A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Mit nézz meg, hogy ne érjen meglepetés az early bird utaknál?

Írta: Okos Anna 2020. február 27., 12:50
Értékelés:
(0 szavazat)

Az early bird kedvezmények, azaz a nyaralás korán történő lefoglalása komoly összegeket tud megtakarítani a családi kasszába, de érdemes alaposabban megnézni az ajánlatokat, mert az ördög itt is a részletekben bújik meg.

Early bird kedvezményekkel akár olyan helyszínekre is eljuthatunk, ami másképp nem férne bele.Változnak a nyaralási szokások és ezzel együtt a szállásközvetítők ajánlatai is. A korábbi években elsősorban a megmaradt helyeket akciózták be last minute foglalásokkal, ám egyre erősödik a tendencia, hogy előre tervezzük és foglaljuk le a nyaralást. Az early bird akciók remek árakkal és mesés lokációval kecsegtetnek, ugyanakkor sok a buktató a szuperkedvezményes ajánlatokban. Összeszedtük, mire figyelj, ha már most szervezed a nyaralást.

Aki korán kel, kedvezményt lel

A legtöbb vállalatnál év elején le kell adni a szabadságtervet, így már korán tudjuk a nyaralás időpontját. Érdemes azonban nagyon korán ébredni, mert a legjobb ajánlatok már akár január közepén megjelennek és gyorsan el is fogyhatnak.

Az early bird akcióban foglalt utaknál is megvan az ár eltérés attól függően, hogy mennyire főszezonban foglaljuk az utat. Ha gyerek van a családban és a nyári szünidő alatt mennénk nyaralni, kicsit kisebb a mozgásterünk, ezért érdemes több helyen tájékozódni. A kedvezőbb árú utószezonra jellemzően ritkán lehet early bird kedvezményben foglalni.

A trükkös all inclusive

Sokan választják early bird foglalásban az all inclusive ajánlatokat, mert a standard csomag áráért bővebb szolgáltatást kaphatnak. Az all inclusive kifejezés azonban sok dolgot takarhat, ezért nem árt néhány fontos dologgal tisztában lenni.All inclusive alatt sok mindent érthetnek a közvetítők, ezért nem árt pontosan előre tájékozódni. Az all inclusive ellátást eredetileg olyan országokban találták ki, ahol a szálloda közvetlen környezetében nem, vagy limitált volt a szórakozási, bevásárlási lehetőség. , de népszerűségének köszönhetően rövid időn belül átvették más országok is. All inclusive alatt sok mindent érthetnek a szállásközvetítők. , azonban olyan , mint a sportolási, szórakozási lehetőség, wellness, spa, vagy gyermekeknek szóló játékok, programok biztosítása.

Az all inclusive tartalma egy szállodakomplexumon, vagy akár szállodán belül is eltérő lehet. Ennek oka, hogy a szállodák egyéni megállapodást kötnek a szállásközvetítőkkel, és ami az egyik közvetítőnél az árban benne foglaltatik, máshol térítésköteles lehet. Általában elmondható, hogy a esetében all inclusive megjelöléssel leginkább van szó, míg (4-5 csillag esetében) az étkezés mellett . Érdemes előre tájékozódni az ajánlat pontos tartalmáról és átgondolni, hogy a fizetett felár megéri-e.

Rejtett költségek

Vannak költségek, amiket a közvetítő nem jelöl meg előre. Körutaknál ilyen további költségek lehetnek például a kikötői díjak vagy autópálya díjak, de ide tartozhatnak a kötelezően fizetendő belépődíjak is egy múzeumlátogatásnál. Tisztázni kell, hogy : visznek és benne van-e az árban? Ide tartozik a kérdése is, hiszen a például a fapados járatok jellemzően egy kiesőbb, távoli reptérre érkeznek, ahonnan nehezebb vagy költségesebb a városba jutás. A biztosítás szintén költséges tétel lehet. Az mellett az utazási irodák is csomagolnak az árba, de van, ahol ezt még külön meg kell fizetni.

Valutaárfolyam ingadozása

A nagyobb és drágább utazások foglalásánál általában előleget fizetünk. A fennmaradó részt fizetési ütemezés szerint kell rendezni, ugyanakkor a forint árfolyamának ingadozása miatt érdemes odafigyelni, hogy ezt forintban vagy például euróban jelölik-e meg. Költségesebb utazásnál már kisebb mértékű árfolyamváltozás is több tízezer forint plusz költséget jelenthet. Az early bird akciókban remek kedvezményeket lehet kifogni, de fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a részletekről.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok