A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Egy napon busásan megtérül majd a hulladékgazdálkodás
  Írta: Okos Anna, 2020. október 22., 15:32
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Egy napon busásan megtérül majd a hulladékgazdálkodás

  A hulladék kezelése egyes társadalmaknak problémát jelent, míg máshol egy nem elhanyagolható bevételi forrást teremt. Így van ez Indiában is, ahol a hulladékgyűjtés és -válogatás emberek millióinak egyetlen megélhetését jelenti. Egy start-up azt tűzte ki céljául, hogy tisztességesebbé és hatékonyabbá tegye ezt a munkát.

  Tovább...

Nyaralás belföldön vagy külföldön?

Írta: Okos Anna 2019. július 19., 11:53
Értékelés:
(0 szavazat)

A nyár a pihenésé: érdemes legalább egy hetet a teljes feltöltődésre szánni, amennyiben pénztárcád engedi. Ha spórolnod kell, akkor is fontos, hogy egy-egy hétvégét a kikapcsolódásra fordíts. Na de vajon belföldön vagy külföldön? Összegyűjtöttünk néhány érvet mindkettő mellett, tarts velünk!

 “Nekem a Balaton a Riviéra” - ugye ismerős? Vajon te is azok közé tartozol, akik szívesebben választanak a nyaralás helyszínéül belföldi úti célt? Esetleg a “magyar tenger” mellett örömmel veszed célba a környező európai országok tengerpartjait, varázslatos szigeteit vagy akár egészen egzotikus tájakat fedeznél fel? 

Bárhogyan is legyen, a nyaralás nem csak a pénzről szól. Bár szinte mindenki számára fontos, hogy olcsón nyaralhasson, a hangsúly az élménygyűjtésen van és azon, hogy végre kiszakadhass a hétköznapi rutinból, akár csak egy hétvégére is. Ideje leporolni a bőröndödet, mert idén is rendkívüli élmények várnak rád: vajon ezúttal belföldön vagy külföldön? 

Nyaralj belföldön költséghatékonyan!

Látogassatok el pároddal közösen különleges helyszínekre is a nyaralás során! Találd meg a számodra ideális magyarországi úti célt, mert különleges élmények nem csak a tengerparton várhatnak rád. Soroljuk is a belföldi nyaralás előnyeit! 

Pénztárcakímélő

Ha magyarországi úti célt választasz, nagy valószínűség szerint jobban jössz ki anyagilag, mintha külföldre utaznál. Ez persze jelentős mértékben függ a választott országtól, az ott jellemző áraktól. Az egzotikus ázsiai térség árai például sok helyen rendkívül alacsonyak, azonban az utazás komolyan megterhelheti a családi kasszát. Érdemes előre felkészülni anyagilag és félretenni a szükséges összeget. Mérlegelj és készíts a nyaralás előtt költségvetést, hogy pontosan lásd, milyen költséghatárhoz kell tartanotok magatokat az utazás során. 

Időt spórolsz

A belföldi nyaralás további előnye, hogy viszonylag rövid utazással biztosan találsz olyan családbarát úti célt, amely megfelel az igényeknek. Ráadásul a nyelvismeret hiánya sem okozhat gondot, illetve akár a külföldre már vonakodva utazó nagyszülők is veletek tarthatnak. Ők is kikapcsolódhatnak, valamint segíthetnek lefoglalni a lurkókat, hogy egy kis közös időt is együtt tudjatok tölteni párotokkal.

Gyönyörű tájakat fedezhetsz fel

Hazánkban rengeteg gyönyörű hely van, amiről egyáltalán nem is tudunk. Magyarország ugyanis bővelkedik természetes és ember alkotta látnivalókban is, melyek talán nem kapnak olyan mértékű hírverést, mint egy ötcsillagos görögországi utazás, azonban páratlan szépségük elérhető közelségben van. Ha kíváncsi vagy 6 mesés magyar látványosságra, kattints ide

Nyaralj kedvezménnyel!

Ha most minden forintodat egy nagyobb terv megvalósítására teszed félre (például lakás- vagy autóvásárlásra), akkor leleményesnek kell lenned a nyaralás megtervezésekor. Ebben az esetben érdemes lehet itthon üdülni, hiszen Szép Kártya használatával rengeteget spórolhatsz. A hazai akciókról gyakran hamarabb  is értesülünk, mint egy külföldiről, így érdemes követni a kedvezményes utak, wellness hétvégék folyamatosan frissülő adatbázisát, mert akár tízezreket spórolhatunk egy-egy alkalmon.

 

Utazz külföldre és láss világot!

Természetesen a külföldre vágyóknak sem kell lemondaniuk elképzeléseikről, hiszen a gondosan félretett megtakarításoknak vagy a megfelelő pénzügyi segítségnek köszönhetően remek lehetőségek állnak az utazók előtt. Na de miért is érdemes külföldi úti célt választani? 

Élvezd a különleges tájak változatosságát! Fedezd fel a környéket!

Kilépés a komfortzónából

Egy külföldi úti cél mindig számos izgalmas kihívás elé állít. Mivel távolabbra utazol, mint belföldi nyaralás esetén, így általában több időt is töltesz ott; nem csak a nyelvtudásodat kell fejlesztened ehhez, hanem a szervezői készségeidet is, hiszen a látnivalók tengerében, teljesen idegen terepen kell eligazodnod. Ez biztosan kimozdít majd a hétköznapok szürkeségéből, ugyanis megannyi spontán helyzettel találkozol majd, amely során csiszolódik problémamegoldó készséged

Ismeretlen tájak 

Ugye milyen izgalmas, amikor először fedezel fel egy számodra ismeretlen vidéket? A táj különleges domborzata és építményei gyönyörködtetnek és feltöltik a benned rejlő utazót új élményekkel. Nagyon pozitív hatásról számolnak be azok, akik kiszakadva a komfortzónájukból, belevágnak egy ilyen utazásba. Garantált az életre szóló élmény! Ne feledd: "az utazás az egyetlen pénzen megvehető dolog, amely gazdagabbá tesz." 

Új kultúrák megismerése

Hallottál már a kultúrsokkról? Hivatalos nevén a kulturális sokk kifejezés azokra az érzésekre (aggodalom, meglepetés, tájékozódási zavar, bizonytalanság, zavarodottság) utal, amit az emberek olyankor élnek át, amikor egy teljesen különböző kulturális vagy társadalmi környezetben kell működniük (például egy idegen országban). Ez elsőre ijesztően hangzik, azonban ha pozitívan állsz a kérdéshez, rengeteget tanulhatsz ebből, valamint idővel asszimilálódhatsz (beolvadhatsz, alkalmazkodhatsz) és közelről tapasztalhatod meg, milyen is valójában a helyi lakosok élete. Ez rengeteg tapasztalatot és élményt tartogat a számodra, ne félj belevágni! 

Külföld is biztonságos!

Ha aggódsz, hogy biztonságos-e a választott régió, nézz utána az interneten illetve tájékozódj a releváns konzulátuson. A legtöbb utazási iroda maximálisan biztonságos utazást kínál, de akkor sem leszel veszélyben, ha magad szervezed az utat és betartod a biztonsági előírásokat: beadatod magadnak a védőoltásokat és sorolhatnánk. Ne feledd, hogy ha sikerül olcsón utaznod, a kint tartózkodás sem feltétlenül lesz sokkal drágább, mint Magyarországon, javasolt például bankkártyás fizetést választanod, mert sokszor jobban jársz, mintha készpénzzel, a helyi valutával fizetsz.   

Bárhogyan is dönts az idei nyaralásról, kellemes pihenést kívánunk Neked!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok