A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?
  Írta: Okos Anna, 2020. szeptember 18., 10:23
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?

  Ha személyi kölcsönre gondolunk, a leggyakrabban autóvásárlás vagy felújítás jut eszünkbe. Az elmúlt években igen népszerű lett kölcsönökből finanszírozni egy-egy költségesebb külföldi nyaralást. Természetesen ez sem az ördögtől való dolog, de a jelenlegi gazdasági környezetben érdemes inkább óvatosan bánni a kölcsönfelvételek céljaival. A továbbtanulás lehet olyan cél, amire a jelen körülmények között is érdemes lehet kölcsönt felvenni, de nem mindegy hogyan.

  Tovább...

Modern konyhát szeretnél? Ezekre figyelj a tervezéskor!

Írta: Okos Anna 2018. július 18., 15:52
Értékelés:
(2 szavazat)


Van, aki nyári szabadságát arra használja fel, hogy felhúzza a túrabakancsot, míg mások ilyenkor vetik bele magukat otthonuk szépítésébe, korszerűsítésébe. Ha Te is úgy érzed, ideje nekilátnod többek között a konyha modernizálásának, öltsd magadra a szuperhős jelmezedet, mert nagy feladatok várnak rád - de megéri!

Bejegyzésünkben azoknak igyekszünk segíteni, akik fejében egyszerre kavarognak a különböző konyhatrendek, a drága multifunkciós konyhai készülékek, valamint az álomkonyháról alkotott elképzelések - amelyek sajnos gyakran eltérnek a realitásoktól. Ne aggódj, nincs minden veszve akkor sem, ha nem tudsz milliókat szánni a felújításra! Kezdd el kicsiben és fejleszd apránként tovább a konyhádat vagy válassz olyan személyi kölcsönt, amely az igényeidre szabott anyagi lehetőségeket kínál!

Mielőtt belevágsz a költséges felújításba, gondold végig, hogy...

● Melyek azok a dolgok, amelyek nélkülözhetetlenek számodra a konyhában?
● Hány évre választod ezeket, azaz mikor várható újabb felújítás?
● Hogyan vegyítsd a trendeket és az időtálló stílust úgy, hogy évek múlva is elégedett legyél a végeredménnyel?

modern konyhat szeretnel ezekre figyelj a tervezeskor konya21. Mai trendek és színvilág vagy hagyományos konyha?

Mi jut eszedbe először, ha a konyhára gondolsz? Sokak számára a reklámokból ismert, makulátlanul fehér ragyogás. Tény és való, hogy a fehér árnyalat verhetetlen klasszikus ebben a helyiségben, de ha igazán modern konyhára vágysz, ideje beleásnod magad az új trendekbe is!

A trendi konyhákat az elmúlt években a minimalista és letisztult stílusjegyek határozták meg, a lakberendezők szerint azonban 2018 már sokkal inkább a kontrasztok éve: gyakoriak az élénk színek, a világos és sötét árnyalatok egyidejű használata (konyhabútorokon és akár falakon, burkolólapokon is), valamint a különleges textúrákkal való játék. Hódít a fa és a fém kombinálása, ahogyan mértékkel teret kap az enteriőr palettán a réz és az arany is. Te kipróbálnád ezt az irányvonalat?

 

2. Modern design és praktikus helykihasználás

Ha az összkép már körvonalazódik a fejedben, jó úton haladsz! Figyelj a következő pontokra is, hogy olyan dolgokra költsd a megtakarításaidat, amelyek hosszú távon szolgálnak téged! Ne feledd, most az otthonodba fektetsz be!

● Modern konyha? Ne zsúfold túl a teret!
Oszd fel jól a teret! Tartsd szem előtt, hogy a konyhai munka nagy része a főzőlap/tűzhely, a mosogató és a hűtőszekrény köré csoportosul, így ezek a pontok ne legyenek se túl távol, se túl közel egymáshoz képest! A szakemberek szerinti ideális távolság a zónák között 90 cm, és ha háromszöget rajzolnál, amely összeköti a három munkaállomást, a vonalak hosszának összege ne haladja meg a 6 métert!

