ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Iskolakezdés hatékonyan
  Írta: Okos Anna, 2019. augusztus 15., 12:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Iskolakezdés hatékonyan

  Augusztus elejétől kezdődően minden szülőnek fejtörést okoz, hogy beszerezze mindazt, ami az iskolakezdéshez szükséges. Lássuk, mi az, ami fontos, és mi az, amitől eltekinthetünk vásárláskor és az előkészületekkor?

  Tovább...

Mobil alkalmazások, amelyek megkönnyíthetik a hétköznapjaidat

Írta: Okos Anna 2018. augusztus 01., 16:06
Értékelés:
(1 értékelés)


A 21. század technikai vívmányai jelentős mértékben megkönnyíthetik a hétköznapokat, ha okosan használod őket. Számos olyan telefonos applikáció közül választhatsz, amelyek segítik az időbeosztásodat, vagy mérik az aktivitásodat, így ideálisak, ha egészséges életmódra törekszel. Ha önállóan szeretnél idegennyelvet tanulni arra i találhatsz nagyszerű applikációt. Megmutatjuk néhány ingyen elérhető, praktikus kedvencünket!

Manapság egyre gyakrabban hallani internet és mobilfüggőségről, mely sokak életének meghatározó részévé vált. Ha azonban ésszel és belátással használjuk a robbanásszerűen fejlődő technológiát, például a mobil applikációkat, szokásaink könnyen felismerhetővé és így alakíthatóvá válnak. Használd következetesen az alábbi 3 ingyenes alkalmazást, amely időt spórolhat neked és támogathat abban, hogy jobban megismerd magad és igény szerint változtathass az életviteledet: ezekből csak profitálhatsz!

1.) Az idő pénz, oszd be jól! - Pomotodo

mobil alkalmazasok amelyek megkonnyithetik a hetkoznapjaidat kezHallottál már a Pomodoro módszerről, amely azoknak nagy segítség, akik örökösen a határidők csapdájába esnek? Számukra megfizethetetlen érték lehet az időbeosztást segítő módszer, amely szerint 25 percig kell az adott feladatra fókuszálni (dolgozni vagy tanulni), majd érdemes 5 percet pihenni, és ezt ismételni azzal a különbséggel, hogy minden negyedik szünet 15 percre módosul. Kutatások szerint a munkaidő és a pihenő idő ilyenfajta optimális beosztásával sokkal hatékonyabb és eredményesebb lesz a koncentráció, így az adott feladat elvégzése. 

Ehhez a módszerhez tartozik egy remek, ingyenes “to-do” alkalmazás is, a Pomotodo, mellyel könnyedén rendszerezheted a teendőidet. A Pomotodo elérhető böngészőben, Chrome-bővítménnyel, illetve ingyenesen Androidon és iOS-en (iPhone-on és iPaden) is.


Hogyan működik?

Töltsd le az appot a kívánt készülékre, majd írd be a felső sávba a tennivalókat, amelyeket 25 perc alatt szeretnél elintézni! Ha ezzel megvagy, a jobb felső sarokban található nyíllal indítsd el a visszaszámlálást! Ha lejárt az idő, az alkalmazás ezt jelzi, jöhet az 5 vagy 15 perces pihenő, amely során kihúzhatod az elvégzett feladatokat, felírhatod a következőket és pihenhetsz egy kicsit. Ha hashtagekkel, címkékkel látod el az adott teendőket (pl. munkahelyi projektek nevei, tanulnivalók témakörei vagy akár házimunka típusa), még könnyebben elemezheted majd a személyre szabott statisztikádat!

2.) A nyelvtudás aranyat ér! - Duolingo

A Duolingo ingyenes, nyelvtanulásra szolgáló weboldal és mobilalkalmazás, amely nagyjából 80 különböző nyelvhez kínál térítésmentes online tanfolyamot. A magyar nyelvűeknek szóló angoltanfolyam 2014-óta kínál megoldást az időhiánnyal küzdő, de elszánt fejlődni vágyóknak, 2016-óta pedig már magyarul is lehet tanulni (az oktatás közvetítő nyelve az angol).

Miért közkedvelt az alkalmazás?
Mert írásbeli feladatok széles körét kínálja, illetve a hallás utáni szövegértést és kis mértékben a beszéd gyakorlását is lehetővé teszi. A játékos leckék során fejlődik a szókincs és begyakoroltá válnak bizonyos szófordulatok. Miben rejlik az eredményessége? A játékosságban. Az első leckékben ugyanis négy, a továbbiakban három “élet” áll a felhasználó rendelkezésre, amelyeknek száma a hibákkal csökken. Ha a felhasználó túllépte a hiba-keretet, újra kell kezdenie a leckét. A hibapontokon kívül „készségpontok” is szerezhetők, amelyeket a tanulók különböző feladatok elvégzése után, például egy lecke teljesítésekor kapnak. Egy lecke 20 kérdésből áll, amelyeknek hibátlan elvégzéséért 14 pont jár, míg az egyes hibák egy-egy pontlevontást jelentenek. Ha elvégzed a teljes tanfolyamot, 2000 szavas szókincsre tehetsz szert, így mindenképpen érdemes időt szánnod erre az alkalmazásra: rá fogsz jönni, 5 perc nyelvtanulás is többet ér, mintha mindig csak a megfelelő alkalmat várnád ahhoz, hogy belevágj egy drága kurzusba!

3.) Sportolj okosan! - Runtastic

mobil alkalmazasok amelyek megkonnyithetik a hetkoznapjaidat oraAz Androidon és iOS-en is elérhető Runtastic alkalmazás nem csak a sportrajongók, különösen a futók praktikus segítője, hanem azoké is, akik szeretnének valamilyen mozgásformát rendszeresíteni az életükben. Az app ingyenes, de egyes funkcióit csak előfizetéssel használhatod. A Runtastic-ben kiválaszthatod az éppen végzett mozgásformát (futás terepen vagy futópadon, biciklizés, aerobik, kondizás, crossfit és további kb. 40 aktivitás), beállíthatod az edzés típusát (alapedzés, valamilyen cél elérése, pl. távolságban, hosszban, előfizetőként kalóriában) és ezt követően indíthatod az edzésprogramot. A GPS alapú app futás közben követi az útvonaladat, méri a teljesítményedet, amelyet az edzés végén tekinthetsz meg, így monitorozhatod a tempódat is, de még a szintkülönbségekről is kapsz infókat. Ezen kívül Bluetooth kapcsolattal az alkalmazás összeköthető pulzusmérővel vagy okosórával is.

A Runtastic rendszerében ráadásul saját profilt alakíthatsz ki, csoportokat hozhatsz létre, megkeresheted barátaidat, szurkolhatsz nekik, miközben nyomon követed az edzéseiket (szó szerint, hiszen több “hajrá” gombot is beépítettek a tervezők, amire kattintva az éppen edző ismerősöd jelzést kap róla, hogy követed az aktivitását). Az alkalmazáson belül edzéstervet is vásárolhatsz profiktól, legyen szó (fél)maratonra készülésről vagy nyári alakformálásról és számos más hasznos funkciót is kipróbálhatsz. Ez az app tehát elsősorban a futók nagy kedvence lehet többek között olyan praktikus extrák okán is, mint például a sportcipőd beállítása (márkája, típusa, színe), ami után nyomon követhetővé válik, hogy mikor kell újat vásárolnod (általában 500 km után javasolt).

Ha akad egy kis időd a nyáron, próbáld ki bármelyik applikációt, hiszen kísérletezni sosem árt: mivel mindegyik ingyenes, nem kockáztatsz egy forintot sem! Tégy egy próbát és nyerj sok-sok hasznos tapasztalatot saját magadról! Oszd meg velünk és másokkal is! :-)

 

 

 Képek forrása:
- pixabay.com, pexels.com 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok