A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Mit kezdj vele, ha öt rénszarvasos pulcsit kaptál karácsonyra?

Írta: Okos Anna 2020. január 24., 13:26
Értékelés:
(0 szavazat)

Jó karácsonyi ajándékot találni nehéz. Sokszor a családnak egy srófra jár az esze és ugyanazt az ajándékot adják többen is. Az is gyakori, hogy bizony nem sikerül eltalálni, hogy mi a szíved vágya és kapsz valamit, ami nem kell és nem is tetszik. Mit kezdj vele, hogy mégis kihozz belőle valami jót?

A karácsonyi ajándékozás örömteli, de nehéz jó ajándékot választani mindenkinek.

Szerencsére sok családnál teli volt a karácsonyfa alja és mindenki kapott valami ajándékot. Az ünnepi hangulatban még nem gondoltál rá, hogy szükséged van-e egy újabb pohárkészletre, vagy éppen arra, hogy a két számmal nagyobb pulóver nem fog pont passzolni a ruhatáradba. Az ünnep elmúltával azonban elrakjuk a karácsonyfát és ott maradnak a felesleges ajándékok. Szépek, értékesek, de nem pont az vagy nem pont úgy, amire szükséged lenne. Ezért elrakod a szekrénybe a „jó lesz még valamire” polcra, és aztán szépen elfeledkezel róla. Ez pedig egy olyan csapda, ami miatt néhány év alatt már nem férsz a szekrénybe, és a végén csak kihajigálsz olyan holmikat, amikből még sok jót ki lehet hozni. Lássuk, hogyan szabadulj ügyesen a felesleges karácsonyi ajándékoktól!

Minden ingyen Facebook csoport

A legegyszerűbb megoldás szabadulni a számodra már értéktelen, de másoknak még használható holmiktól, hogy elajándékozod. Baráti és családi körben mindig nagyobb esély van rá, hogy kiderül: mégsem tetszett, mégsem jó, amit ajándékba kaptál, ezért sértődés lehet belőle.

Vannak azonban olyan csoportok a Facebook-on, amik kifejezetten arra a célra jöttek létre, hogy segítsenek új gazdát találni a még hasznosítható dolgoknak. Tipp: keress rá a városod nevére és gépeld be az „ingyen” szót a Facebook keresőn, hogy kilistázza a lehetséges csoportokat.

Célzott adományozás

Egy másik kiváló módja, hogy megválj a felesleges holmiktól a célzott adományozás. Ez akkor is hasznos lehet, ha például már korábbról gyűjtögettél holmikat a „jó lesz még valamire” polcon, és egyszerre szeretnél mindtől megválni.

Budapesten számtalan ruhagyűjtő van, és a Vöröskereszt vagy a Máltai Szeretetszolgálat számtalan helyen üzemeltet adománygyűjtő pontokat, ahová elviheted ezeket a holmikat. Sok rászoruló embernek tudsz ezzel segíteni és nem csak a szíved lesz könnyebb, hanem a polcod is üresebb.

Adományboltok

Léteznek már kifejezetten adományokat befogadó boltok is. Ezek a nálunk még viszonylag új kezdeményezések Amerikában már évtizedek óta virágoznak. Ott már egész hálózatok nőttek ki belőle, és az a fantasztikus bennük, hogy egyszerre segítenek rászorulóknak az adományozott holmikkal, és az eladott tárgyakból befolyt összegekkel is. 

Marketplace

A Facebook Marketplace-en könnyedén csinálhatsz egy kis pénzt a felesleges holmikból.Ha esetleg mégis inkább pénzt csinálnál a feleslegessé vált ajándékokból, remek megoldások vannak erre is. A Facebook kifogyhatatlan eszköztára itt is segítségedre siet.

Egy ideje elérhető ugyanis a Marketplace alkalmazás, ahol ingyen meg tudsz hirdetni és el tudsz adni a bokacsizmától a kétéltű járművekig lényegében mindent. Külön regisztrálni sem kell hozzá, csak elindítani a Marketplace-t, és a + Eladó tárgy gombra kattintva létrehozni egy hirdetést az eladni kívánt holmidról.

A Facebook innentől átveszi a varázslatot és feldobja a hirdetésedet olyan embereknek, akik a legvalószínűbb, hogy ilyen holmit keresnek. Arra is van lehetőséged, hogy egy kis költségvetéssel megtámogasd a hirdetésed láthatóságát. Ezt a Facebook kiemelések hívja és lényegében azt jelenti, hogy egy bizonyos összegért (néhány száz forintért) előrébb sorolja a hirdetésedet a javasolt holmik listáján, így több embernek jelenik meg, és ezáltal nagyobb esélyed van rá, hogy meg is veszik. Ez viszont nem kötelező, teljesen ingyen is hirdethetsz, az eredmény ugyanaz lesz. Ha valaki érdeklődik a meghirdetett tárgyaid iránt, egy Messenger üzenetben lép veled kapcsolatba és onnantól közvetlenül tudjátok egyeztetni a részleteket a fizetésről és az átvétel helyéről.

Online árverési portálok

Ha esetleg nem szeretnéd a közösségi média profilodhoz kapcsolni az üzleteidet, akkor még mindig ott vannak a jó öreg online árverési portálok, amiket évtizedekkel ezelőtt arra találtak ki, hogy digitális piacot nyissanak bárki számára.

Ezek egy kicsit másfajta rendszerben működnek, mint a Facebook, mert van egy százalékos költségük. Az eladásra meghirdetett holmikra licitálni lehet, illetve fix árat is megadhatsz, ha nem kívánsz alkuba bocsátkozni. Sokan szívesebben vásárolnak ilyen platformról, mert nagyobb biztonságot garantálnak a vásárló számára, ha valamilyen probléma lépne fel a vásárlás folyamán, vagy éppen a megvásárolt holmival kapcsolatban. Ha értékesebb dolgokat, esetleg műszaki cikkeket szeretnél eladni, ilyen oldalakon érdemes hirdetni.

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok