A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

 • Idén már online vásárolunk?
  Írta: Okos Anna, 2021. január 08., 13:31
  Értékelés:
  (0 szavazat)
  Idén már online vásárolunk?

  Mindegy, hogy vásárló vagy, esetleg kiskereskedő, óriási változásokat hozhat az életedben az online kereskedelem vírus miatti felfutása – legalábbis ezt vártuk. Megnéztük, hogy mégis mennyire óriási felfutást mutat a statisztika.

  Tovább...

Télen is a szabadban - outdoor sportok gazdaságosan

Írta: Okos Anna 2019. november 22., 09:59
Értékelés:
(0 szavazat)

Nem sokan néznek örömmel és várakozással a hosszú, sötét tél elé. Ezek közé a kevesek közé tartoznak a gyerekek, akik alig várják a karácsonyt, és a téli sportok szerelmesei. Legyél Te is ez utóbbi társaság tagja, és próbáld ki a kinti testmozgási lehetőségeket!

Egészséges, immunrendszer erősítő hatású és örömforrás - ezért érdemes űzni bármilyen outdoor sportot télen éppúgy, mint nyáron. A hideg és sötét hónapokban biztosan feldob minket, ha minél többet vagyunk a szabadban. Nem véletlenül imádják a téli sportokat a skandinávok, és játszanak kint az izlandi iskolások az udvaron mínusz tizenöt fokban is. Nekünk persze kicsit más a hőérzetünk, de érdemes megpróbálkozni az outdoor műfajjal. A lehetőségek igen változatosak, mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Megfelelő minőségű holmik nélkül nem megy a síelésVastag pénztárcával - snowboard és síelés

Az adrenalinfokozó sportok biztosan feledhetetlenné teszik a telet. Ám ezek igényelnek némi felkészülést, és rájuk kell költeni egy bizonyos összeget. Ha beírjuk az internetes keresőbe, hogy ‘snowboard’ és ‘olcsó’, nem sok találatot kapunk. A technikai sportoknál - hasonlóan például a szörfhöz, vagy a kitesurfhoz - elkerülhetetlen az alapfelszerelés beszerzése. A snowboardhoz például kell deszka, cipő, kötés, és még egypár kiegészítő. Emellett komolyan fel is kell öltöznünk ahhoz, hogy több órát kinn töltsünk a hegyen. Amikor gyakran beleesünk a hóba, akkor derül ki, egyáltalán nem mindegy, van-e rajtunk például megfelelően vízzáró kesztyű. Takarékoskodhatunk e téren úgy, ha nem a legmenőbb márkákból választunk, ahol például maga az aláöltöző nadrág 18-20 ezer forint. Így nem lesz rajtunk jónevű logó, Kicsik a jégen de ugyanúgy élvezhetjük a siklást vagy éppen ugrást. A legjobban akkor járunk, ha béreljük a felszerelést, lehetőleg nem egy külföldi sícentrumban, hanem még itthon. Emellett vásárolhatunk használt holmit is, de ehhez nem árt a szakértelem. Ha beruháznánk egy új alapfelszerelésbe, akkor áruhitellel is könnyedén megoldhatjuk ezt a kérdést. Így majd később törlesztjük a szükséges darabok árát. Ne vegyük félvállról a felkészülést: érdemes előzetesen egy kicsit megtanulni síelni, hódeszkázni, ezzel jobb élmény lesz maga a sportolás, és megelőzzük a - nem ritka - sérüléseket. Az íróasztal mellől felállva ne induljunk el a hegyekbe, mert igen intenzív, esetenként extrém nehézségű sportokról van szó.

Városi téli sportok

Nem tudunk, vagy nem szeretnénk egy síhétvégére elutazni? Korcsolyázni vagy szánkózni szinte mindenhol lehet az országban. Akár felnőttek is megtanulhatnak a nulláról még korcsolyázni is, és a közösségi Balaton-Átcsúszásnál menőbb programot elképzelni sem lehet 2019 telére. A szánkózás a legkisebbeknek is élvezhető. Ha baba van a családban, az sem ‘akadály’, őt is felültethetjük egy kisszánkóra. Ha beszererzünk egy síruhát kicsiknek és nagyoknak, és van nálunk meleg tea, akár reggeltől estig elvagyunk a hóban igen költséghatékonyan. Amennyiben komolyan gondoljuk ezt a programot, nem érdemes a legolcsóbb, talp nélküli, talajon futó szánkó változatot beszerezni, mert felszóródik ránk menet közben a jeges hó. Lehet ezt a sportot komolyabban is űzni: ha valaki ódzkodik a síeléstől, az is kipróbálhatja a hosszú, kanyargós hegyi szánkó- és bobpályákat, például az Alpesekben. Idehaza Zebegényben, Visegrádon, Mátraszentistvánon, de akár Pécsett, Kőszegen is szánkózhatunk kijelölt pályán.

Az igazán bátraknak - téli extremitások

Ha szeretjük az új dolgokat kipróbálni, még sok más sportot is űzhetünk télen. Ausztriában például divatos a snowbike, a hóbicikli. Az airboard a snowboard egy új ága, speciális légpárnás deszkával űzhető, szintén nyugati szomszédunkban alakítottak ki ehhez pályákat. A snowtubingot bizonyára sokan ismerik, itt nagy gumikon siklunk le a hóban. És végül, de nem utolsósorban: a jégmászás csákánnyal remek lehetőség a falmászóknak, hogy bebizonyítsák rátermettségüket - egy befagyott vízesésen. Hidegtűrő képesség, megfelelő technika és pár plusz felszerelés szükséges ehhez. Kellően veszélyes, nem véletlenül nem ajánlott egyedül kipróbálni.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
További információkért kattintson ide: https://www.oney.hu/jogi-tudnivalok