A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Mit vettél karantén idején?

Írta: Okos Anna 2020. augusztus 07., 11:03
Értékelés:
(0 szavazat)

A COVID-19 miatt előállt új helyzet alaposan átrendezte a vásárlásainkat az év első két negyedévében. Azon túl, hogy néhány területet, mint a vendéglátás és idegenforgalom, teljesen letarolt, a kereskedelem kiszámítható ritmusát is alaposan átírta. Mácskovics Andorral, az Oney országos értékesítési vezetőjével beszélgettünk, aki elmondta, hogy mik voltak a legfontosabb változások a megszokotthoz képest.

A felvezető időben a karácsony körüli időszakhoz mérhető forgalmat produkáltak a boltok elsősorban az élelmiszer vásárlások terén, de más trendek is mutatkoztak. A karantén bevezetése után pedig egyértelmű változások mutatkoztak az áruházi hitelek céljában az év ezen szakaszában megszokotthoz képest.

 

Mit vettünk és hogyan?

Az oktatás digitális terepre terelése és a home office megjelenése drasztikusan megemelte a laptop és notebook vásárlások számát. Aki korán kapott észbe, még hozzájutott néhány olcsóbb, de használható darabhoz, de a későn ébredőknek már csak a drágább készülékek jutottak. Mivel ez jelentős, nem tervezett kiadást jelentett a családoknak, a készülékeket nagy hányaddal hitelre vásárolták, ami 35%-kal emelte meg az ilyen célú hitelfelvételeket.

 Az egyik első termék, amit sokan vásároltak laptop vagy tablet volt otthoni tanulásra és munkára.A karantén idején otthon ragadt emberek szerencsésebbje a kertben töltötte a hirtelen felszabadult idejét, aminek köszönhetőenv korábbra tevődött át a szokott kerti gépek vásárlása. Így április-május hónap során jelentkezett a kerti gépek és termékek iránti kereslet, ami 50%-kal emelte meg a hitelkérelmek számát a megszokotthoz képest. Júniusra már drasztikusan visszaesett ennek a termékkörnek a forgalma egyrészt a korábbi vásárlások miatt, másrészt pedig mert a vásárlók óvatosabbá váltak a költésekkel.

Bár az idei nyár nem volt olyan forró, a home office miatt napi 24 órában otthon ragadt emberek napközben is kellemesebb körülményeket akartak teremteni odahaza, ami megmutatkozott a hitelre vásárolt klímaberendezések száma 65%-os emelkedésében május és június során.

 

A karantén ideje alatt kiugró mértékben megnőtt a kerti gépek és termékek iránti kereslet

Voltak azonban olyan termékek, amiknek a forgalmára kedvezőtlenül hatott a válság. Ez a csökkenés elsősorban a még halasztható háztartási nagygépek vásárlásának területén mutatkozott, ezért jelentősen visszaesett például az eladott mosógépek, mosogatógépek és tűzhelyek száma.

 

Átrendezett kereskedelmi csatornák

A vírusválság első hullámának másik nagy hozadéka az online vásárlás felfutása. A magyar lakosság az elmúlt években lassan kezdett barátkozni a digitális vásárlásokkal, a karantén életbelépésével azonban ez a trend néhány hét alatt katalizálódott.

Ez alapjaiban rendezte át a magyar kereskedelmi hálózatot. Azok a boltok, amik korábban nem vezették be az online értékesítési csatornát legalább kezdetleges szinten, hamar bajba kerültek. Azok a boltok és áruházak, amiknél már bejáratott volt az online vásárlás, szintén magasabb sebességbe kellett, hogy kapcsoljanak, de ők lettek az igazi nyertesei a helyzetnek.

 

A jövő bizonytalan

Ha bekövetkezne egy második hullám valószínű, hogy a tavaszihoz hasonló nagy vásárlási láz már nem lesz. Az emberek kezdenek óvatosabbá válni a kiadásokkal, emellett pedig a home office és a digitális oktatás miatt jelentkezett igények nagyrészt ki lettek elégítve a vírus első hulláma alatt.

Bármilyen nem várt kiadást hoz azonban a jövő, mindig lehet megoldást találni. Az Oney továbbra is támogatja a családok vásárlásait a szokott rugalmas áruhitelek nyújtásával.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok