A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Nyaralni, vagy nem nyaralni, ez itt a kérdés

Írta: Okos Anna 2020. július 24., 09:16
Értékelés:
(0 szavazat)

Az idei év más, mint a többi, valami olyat hozott, amit még soha nem látott a világ. Sok olyan dolgot újra kell gondolnunk, amit korábban természetesnek vettünk.  Ilyen a nyaralás is. Hozunk néhány ötletet, ami segíthet valami kreatív, új dolgot kitalálni a nyári vakációra.

Nyaralásra szükség van. Sokan egész évben dolgoznak, és tartalékolják a szabadságukat – és pénzüket – arra, hogy nyáron, jó időben, végre kicsit relaxáljanak. Egy ideig lehet pihenés nélkül hajtani, de ha a telepeket nem töltjük újra, jön a kiégés és a teljes fizikai kimerültség. Ahhoz, hogy érzelmileg adni tudjunk, hogy hozzáadott értéket teremtsünk a mindennapi munkában, szükségünk van a megújulásra. Ezért annyira fontos, hogy még akkor is találjunk módot a nyaralásra, amikor a fél világ karanténban csücsül.

Otthon is lehet pihenni, de a lelkünket, elménket revitalizáló új élményekkel igazán akkor tudunk feltöltődni, ha kilépünk abból a körből, ahol egész évben mozgunk. Ez a máshol lét akkor is kihívást jelent és új élményt hoz, ha nem bozótvágó késsel járjuk az Amazonas dzsungelét, hanem csak egy tóparton napozunk és nézzük a szitakötőket.

A vírus miatt azonban a külföldi nyaralás vagy lehetetlen, vagy kéthetes karantént jelent hazatérés után. A tervezést nehézzé teszi az is, hogy a helyzet naponként változhat, így hiába lehet most még gond nélkül Horvátországba leruccanni, mire lefoglaljuk és indulni is tudunk, lehet, hogy teljesen lezárják a határokat. A belföldi mozgást várhatóan nem fogják korlátozni, így biztosabb a belföldi úticélokkal tervezni. Íme néhány ötlet, ami lehet kicsit más, mint a megszokott tengerparti egyhetes semmittevés.

Gyerekkorunk kedvence a sátorozás, ami pihentető választás a nyaralásra.

 

Gyerekkorunk kedvence a sátorozás

Idén elmaradnak a nagy, nyári zenei fesztiválok, de a kétszemélyes buli sátor máshol is bevethető. Pakold össze a holmidat és vedd a hátadra az országot. Akár vonattal mész, akár kocsival, vagy bringával, számtalan olyan eldugott helye van az országnak, ahol felütheted a sátorfádat. Magyarország nagy részén szabad vadkempingezni, de ha szeretnéd a folyóvíz és épített WC áldásait élvezni, akkor válassz a számtalan eldugott kis kemping közül. Garantáltan nem lesz tömeg és reggel madárcsicsergésre ébredve simulnak ki az idegszálaid rekord sebességgel.

 

Bicikli túra

Ha az aktívan pihenők táborát erősíted, akkor a biciklitúrát neked találták ki. Egyedül bringázni lehet belső utazás is, aminek során kidolgozod magadból az irodai intrikák nyomán bent ragadt tüskéket, de ha társaságban fogsz bele, igazi buli lesz emlékezetes, nagy hajtásokkal. Kapd elő a Google-t és tervezd meg az indulást akár egy napos csillagtúra jelleggel valahonnan, akár körtúraként.

 

Bringával egyedül túrázni lehet belső utazás, de csapatban igazi bulit csinálhatsz belőle. Jóga tábor

A jóga tábor igazi testi-lelki kikapcsolódás a munkában megfáradt embernek. Nem kell hozzá hosszú szakállas, szikár jóginak lenned, aki úgy csomózza össze a lábait lótuszülésben, hogy még nézni is fáj. Sok jóga tábor indul kezdőknek is, ahol a légzéstechnikáktól kezdve relaxációs gyakorlatokig rengeteg hasznos eszközt megtanulhatsz, hogy az év közbeni stressz ne kezdje ki az idegeidet. Emellett pedig fizikailag is átmozgat, megnyitja az energiák áramlását a testedben, hogy felfrissülve térj vissza a mindennapokba.

 

Egynapos kirándulások – kicsit másképp

Gyerekes családoknak szuper kaland lehet egy hétig minden nap máshová kirándulni. Nem unják el a srácok a helyet, ha valami nem tetszik, csinálhattok mást, nincs lekötve a hét. Rugalmasan újra lehet kalkulálni és rengeteg élményt bele lehet csomagolni rövid időbe is.

Tervezzetek előre, váltogasságok, hogy autóval, vonattal vagy bringával mentek! Találjatok ki valami nagyon más jellegű élményt minden napra. Kezdésnek lehet egy gyalogtúra a hegyekben, aztán egy izgalmas kaland a filmparkban. Megint másik nap történelemidézés az egri várban. Aztán csobbanás a Tisza tóban. Hogy még kalandosabb legyen a hét, tervezzétek meg előre a helyeket, aztán dobjátok egy nagy kalapba és mindig csak este sorsoljátok ki, hogy merre indultok reggel. A gyerekek imádni fogják a játékosságot és a változatosságot, és hét végére teli lesztek élményekkel.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok