A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • A vírusválság katasztrófa – de lehet mégis jó valamire?
  Írta: Okos Anna, 2020. május 22., 11:24
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  A vírusválság katasztrófa – de lehet mégis jó valamire?

  Lassan leszállóágba kerül a vírus okozta bonyodalom az életünkben, bár még koránt sincs vége. A COVID-19 néhány nap alatt állította meg a teljes világ forgását és kényszerítette emberek millióit a négy fal közé. Sok szomorú áldozattal a hátunk mögött fordulóponthoz értünk és le kell vonnunk a tanulságokat.

  Tudós emberek hada dolgozik rajta, hogy egy esetleges második hullám már felkészültebben érhesse a világot. Az egészségügyi kihívásokra való felkészülés mellett azonban fontos szólni a ránk kényszerített változásokról és hosszú távú hatásaikról is. Három példát hoztunk, döntsd el, mit gondolsz!

  Tovább...
  Címkék: életmód

Nincs széndioxid, van kiszállítás?

Írta: Okos Anna 2020. április 24., 15:36
Értékelés:
(0 szavazat)

Az internetes vásárlások számának növekedése egyértelműen megnövelte a kiszállítások számát. Éves szinten ez a növekedés 10-15% között mozog, aminek van egy komoly negatív hozadéka is: a széndioxid kibocsátás növekedése. Szerencsére a legnagyobb kiszállító cégek már most dolgoznak rajta, hogyan találjanak zöld alternatívát a logisztikai kihívások megválaszolására.

Alternatív szállítmányozás lehet az út a jövőbe

Az szállítmányozókat fokozatosan rákényszeríti a váltásra, hogy egyre több helyről tiltják ki a dízel üzemű járműveket Európában. Ha a kereskedelmi vállalatok ki akarják használni az egyre növekvő kiszállítói piacban rejlő lehetőségeket, akkor alternatív szállítási lehetőségek után kell nézniük. Ezek közül talán a legérdekesebb a drónok segítségével történő kiszállítás, amivel biztatónak bizonyultak a megkezdett kísérletek. Ugyanakkor a legtöbb belváros még nem áll készen az ilyen technológia széles körben történő alkalmazására. Ennek hiányában pedig más alternatív szállítóeszközökre van szükség a kiszállításhoz.

oney zero emission 1
Az elektromos teherautókból lesz az új standard

Európában már megjelentek a bíztató és követendő példák. A Geodis nevű cég például Párizs területén az utolsó kilométeres kiszállításnál már átállt az elektromos kisteherautókra. Ezek a járművek akár 150 kilométert is megtesznek egy töltéssel, és óriási mértékben csökkentik a széndioxid kibocsátást. A kifejezetten elektromos hajtású logisztikai járművek tervezésére és gyártására szakosodott Streetscooter nevű cég becslése alapján a jelenlegi 10,000 járművet számláló elektromos flotta eddig évente nagyjából 36,000 tonna széndioxid kibocsátását spórolta meg. Vannak azonban még ennél is zöldebb alternatív szállítási eszközök, amik hosszútávon bárhol megjelenhetnek.

Bringával a zöldebb jövőért

Csendes, gazdaságos, hatékony és tiszta – nem csoda, ha mindenki szereti a bicikliket, még az utakon közlekedők is. Egy leparkolt kiszállító bicikli még soha nem állította meg a forgalmat a belvárosban – szemben más kiszállító autókkal. Egy utánfutóval ellátott elektromos bicikli akár 100 kilogramm súlyú csomagot is tud mozgatni és gond nélkül eléri az egyre növekvő számú kizárólag gyalogosoknak fenntartott utcákat is a belváros szívében.

Városi futárszolgálatok már évek óta erősen támaszkodnak a biciklis flottára, mert a dugókban a biciklis futárok minden más járműnél hamarabb érik el a célt, így akár néhány percen belül célba tudnak juttatni küldeményeket.

 

 

 

 A biciklis kiszállítás olyan a sétáló utcákba is elér, ahová más módon nem lehetne eljutni.Ezek az érvek győzték meg az olyan is, mint a DHL, hogy , illetve az ilyen megoldásokkal dolgozó start-upok A a lesz könnyen elérhető városi helyszíneken való logisztikai pontok kialakításával.

Mit tanulunk mindebből?

A kiszállítás utolsó kilométere nem csupán a legdrágább, de a városi széndioxid szennyezés egyötödéért is felelős. Emellett a városközpontokban kialakuló forgalmi dugókhoz, késésekhez is jelentősen hozzájárul. Az elektromos hajtású teherautók és biciklik szerencsére hatékony választ tudnak adni mindezekre a problémákra. Már csak a megfelelő infrastruktúrát kell hozzá kiépíteni.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok