ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Tájékoztatás
a fizetési
moratóriumról

A kormány a vállalatok és a lakosság esetében is több intézkedést hozott a koronavírus járvány miatt.

A kormány a vállalatok és a lakosság esetében is több intézkedést hozott a koronavírus járvány miatt.

Az ONEY Magyarország Zrt. felelős pénzügyi szolgáltatóként elsődleges céljának tartja a nehéz helyzetbe került háztartások számára megadni minden lehetséges támogatást.

Tájékoztatjuk, hogy a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbításáról szóló 2020. évi CVII. törvényt módosító  637/2020. (XII. 22.) Kormányrendelet 2021. június 10. napja óta hatályos verziója értelmében 2021. szeptember 30. napjáig valamennyi adós igénybe veheti.

A kölcsönszerződéseire vonatkozóan Ön továbbra is élhet a hiteltörlesztési moratóriumban való részvétel lehetőségével, így Társaságunknál nyilvántartott hiteleire fizetési haladékot biztosítunk. A meghosszabbított hiteltörlesztési moratórium hatálya továbbra is a 2020. március 18. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre terjed ki.

Élt már a hiteltörlesztési moratóriummal?

Amennyiben 2020. decemberében élt a hiteltörlesztési moratórium lehetőségével és úgy dönt, hogy a továbbiakban is igénybe szeretné venni a moratóriumot, nincs további teendője, nem szükséges igazolást beküldenie vagy egyéb módon jeleznie szándékát.

Ha még nem vette igénybe a moratóriumot

Amennyiben 2020. decemberében nem élt a hiteltörlesztési moratóriummal, de 2021. januártól igénybe kívánja azt venni, jelezze azt Ügyfélszolgálatunkon vagy töltse ki az alábbi Nyilatkozatot a vonatkozó szándéka megjelölésével.

Nyilatkozatát az azt követően esedékes törlesztőrészletek esetében tudjuk figyelembe venni.

Mi történik, ha nem törleszti tovább meglévő hitelét?

A fizetési moratórium ideje alatt felhalmozódott kamatot és díjat később meg kell fizetnie*

Fennálló hiteltartozásának összege nem csökken és akár több hónappal is kitolódhat hitelének lejárati ideje

A moratórium időtartama alatt meg nem fizetett tőkét, kamatot és díjakat a moratórium lejártát követően kell megfizetni, a hitel törlesztőrészlete azonban a moratóriumot követően sem emelkedhet, így várhatóan a személyi kölcsön és az áruhitel futamideje meg fog meghosszabbodni. A futamidő hosszabbodás időtartama függ attól, hogy hány havi törlesztőrészlet nem került befizetésre a moratórium alatt, valamint, hogy mekkora a hitel eredeti törlesztőrészlete.
A hitelkártya esetében a fizetési moratórium időszaka alatt felhalmozódott halasztott kamat- és díj összegét a moratóriumot követően havonta, egyenlő részletekben kell majd megfizetni.
Javasoljuk, hogy saját élethelyzete és lehetőségei alapján felelősen mérlegelje, hogy folytatja a törlesztőrészletek megfizetését.

 

Honnan fog értesülni, hogy mennyi extra díjat és futamidőt jelentett a moratórium?

Az ONEY előzőekben postázta Önnek a részletes tájékoztatás arról, hogy a 2020.03.19-2020.12.31 közötti időszakot illetően a felszámított és meg nem fizetett törlesztőrészletek és kamatok következtében a hitelének futamideje hogyan kerül meghosszabbításra. A 2021. június 10. napja óta hatlyos jogszabályokról, valamint a részletes tájékoztatáról szóló levelet a későbbiekben küljük meg Önnek. Ezen levelünk kiküldéséig Ügyfélszolgálatunk sem fog tudni részletes információval szolgálni.

 

Miért érdemes tovább folytatnia hitele törlesztését?

folyamatosan csökken a fennálló tartozása

futamideje nem kerül meghosszabbításra

bármikor megváltoztathatja döntését és élhet a fizetési haladékkal

törlesztőrészletének befizetése esetén, Ön ráutaló magatartással kifejezi a szerződés teljesítését további jognyilatkozat nélkül is***

Hogyan tudja folytatni hitelének törlesztését?

 

Csoportos befizetési mód esetén:

Ha a hiteltörlesztési moratórium alatt korábban már hozzájárult a csoportos beszedések terheléséhez, akkor bankunk 2021. januártól automatikusan folytatja a hitel törlesztőrészletének beszedését, Önnek nincs teendője.

Amennyiben szeretné a moratórium miatt korábban leállított csoportos beszedések újraindítását, ezen igényét jelezze Társaságunk Ügyfélszolgálatán!

Abban az esetben, ha már 2021. januártól szeretné fizetni törlesztőrészleteit, de a csoportos beszedési megbízás még nem indult újra, ez esetben egyedi átutalással, vagy csekken fizesse be az aktuális törlesztőrészletet.

 

Átutalással:

tutalással történő fizetés esetén, kérjük, hogy bankszámlájáról minden hónap 10. napjáig utalja el az esedékes havi törlesztőrészletet a 13700016-04250018 számlaszámra, hitelügylet azonosítójának feltüntetésével, melyet megtalál a hitelfolyósítását követően kapott levélben, illetve hitelkártya esetén a havi számlaegyenleg-értesítőn.

 

Postai csekken:

Amennyiben postai csekkel törleszt, úgy a rendelkezésére álló, korábbi csekkeket tudja felhasználni az esedékes törlesztőrészlet kiegyenlítésére. Abban az esetben, ha pótlásra van szüksége, forduljon Ügyfélszolgálatunkhoz!

*Felhívjuk figyelmét, hogy a hiteltörlesztési moratórium időtartama alatt a hitelhez kapcsolódó kamatszámítás továbbra sem kerül felfüggesztésre, azaz – a 0% THM mellett felvett áruhitelek kivételével – a hiteltörlesztési moratórium nem jelent kamatmentes időszakot!

**A hiteltörlesztési moratórium ideje alatt a hitel törlesztőrészlete nem kerül elengedésre! Az elhalasztott részleteket a moratórium lejáratát követőn szükséges megfizetnie, így a hitel hátralévő futamideje automatikusan meghosszabbodik.

***A fizetési moratórium alatt, egy adott hónapban a törlesztőrészlet átutalása, befizetése az Ön szerződés teljesítésére - s egyben amoratórium mellőzésére - irányuló szándékát ráutaló magatartással fejezi ki további jognyilatkozat nélkül is az adott hónap tekintetében.