● Csak az legyen elől, amit rendszeresen használsz!
Itt is igaz a közmondás, a kevesebb néha több! Ne pakold tele a konyhapultot, hiszen az a funkciója, hogy tudj rajta dolgozni! Érdemes olyan tárolási funkcióval ellátott bútorokat választanod, amelyek nem csak praktikusak, hanem kényelmesen hozzáférhetők és illenek a konyhád arculatához. Így biztosan lesz hová elhelyezned a legféltettebb konyhai kincseidet! :-)

● Alakíts ki nagy felületeket!
Manapság nagy divatnak örvend a konyhasziget kialakítás. Nem csak esztétikus és drágának, luxusnak tűnő megoldás, hanem rendkívül hasznos is - persze kis alapterületű konyhában nem érdemes kísérletezni vele. Ha teheted, ne hagyd ki, hiszen egy jól kialakított konyhasziget sokat tehet azért, hogy a konyhában tartózkodás ne száműzetés legyen, hanem jutalom: így alakul ki egy igazi családi közösségi helyszín! A konyhaszigetek mellett nagy divatja van a nyitott polcrendszereknek is, amelyek nagyon jól mutatnak, azonban meglehetősen problémásak, hiszen gyakran kell az ott elhelyezett tárgyakat takarítani, illetve ha azok nem egységesek, sajnos oda a nyitott polc elegáns varázsa.


3. Multifunkciós berendezés

A konyhában nem elég csak az esztétikumra ügyelned, hiszen mit sem ér mindez, ha nincsenek meg a megfelelő ár-érték arányú konyhagépek. Ezek egyike sem olcsó befektetés, de nem érdemes ilyen kulcsdarabokon spórolnod: képzeld el, mennyire ráfizetéses lehet egy alacsony árú, megbízhatatlan márkájú konyhagép, amelyet aztán folyamatosan szerviz költség terhel… Ma már akadnak olyan eszközök, amelyek duplán megérik: nem csak jó áron juthatsz hozzájuk, hanem sokáig veled maradnak és hosszú távon kiszolgálnak a helyiségben. Válassz megfontoltan az alábbi elektronikai eszközök közül, amelyek elengedhetetlenek egy modern konyhában:

modern konyhat szeretnel ezekre figyelj a tervezeskor konya1

● Jól pakolható mosogatógép
● Tágas kombinált hűtő-és fagyasztószekrény
● Kombinált és multifunkciós (többféle sütési típusú és fokozatú) sütő, tűzhellyel
● Mikrohullámú sütő
● Többfunkciós konyhai robotgép
● Kávéfőző

Mivel ezeknek a konyhai eszközöknek a beszerzése a költségek szempontjából megterhelő lehet, alaposan gondold át, mit engedhetsz meg magadnak! Haladj inkább apránként! Ne felejtsd, hogy hosszú távú beruházásként érdemes erre tekintened, így megéri a minőséget választanod az olcsósággal szemben; így valószínűleg elkerülheted, hogy váratlanul tönkremenjen az adott készülék, anyagi kárt okozva neked. Küszöböld ki ezt előre, és válassz a konyhai felújításhoz tervezhető,fix törlesztésű, szabad felhasználású személyi kölcsönt, amelyet a saját igényeidre szabhatsz! Válaszd az Oney ajánlatait, hogy ne terheld túl a pénztárcádat és előre tudj tervezni az anyagiakkal… és persze hogy minden egyes alkalommal komfortosan érezd magad az új álomkonyhádban!

 

 

 

Források :
http://kivulbelulboldogsag.hu/modern-konyha-2018-konyhai-trendek/
http://lakbermagazin.hu/praktikus-lakberendezesi-otletek/2370-modern-konyha-tervezese-es-kialakitasa-otletek-peldak-alaprajzok.html

Képek forrása:
- pixabay.com
- pexels.com 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok