbakat!

 • Ingatlan

A leggyakoribb passzív jövedelemforrás az ingatlanbérbeadás. Lakás, raktár vagy garázs bérbeadásával már most is sokan keresnek mellékest. Sokan csak lakás bérbeadásra fókuszálnak, pedig egy raktárhelyiséget vagy garázst megvásárolni jóval kisebb befektetés és ugyanúgy jövedelmező.

 • Pénzügyi befektetések

Itt ténylegesen a pénz keres pénzt. Komolyabb összeget csak nagyobb tőke befektetésével lehet szerezni, de ez a befektetés sokféle lehet. A részvények értéknövekedéssel vagy osztalékkal hoznak pénzt, de különféle értékpapírok is vásárolhatóak. Itt érdemes az adókedvezménnyel járó befektetéseket keresni, hogy gyorsabban gyarapodj.

 • ÜzletA legismertebb és leggyakoribb passzív jövedelemforrás az ingatlan bérbeadás.

Lehet tényleges boltod, vállalkozásod, vagy üzemeltethetsz webshopot. Ez utóbbi gyorsabban tud közelebb vinni a passzív pénzekhez, mert ha dropshippinggel vagy fulfillment cégek bevonásával dolgozol, akkor csak a marketing és ügyfélszolgálat marad feladatnak, amit idővel ki is tudsz szervezni.

 • Digitális termékek

Ebben az esetben valamilyen online képzést hozol létre, vagy appot, esetleg játékot készítesz. Ezek olyan termékek, amik korlátlan számban eladhatóak és folyamatosan termelik a pénzt.

 • Közösségi médiák

Viszonylag új dolog, hogy a közösségi médiák erejét kihasználva kereshetünk pénzt, de egyre többen sikeresek benne. Blogon, videócsatornán a követőidnek levetített reklámok, vagy affiliate marketing segítségével szintén passzív jövedelemhez jutsz.

Mindig legyen több lábad

A passzív jövedelem a legtöbb ember számára nem tud kizárólagos megélhetést biztosítani, csak kiegészítés az aktív jövedelem mellé. Ha azonban ténylegesen csak passzív jövedelemforrásokra alapoznád a bevételeidet, mindig építs több, és többféle lábat.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok