A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Mikulás és karácsony stressz nélkül

Írta: Okos Anna 2019. november 29., 10:17
Értékelés:
(0 szavazat)

Nem a legpihentetőbb szakasza az évnek a gyerekes családok számára az év vége. Hogy teheted meghitté, emlékezetessé, vidámmá és emellett pénztárcakímélővé a decemberi ünnep sorozatot?

A startpisztoly már Advent első napján eldördül

Advent - ajándékok karácsonyigRengeteg programot jelent az év utolsó hónapja mindazoknak, akiknél gyerek van a családban. Nagyszüleink korában még cseppet sem igényelt ennyi teendőt, odafigyelést a karácsonyi időszak. Pár évtizede például még ünnepnapnak sem minősült december 24-e. Az ajándékvásárlás sokkal szerényebb volt, az erre szánt idő pedig lényegesen rövidebb.Valójában nagyon sok mindent, amit ma hagyományként betartunk, a sikeres marketingnek köszönhetünk. Az adventi naptár éppúgy egy ügyes kereskedő találmánya - aki édesanyja meglepetését sokszorosította és bocsátotta áruba felnőttként - , mint a piros ruhás télapó. Ez utóbbit egy üdítő gyártó cég kreálta reklámjához.  Ha megfigyeljük, minden jelentős év végi ünnephez - Advent, Mikulás, karácsony - szinte elválaszthatatlanul hozzátartozik ma már az ajándékvásárlás. Limitálni akarod a stresszt? Először is nyugodtan csökkentheted a vásárlásaid számát és azok mennyiségét. Térj vissza a gyökerekhez, és koncentrálj az együttlétre szeretteiddel az ünnepekkor! Csodás szokás például az Advent, de nem kell feltétlenül egy játékgyártó, vagy más brand naptárát megvenni hozzá. A karácsonyig tartó meglepetés-sorozat a gyerekek számára állhat napi egy, a lakásban elrejtett cédulából is, amelyre kedves szavakat írsz. A Mikulásnak sem kell játékokat hoznia a kicsiknek, érdemes visszatérni az édességekhez, mint ajándékhoz. Annál nagyobb lesz az öröm karácsonykor!

 

Nem kell házitündérré válni

A karácsonyi időszak főleg a háziasszonyok, családanyák számára lehet stresszes. A közösségi média azt sugallja, hogy ilyenkor mindenki már november elejétől karácsonyi dekorációkat gyárt - amint letetteLegyen vidám a karácsony a Halloween tök faragó kést -, pulykát töm, emellett saját kezével kalapálja össze az adventi naptárat.

Nem kell arra törekedned, hogy tökéletes legyen minden a lakásban karácsony előtt és alatt. Ha netán nem vagy remek szakács, nyugodtan vedd meg a bejglit és a halászlét étteremben, a mézeskalácsot cukrászdában. A gyerekeket pedig, ha kézműveskedni szeretnél velük, rengeteg foglalkozásra elviheted ebben az időszakban, ahol profik foglalkoznak velük.

 

Egyszerűsített ajándékozás

Mind a dekorációt, mind a meglepetéseket veheted kisebb léptékűre. Ha jókedv uralkodik, és forralt bor mellett társasoztok karácsonykor, akkor senkit nem fog érdekelni, hogy nincs mindenhol makulátlan karácsonyi dekoráció az otthonotokban. A túlzott vásárlás, a teljes körű karácsonyi díszkivilágítás ma már nem is tekinthető kellően ‘zöld’ megoldásnak. A visszafogott ajándékozás nem feltétlenül azt jelenti, hogy olcsó dolgokat veszel. Ha például kötsz valakinek egy szép sálat, netán valakinek régiségboltokban kikutatod kedvenc régi lemezeit, akkor meglepetéseid emlékezetesek és szívhez szólóak lesznek.

 

Add ajándékba önmagad

Nincs időd vagy tehetséged ajándék készítéshez saját kezűleg? Adhatsz élményt is: voucherekre írj rá beváltható programokat, és add oda az illetőnek: például a jövő évben kávézhat, korcsolyázhat, wellnessezhet veled, amikor csak kedve szottyan. A legszebb ajándék a figyelem: ha gyermeked legnagyobb vágyát, ami esetleg igen költséges, megvalósítod egy előnyös személyi kölcsönből, avagy széles körű családi gyűjtésből, azzal feledhetetlen élményt szereztek neki. Könnyebben kivonhatod magadat az ünnepek előtti nonstop pénzköltés megszokásából, ha ilyenkor nem töltesz sok időt plázákban. Vásárlási körutak helyett családi és baráti programokra fordíthatod ilyenkor az időt: vidd el a gyerekeket Budapesten fényvillamosozni, bárhol máshol pedig korcsolyázni, forrócsokizni! Kellemes ünnepeket!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok