A fizetési moratóriummal és elérhető ajánlatainkkal kapcsolatban minden kapcsolódó, friss információt ezen az oldalon ér el: www.oney.hu/koronavirus

ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Vállalkozó vagy? Te is segíthetsz!

Írta: Okos Anna 2021. május 14., 11:04
Értékelés:
(0 szavazat)

Még soha nem volt ekkora szükség rá, hogy segítséget nyújtsunk egymásnak. Megmutatjuk, hogyan támogathatod a közösséget és a munkavállalóidat apró, de rendkívül sokat érő lépésekkel.

A COVID felforgatta a kis cégek életét (is), és joggal mondhatnánk, hogy a vállalkozásoknak most kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy a vállalati társadalmi felelősségvállalással foglalkozzanak. A valóság azonban az, hogy még soha nem volt akkoraA post COVID világban a segítség minden formája életmentő, legyen az anyagi vagy természetbeni. szükség rá, hogy egymásnak segítséget nyújtsunk, mint most, és ez igaz a kisvállalatokra is.

Post COVID világ

A foglalkoztatási adatok szerint idén márciusban 104 ezer fővel volt kevesebb a foglalkoztatottak száma, mint a válság kirobbanásakor. A helyzet ugyan lassan javul, de még sok idő kell hozzá, hogy helyreálljon. A vírus miatt elhunyt több, mint 28 ezer ember is sok családot hagyott nehéz anyagi helyzetben. Ebben a világban minden segítség életet menthet, legyen az egy megértő, rugalmas munkahely, vagy bármiféle formában érkező támogatás.

A láthatatlan CSR

A legtöbbször látványos akciókra, többszáz fős szemétszedésre, vagy játszótér építésre gondolunk a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) kapcsán, pedig számtalan láthatatlan CSR is létezik, amivel sok cég már él, de nem is tudja. Ők már értik, hogy a világ és a működésük fenntarthatóvá tétele már nem luxus, hanem kötelező választás úgy az emberek, mint a környezetünk felé. Íme néhány egyszerű példa, amivel kisvállalkozóként is részt vehetsz az élet fenntarthatóbbá tételében és bekapcsolódhatsz a CSR folyamatokba nagy pénzügyi vállalások nélkül.

A munkavállalói jóllétről való gondoskodás kifizetődő, mert a dolgozók produktivitása is javul.Közösségek támogatása

Lehet ez egy egyszerű ruhaadomány gyűjtés, amit egy kocsiba pakolva eljuttattok az anyaotthonba, vagy egy szervezett véradás, ahol fél nap szabadnappal jutalmazod a munkavállalók részvételét. Apró, közösségek felé irányuló tevékenységekkel már sokat tettél más emberek életének jobbítása felé. Mindez pénzbe nem kerül, csak egy kis odafigyelésbe és néhány óra szervezésbe.

Munkavállalókról történő gondoskodás

A munkavállalók jóllétéről való gondoskodás apró dolgokban is meg tud nyilvánulni. Lehet egy pingpong asztal az udvaron, lehet heti egyszer gyümölcsnap az irodában, vagy némi plusz rugalmasság a munkaidő tekintetében. Számtalan módja van, hogy minimális befektetéssel hozzájárulj a munkavállalóid jó közérzetéhez. Mindez nem luxus, hanem számodra is jövedelmező. Az Oxfordi Egyetem 2019-es tanulmánya szerint a boldog dolgozók 13%-kal produktívabbak.

Környezettudatos működés

A gazdaság energiafelhasználásának 40%-át az irodák üzemeltetése teszi ki. Ha a munkavállalóid nagy részét az Y és Z generáció teszi ki, akkor már a munkahelyi közösségben érezhető a környezettudatosság iránti elkötelezettség, és ehhez a céged is hozzá tud járulni. Az újrahasznosított papír, az elektronikus számlák, a csökkentett klíma használat vagy a szelektív hulladékgyűjtés mind költséghatékony és környezettudatos váltások és nem anyagi vállalás.

A vállalati társadalmi felelősségvállalás sok apró dologból áll össze, amiben részt vehet bármilyen vállalkozás mérettől függetlenül. Bármikor elkezdheted, de minél hamarabb teszed, annál gyorsabban fordul termőre.