A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • A vírusválság katasztrófa – de lehet mégis jó valamire?
  Írta: Okos Anna, 2020. május 22., 11:24
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  A vírusválság katasztrófa – de lehet mégis jó valamire?

  Lassan leszállóágba kerül a vírus okozta bonyodalom az életünkben, bár még koránt sincs vége. A COVID-19 néhány nap alatt állította meg a teljes világ forgását és kényszerítette emberek millióit a négy fal közé. Sok szomorú áldozattal a hátunk mögött fordulóponthoz értünk és le kell vonnunk a tanulságokat.

  Tudós emberek hada dolgozik rajta, hogy egy esetleges második hullám már felkészültebben érhesse a világot. Az egészségügyi kihívásokra való felkészülés mellett azonban fontos szólni a ránk kényszerített változásokról és hosszú távú hatásaikról is. Három példát hoztunk, döntsd el, mit gondolsz!

  Tovább...
  Címkék: életmód

Mire figyelj oda, ha műszaki cikket veszel karácsonyra?

Írta: Okos Anna 2019. november 15., 13:50
Értékelés:
(0 szavazat)

Ha igazán komolyan gondolod az ünnepi ajándékozást, már ősszel félreteszel erre pénzt, és alaposan körülnézel. Persze, ne feledjük, nem az ár számít, hanem az, hogy az adott tárgy ‘személyre szabott’ legyen, és kellemes meglepetést okozzon. A fajsúlyosabb ajándékok gyakran kerülnek ki az elektronikai eszközök közül, és itt igazán fontos az odafigyelés.

Egyre több műszaki cikket használunkAzt add, amire igazán vágyik

Sokan okoznak örömet - elsősorban családtagjaiknak - egy olyan értékesebb berendezéssel, mint például egy (sokadik) televízió, egy kávéfőző, vagy ifjabbak esetén egy Playstation. (Tegyük hozzá, egy vasaló a háziasszonynak nem igazán sikkes ajándék.) Ha ilyen kiadást tervezel, nézz utána alaposan, hol tudod a legjobb áron megvenni az adott árucikket. Vigyázz, hogy a netről ne hamisítványt rendelj, ami aztán elromlik, lefagy, szétesik a második kipróbálásra. Ha az árat nézed, mikor ajándékot vásárolsz - illetve ugye azt, hogy minél kevesebből jöjjél ki -, akkor nem is magadnak okozol kellemetlenséget, hanem a megajándékozottnak. A spórolásnak szerencsére van más módja is. Remek lehetőség például a Black Friday, amit november végén mintha csak a karácsonyi vásárlási szezon berobbantására találtak volna ki. Eredetileg az USA-ban ilyenkor 70-80 százalékos kedvezményekben részesültek a vevők. Nálunk az árleszállítások szerényebbek, de így is komoly összegeket spórolhatunk meg egy-egy műszaki cikk beszerzésénél. És még csak ezt követi a cyber monday, ami kimondottan az elektronikai cikkeket árazza le. Ma már ezen a ‘vásárlási ünnepnapon’ a termékek széles palettáját kapod meg akciósan.

Egy darabig gondtalan a használatKomoly ajándékhoz komoly garancia kell

Van tehát néhány remek lehetőség arra, hogy jó áron szerezd be szerettednek a következő kedvenc grillsütőt vagy hajvasalót. De hogy garantálhatod, hogy örömmel vegye kézbe a lehető legtovább? Nos, ezt nem Te garantálod, hanem a gyári garancia, ami minden termékre kötelezően vonatkozik, és általában 1-2 évig meghibásodások esetére védelmet biztosít. Olyan elektronikai cikket, amelynek nincsen ilyen papírja, lehetőleg ne ajándékozz, mert akkor se garanciálisan javítani, se visszacserélni, levásárolni nem tudja majd az ajándékozás alanya, ha fény derül valami problémára. Hiába tolsz egy mosógépet a fa alá, ha utána csak tanakodni fog a család, mit csináljanak, ha nem tudják működésre bírni.

 

Ellopják? Széttörik? Semmi gond

Előfordulhat, hogy olyan komoly holmit veszel, aminek érdemes még a megszokott garanciális időszaknál is tovább hibátlanul működnie - az egy-két év ugyanis meglepően gyorsan leketyeg. Vagy egyszerűen csak szeretnél minden gondot levenni szeretted válláról? Érdemes kiterjesztett garanciát ajándékozni a meglepetés mellé. A plusz biztosítás akkor is nagyon jól jön, ha leesik, összetörik az ajándékod. Az ilyen sérülésekre - például ha okostelefonunkat lesöpörjük egy rossz mozdulattal az asztalról, vagy a gyerkőc betöri a tévé monitorját - ugyanis nem ad megoldást a hagyományos garancia. Az Auchan Garancia akkor is segít, ha netán ellopnak valamit. Hordozható eszközöknél, mint amilyen egy tablet vagy egy okosóra, bizony nem árt a biztosítás. Igazi figyelmesség ilyen pluszt adni az ajándékhoz, hiszen senki sem szereti ezeket az ügyeket intézni, ha ajándékba kapott valamit.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok