ugyfelszolgalat
telefon
uzenet
youtube
facebook
facebook

Tájékoztatás
a fizetési
moratóriumról

Információk a hiteltörlesztési moratóriumról.

Magyarország kormánya egyes társadalmi csoportok részére lehetőséget adott a hiteltörlesztési moratórium meghosszabbítására, és amennyiben nyilatkozatát eljuttatta Társaságunkhoz, úgy Önnek meghosszabbításra került a hiteltörlesztési moratórium. A nyilatkozattételre vonatkozó határidő 2021. október 31-én lejárt. Ha Ön határidőn belül, a jogszabályban előírt feltételeknek megfelelően jelezte szándékát a fizetési moratóriumban igénybevételéről, úgy tartozására 2022. június 30-ig fizetési haladékot biztosítunk. Felhívjuk figyelmét, hogy a továbbiakban is van lehetősége a moratóriumból történő kilépésre, azonban, ha emellett dönt, visszalépni már nincs lehetősége.

 

Amennyiben Ön nem él a fizetési moratóriummal, úgy a törlesztés a fizetési moratóriumból történő kilépést követően újraindul. A törlesztési kötelezettség részleteiről a havi számlaegyenleg értesítőn és levélben küldünk Önnek tájékoztatást.

 

Amennyiben Ön továbbra is érintett a moratóriummal

Ha 2021. október 31-ig szabályszerűen nyilatkozott a fizetési moratórium fenntartásáról, akkor 2020. március 18. napján fennálló szerződések esetében 2022. június 30-ig esedékes törlesztőrészleteit nem kell megfizetnie, azokra halasztást biztosítunk. Társaságunk a moratóriumban maradt ügyfeleinél leállította a csoportos beszedést, így a törlesztőrészletek beszedése céljából a számlájára terhelést nem indítunk.

Felhívjuk figyelmét, hogy a hiteltörlesztési moratórium időtartama alatt a hitelhez kapcsolódó kamatszámítás továbbra sem kerül felfüggesztésre, azaz – a 0% THM mellett felvett áruhitelek kivételével – a hiteltörlesztési moratórium nem jelent kamatmentes időszakot! A 537/2021. (IX.15.) Kormányrendelet alapján a hitelkártya-szerződések esetén a Magyar Nemzeti Bank 2020. február hónapra vonatkozó statisztikai közleményében szereplő, a háztartásoknak nyújtott forint személyi hitelek átlagos évesített kamatlába (11,99%) alkalmazásával kell Társaságunknak átszámítania a fizetési moratórium alatt felhalmozódott tartozása összegét. A kamattartozás  átszámítását a fizetési moratórium  megszűnését követő hatvan napon belül végezzük el, melyről előreláthatólag számlaegyenleg értesítőjén fogjuk tájékoztatni.

Amennyiben Ön kilépett a moratóriumból

Hitelkártya esetén:

Hitelkártya esetén a 2020. március 18. napján fennálló, de az áprilisi fizetési határidőig meg nem fizetett hitelkártya-tartozás tartozik a fizetési moratórium hatálya alá.

2021 november 1-től a meghosszabbított fizetési moratóriumban kizárólag azon adósok vehetnek részt, akik 2021. szeptember hónapban éltek a fizetési moratóriummal és 2021. október 1. napja és 2021. október 31. napja között szabályszerű nyilatkozatot tettek a fizetési moratórium fenntartására. 2021. november 1-től a fizetési moratóriumból kilépő adósok esetén Társaságunk a 537/2021. (IX. 15.) Korm. rendelet rendelkezése alapján a fizetési moratórium alatt felhalmozódott tőketartozást 11,99%-os kamatmértékkel újra számolta, melyet legalább 12 havi részletben kell szerződés szerint megfizetnie.

Személyi kölcsön és Áruhitel:

Hogyan tudja az esedékes havi törlesztését legegyszerűbben teljesíteni?

Ha nem élt a hiteltörlesztési moratórium hosszabbításával, kérjük, akkor csoportos beszedési megbízás fizetési mód esetén gondoskodjon arról, hogy a havi törlesztőrészlet rendelkezésre álljon a törlesztésre megjelölt lakossági bankszámláján, vagy ha korábban átutalással fizette a törlesztőrészleteket, akkor indítsa újra a megfelelő összegű havi tranzakciókat. Sárga csekkel (készpénz-átutalási megbízás) történő fizetés esetén kérjük, fizesse be a havi törlesztőrészlet összegét.

Átutalással:

Átutalással történő fizetés esetén, kérjük, hogy bankszámlájáról minden hónap 7. napjáig utalja el az esedékes havi törlesztőrészletet a 13700016-04250018 számlaszámra, hitelügylet azonosítójának feltüntetésével, melyet megtalál a hitelfolyósítását követően kapott levélben, illetve hitelkártya esetén a havi számlaegyenleg-értesítőn.

Csekken:

Csoportos befizetéssel:

Kérdése támadt?

Kérdés esetén keressen bennünket a +36 1 888 0000 telefonszámon vagy személyesen a Pénzügyi Sarokban!