Tájékoztatjuk, hogy az ONEY Magyarország Zrt. 2023.09.01-jétől üzleti tevékenységét megszünteti.

Az alábbi elérhetőségeken tud velünk kapcsolatba lépni:

Telefonos elérhetőség: 06-1-776-7045

Email cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefonos ügyfélszolgálatunk az alábbi nyitvatartási időben érhető el:

Hétfő: 10:00 – 12:00
Kedd: 10:00 – 12:00
Szerda: 10:00 – 12:00
Csütörtök: 10:00 – 12:00
Péntek 10:00 – 12:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy élő hitelkártya, személyi kölcsön vagy áruhitel szerződéssel kapcsolatban a Magyar Cetelem Zrt. ügyfélszolgálata tud segítséget nyújtani a 06-1-458-6070-es telefonszámon, vagy a https://cetelem.hu/cetelem/kapcsolat oldalon keresztül.

Követeléskezeléssel kapcsolatos kérdése esetén kérjük, hogy forduljon az illetékes követeléskezelő partnerünkhöz az alábbi elérhetőségeken:

MKK Zrt.: +36 1 346 3760

Intrum Zrt.: +36 1 459 9496,

EOS Zrt.: +36 1 885 0100,

phonemailmap

Üdvözlünk az ONEY Magyarországnál!
Slide Background

Az ONEY háttere

Az ONEY-hoz csatlakozni együtt jár egy olyan kalanddal, amely a választás lehetőségét adja mind ügyfelei, mind munkavállalói kezébe. Európa-szerte jelenlévő, Magyarországon 2004 óta elkötelezett munkavállalókból álló csapat kínál széleskörű pénzügyi megoldásokat emberek ezreinek.

Az alapítás óta eltelt időszak alatt folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, hogy a változó igények szerint mindig újszerű, innovatív megoldásokkal könnyítse meg ügyfelei és partnerei életét. Kínálatában megtalálható a fogyasztási hiteltermékek és biztosítások széles skálája: áruhitelek, személyi kölcsönök, hitelkártya és a biztosítások.

Ami fontos számunkra

Munkatársaink

Cégünk stratégiai célkitűzése, hogy támogassuk munkatársainkat szakmai fejlődésükben, és egy olyan munkahelyet teremtsünk, ahol mind a fizikai, mind a mentális jóllét biztosított legyen.

Fontosnak tartjuk az együttműködés minőségét, a tiszteletet, az egymás véleményére való nyitottságot.

Az Oneynál fontos nekünk, hogy támogassuk munkatársainkat személyes és szakmai fejlődésükben.
Az Oney számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás és a környezet védelme.

Társadalmi felelősségvállalás

Az ONEY számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás és a környezet védelme. A jelenlegi stratégia meghatározó részét képezi, hogy a vállalat egyre inkább a fenntarthatóság jegyében működjön, beleértve a munkatársak és az üzleti partnerek hozzájárulását.

2019 óta minden évben kiszámításra kerül cégünk karbonlábnyoma, és arra törekszünk, hogy ez az érték a jövőben egyre csökkenjen. Meghatároztuk cégünk 4 társadalmi kötelezettségvállalását:

  • Lehetővé tenni mindenki számára a „jobb fogyasztást”
  • Csökkentsük karbonlábnyomunkat
  • Digitális átalakulásunkat az emberi kapcsolatok erősségévé tenni
  • Lehetővé tenni az alkalmazottak számára, hogy szakmai útjuk érdekében és a     fenntartható társadalom érdekében cselekedjenek

Legyél te is egy olyan csapat része, amely számára a környezettudatos, fenntartható életmódra való törekvés a hétköznapok szintjén is megjelenik!

Milyen nálunk dolgozni?

Hogyan integráljuk az új munkatársakat? 

Cégünk számára rendkívül fontos az új kollégák hatékony integrálása. Új Onboarding programunk segítségével igyekszünk megadni minden olyan segítséget az új belépőknek, ami az első hónapokban szükséges és könnyű beilleszkedést eredményez, szakmai és HR mentorokat biztosítunk, akikhez bátran fordulhatnak kérdés esetén, valamint az Oney e-learning platformja is segíti az új kollégáinkat.

Hogyan támogatjuk a szakmai és személyes fejlődést?  

Vállalatunk egyik fontos célkitűzése, hogy megadjuk a fejlődés lehetőségét munkatársaink számára, hogy mind szakmailag, mind emberileg többé és jobbá váljanak. Az Oney Campus e-learning platform folyamatos képzési lehetőséget biztosít a munkatársak részére, ezt különböző szakmai és soft skill tréningekkel igyekszünk színesíteni.

Hogyan dolgozunk együtt?

A mindennapjaink fontos része a közös projektekben, a csapatmunkában történő együttműködés. Vállalatunk számára fontos a társadalmi felelősségvállalás és a környezet védelme, ezt erősítve folyamataink nagy részét igyekszünk digitalizálni és ennek megfelelően fejleszteni.

Milyen béren kívüli juttatásokat nyújtunk?

A munkabér mellett különböző juttatásokat nyújtunk kollégáink részére. Cafeteria, élet-, baleset- és egészségbiztosítás, valamint prémium egészíti ki a havi alapbért. Központi kollégáink esetében a rugalmas munkavégzés és a home office lehetőség is adott, erősítve ezzel a munka és magánélet közötti egyensúlyt.  

Hogyan kezeljük a változásokat?

A változás az életünk természetes része, annak kezelése azonban komoly feladat, amelyben szeretnénk segíteni munkatársainkat. Transzparens kommunikációs csatornákat alakítottunk ki, ahol a kollégák értesülnek a céget érintő változásokról, célokról, új folyamatokról. Ezt kiegészítve önkéntes kollégák csoportja támogatja a változások átláthatóságát és azok implementálását a szervezet életébe.

Jelenlegi nyitott pozícióink