A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?
  Írta: Okos Anna, 2020. szeptember 18., 10:23
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Érdemes-e személyi kölcsönből tanulni?

  Ha személyi kölcsönre gondolunk, a leggyakrabban autóvásárlás vagy felújítás jut eszünkbe. Az elmúlt években igen népszerű lett kölcsönökből finanszírozni egy-egy költségesebb külföldi nyaralást. Természetesen ez sem az ördögtől való dolog, de a jelenlegi gazdasági környezetben érdemes inkább óvatosan bánni a kölcsönfelvételek céljaival. A továbbtanulás lehet olyan cél, amire a jelen körülmények között is érdemes lehet kölcsönt felvenni, de nem mindegy hogyan.

  Tovább...

Télből a nyárba? - 3 egzotikus úti cél

Írta: Okos Anna 2019. február 20., 14:03
Értékelés:
(0 szavazat)

Meguntad a téli zimankót és szüneteltetnéd az európai telet pár hétre? Válassz egzotikus úti célt és töltődj fel már télen nyári élményekkel! Miért is ne duplázhatnád idén a nyarat? Összefoglaltuk, hogyan vágj bele és merre vedd az irányt. Porold le a bőröndödet!

Fedezd fel a világ legszebb egzotikus úti céljait, amelyek az utazók kedvencei. Egyes számítások szerint nyáron akár két hetet is szánunk az utazásra, míg télen mindössze egy héttel jutalmazzuk magunkat átlagosan. Ez azonban nem törvényszerűség: az anyagi lehetőségeidtől és munkádtól függően te alakíthatod magadnak az időbeosztást, ezért ha úgy érzed, télen van szükséged hosszabb feltöltődésre, ne gördíts akadályt a pihenés elé. Nyáron nekünk úgyis a Balaton a Riviéra… :-)

Ha a hideg évszakokban leghőbb vágyad az, hogy feljebb kússzon a hőmérő higanyszála, akkor nagy valószínűség szerint egzotikus úti célt kell választanod. A turizmusban dolgozók szerint ilyenkor érdemes hosszabb időre tervezned az utazást, hiszen kevésbé terheli meg a pénztárcádat a repjegy ára, mely általában a költségek legnagyobb részét teszi ki. Akkor is gazdaságosabban jössz ki a kiadásokat illetően, ha módodban áll előre tervezni és akár egy évvel a dátum előtt elintézni a szállást és a lehető leghamarabb lefoglalni a repülőjegyet.

Ha az előre tervezés nem a te asztalod, akkor számolnod kell azzal, hogy nem tudsz majd minden fillért félrerakni, így várhatóan több lesz majd az útiköltség. Ilyen esetben megfontolandó egy megbízható, végig fix törlesztésű, szabad felhasználású személyi kölcsön igénybevétele, melyet rugalmasan alakíthatsz a pénzügyi terveidhez, tehát személyre szabható a hitelösszeg és a futamidő is. Ne hagyd, hogy a pénzügyeid álljanak az álmaid útjába, hiszen az utazás az egyetlen dolog, amely pénzen megvehető, mégis gazdagabbá tesz!

A legnépszerűbb egzotikus úti célok - Hová vedd az irányt?

Bárhová is indulj, ha szerepel benne az “egzotikus” szó, több dologban biztos lehetsz:

 • Fel kell készülnöd hosszabb repülőútra
 • Nem ajánlott biztosítás nélkül elindulnod
 • Okosan kell telepakolni a bőröndödet
 • Jól kell kezelned a kulturális sokkot

Ha meleg tengerre és forró napsütésre vágysz a téli hónapokban, több lehetőség áll a rendelkezésedre: megszervezheted az utazást saját magad vagy akár utazási iroda segítségével is. Ha nem vagy gyakorlott utazó, Európán kívüli utazás során lehet, hogy biztonsági hálót jelenthet számodra egy csoportos út, a szervezett keretek, amelyeket az utazási irodák kínálnak. Ha kalandor vagy és kifejezetten próbára szeretnéd tenni magadat, informálódj a desztinációról, készülj fel tudatosan, szerezd meg a szükséges oltásokat és vágj bele! Egyesek szerint a téli időszakban a legnépszerűbb egzotikus úti célok között szerepel Thaiföld, a Kanári-szigetek, Bali, a Dominikai Köztársaság, valamint Egyiptom is. Nagy valószínűséggel ezekkel a helyszínekkel már te is szemeztél, ezért már tudod, hogy melyik felel meg leginkább a pénztárcádnak, illetve talán kikalkuláltad, hány óra repülés alatt közelítheted meg. Ez alapján számolhatsz az időbeosztásoddal, a vakáció időtartamával is (tudjuk, az idő pénz). Nézzük meg őket közelebbről!

1. Thaiföld

A délkelet-ázsiai Thaiföld sokak kedvelt üdülési célpontja. Egzotikus kultúrája, trópusi környezete és fehér homokos tengerpartjai exkluzív kikapcsolódást garantálnak, ráadásul mindezt meglepően jó áron. Nem véletlen, hogy a digitális nomádok, Ha az örök nyárba utaznál, számos elképesztő egzotikus sziget várja, hogy felfedezd a szépségeit.távmunkában dolgozók is nagy számban képviseltetik magukat Thaiföldön. A magyar árakhoz képest olcsó árfekvés megmutatkozik a szállások, az étkezés és a legtöbb szolgáltatás, program esetében is. Az utazás legdrágább kiadása maga a repülőjegy, de érdemes rászánni az adott összeget és felderíteni a térséget. Csak annyit mondunk: Phuket. És Ko Samui.

2. Kanári-szigetek

A méltán népszerű Kanári-szigetek Spanyolország autonóm közössége, mely azonban közelebb fekszik Afrikához, mint a kontinentális Európához. Nem csoda, hogy rengeteg turista látogat el a vulkanikus kőzetből álló szigetekre, hiszen az időjárás rendkívül kellemes, gyönyörű és izgalmas a természet (a szigetcsoportnak négy nemzeti parkja is van), ráadásul fapadossal könnyen és viszonylag olcsón megközelíthető bármelyik sziget (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Gomera, El Hierro). Ezen kívül pedig a kint tartózkodás költségei sem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába, így akár ideális úti célként merülhet fel a családos utazás tervei között is.

3. Bali

Az utóbbi évek legkedveltebb egzotikus helyszínei között biztosan dobogós Bali, Indonézia legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, mely híres a művészetekről (legyen szó táncról, zenéről, szobrászatról, festészetről) és természeti kincseiről, utánozhatatlan atmoszférájáról. Bali az indonéz szigetvilág ékszerdoboza; apró mérete ellenére Jáva és Borneó mellett a leghíresebb sziget. Tiszta, biztonságos és számtalan látnivalót tartogat: strandjai és korallzátonyai pompásak, míg a sziget belseje káprázatos vulkánokat tartogat, illetve megannyi vallási szentélyt. Látogass el Ubudba, Amed halászfaluba és ha teheted, tekintsd meg a Gili-szigeteket!

 

 

Jó utat és felejthetetlen élményeket kívánunk!

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok