A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Okos ingatlanok, értéknövelő okos eszközökkel

Írta: Okos Anna 2018. május 02., 10:31
Értékelés:
(2 szavazat)

 

Okostelefon, okosóra, okos eszközök… A nemzetközi tendenciák egyre inkább arra mutatnak rá, hogy a jövő az “okos” dolgoké. Miért ne lehetne okos akár a te otthonod is? Tarts velünk és ismerd meg közelebbről az okos házakat, amelyek valóban okos befektetések a jövőbe!

Talán az első dolog, ami eszedbe jut ezekről az okos otthonokról, hogy mennyire drágák. Tény és való, hogy felépítésük és felszerelésük a megfelelő okos eszközökkel jóval túlmutat egy hagyományos családi ház alapköltségein, azonban érdemes elgondolkodnod azon, hogy belevágj-e. Nem csak azért, mert biztonságos, kényelmes, ultramodern és hosszú távon költéghatékony a működése, ráadásul számos környezetbarát megoldást vonultat fel, hanem azért is mert értékálló anyagi befektetésként tekinthetsz rá.


okos ingatlanok erteknovelo okos eszkozokkel telefon 420x280Mi is az az okos otthon? - A jövő költséghatékony házai

Az okosotthon olyan technikai megoldások együttese, olyan komplex számítógépes rendszer, amely összehangolja a házban lévő különböző rendszerek és alrendszerek (gépészet, villamosság, biztonsági rendszer, villamos berendezések) működését, központi irányítást hozva létre.
A technikai megoldások elektronikán, építészeti megoldásokon, automatizáción, informatikán, távközlésen alapulnak, amelyeknek segítségével távolról is irányíthatóvá válik a ház: az interneten keresztül szabályozható a biztonsági rendszer, a hűtő- és fűtőrendszer, a garázsajtó, az ablakredőny, a különböző háztartási gépek és sorolhatnánk. Ezt az összekapcsolódott működést speciális szenzorok, azaz érzékelők teszik lehetővé, melyet “dolgok internetének” (Internet of Things, röviden IoT) neveznek. Célja a költségkímélő, hatékony és környezetbarát működés elérése.


Miért válassz okosotthont? - Befektetés és biztonság

Ugyan nem olcsó megoldás, de otthont vélhetően hosszú távra választasz. Ha te is befektetésként tekintesz a házadra, megéri matekozni a számokkal és szükség esetén akár ideális feltételű személyi kölcsönt is felvenni az építkezéshez, átalakításhoz. Ne hagyd figyelmen kívül azt a fontos tényt, hogy az okosotthon okos berendezései határozottan értéknövelő hatást gyakorolnak az ingatlan összértékére! Így ha bármikor továbbadnál rajta, anyagilag előnyös feltételekkel teheted meg.

Hogy melyek ezek az okos berendezések? Többek között a következők:

okos ingatlanok erteknovelo okos eszkozokkel grafika 420x280

  • Központilag irányított, okos fűtésrendszer és klíma, amelyet távolról is szabályozhatsz igényeid szerint. Még a megfelelő páratartalmat is beállíthatod! 
  • Vezérelhető, a környezethez igazodó világítástechnika, mely a komfortérzeteden túl a környezet védelmét is szolgálja, ráadásul a LED világítás kíméli a pénztárcádat is.
  • Okos füstérzékelők, amelyek nem csak az értékeidet, hanem az életedet is megmenthetik, ha baj van.
  • Intelligens zárak, amelyek jelzik, ha elfelejtetted bezárni az ajtót.
  • Központilag irányított behatolásjelző rendszer, a maximális biztonságért.
  • Intelligens kamera rendszer, amelynek köszönhetően a világon bárhol (ahol van internetkapcsolat) utánajárhatsz, hogy mi a helyzet otthon éppen. Természetesen a felvételek rögzítésre is kerülnek, így később is visszanézheted.
  • Központilag működtetett öntözőrendszer, amellyel növényeid akkor jutnak vízhez, amikor csak szükségük van rá.
  • Egy okos házban intelligens a garázskapu is. Akár a telefonodról is nyithatod vagy zárhatod. A rendszer azt is jelzi neked, ha nem záródott be megfelelően.

 

Az okos eszközök kínálata egyre inkább gyarapszik, hogy még nagyobb komfortot kínáljon lakóinak, illetve még több pénzt spóroljon nekik. A szinte láthatatlan, mégis extra hatékony megoldások úgy teszik kényelmessé a házat, hogy a lakók nyugalma zavartalan maradjon, az energia költségeik viszont jóval az átlag alá csökkenjenek. Nincs több nyitva felejtett ablak, felkapcsolva hagyott fűtés vagy világítás: egy okos otthonnal akár te is megtapasztalhatod, hogy milyen, amikor a házad dolgozik érted, és nem fordítva!

 

 

Forrás: www.pixabay.com, www.pexels.com, www.intelligensotthon.hu

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok